Promovendus Onderwijswetenschappen

Promovendus Onderwijswetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
20 mrt 30 apr Amsterdam

Functieomschrijving

Heb jij een passie voor Onderwijsonderzoek? Wij zijn per juni/juli op zoek naar een ambitieuze promovendus/promovenda, die geïnteresseerd is in het bestuderen van motivationele en andere psychologische factoren die het leren van leraren verklaren, gebruikmakend van intensieve kwantitatieve methoden.

De promovendus/promovenda zal deelnemen aan een groter onderzoeksproject, gefinancierd met een NRO subsidie voor fundamenteel onderzoek. De titel van het overkoepelende project is 'De rol van veerkracht en toekomstperspectief in het omgaan met stress en zelfgereguleerd leren van leraren en leerlingen'. Het project van de promovendus/promovenda zal zich focussen op de psychologische processen die het leergedrag van leraren verklaren, met specifieke focus op veerkracht (resilience) en toekomstperspectief (future time perspective). Deze constructen worden als relatief stabiele persoonlijke kenmerken (traits) en als dagelijks variërende toestanden (states) in kaart gebracht en aan elkaar gerelateerd. Wanneer de rol van veerkracht en toekomstperspectief duidelijk is zal, op basis hiervan, een interventie worden ontwikkeld en geëvalueerd die leraren moet helpen beter om te leren gaan met stress, ten behoeve van hun professionele leren.

Wat ga je doen?

Het promotieproject 'Teachers’ handling of job-related stress in support of their self-regulated professional learning behaviour: The role of future time perspective and resilience' omvat een kwantitatieve studie naar de (dagelijkste) stress die leraren ervaren, hoe deze stress hun (dagelijkse) leergedrag beïnvloedt, en hoe deze relatie verklaard kan worden aan de hand van de motivationele variabelen veerkracht (resilience) en toekomstperspectief (future time perspective). Een meer gedetailleerde projectbeschrijving kan worden opgevraagd bij dr. Joost Jansen in de Wal (zie Inlichtingen).

In het kader van dit project zal je een proefschrift schrijven, waarvoor je:

 • een intensieve dataverzameling zal uitvoeren, waarbij je onderzoeksassistenten (mede) zal aansturen;
 • data zal analyseren aan de hand van geavanceerde statistische methoden;
 • resultaten zal rapporteren in (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften en op wetenschappelijke congressen;
 • een interventie zal uitvoeren en evalueren die gebaseerd is op onderzoeksresultaten.

De promovendus/promovenda zal worden begeleid door dr. Joost Jansen in de Wal, dr. Jaap Schuitema en prof. dr. Thea Peetsma. De kandidaat zal daarnaast samenwerken met een postdoctoraal onderzoeker die ook betrokken is bij het gehele project.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat heb je hiervoor nodig?

Je hebt:

 • een (bij voorkeur research) masterdiploma in Onderwijswetenschappen, Psychologie, Pedagogiek, Human resource development of aanverwante vakgebieden;
 • een sterke interesse in psychologische processen die motivatie en leergedrag (van leraren) beïnvloeden;
 • communicatie- en academische schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels;
 • bij voorkeur ervaring in het organiseren en coördineren van projecten;
 • bij voorkeur ervaring met (grootschalige/longitudinale) vragenlijstonderzoeken / interventiestudies;
 • bij voorkeur ervaring met publiceren in wetenschappelijke tijdschriften.

Je bent:

 • gepassioneerd over (onderwijs) onderzoek, specifiek over het leren van leraren en/of motivatie voor leren en/of stress en leren;
 • communicatief vaardig en in staat om in gewone mensentaal over je onderzoek te praten;
 • geïnteresseerd in geavanceerde statistische methoden.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van 38 uur per week voor de duur van vier jaar (afhankelijk van wekelijkse uren). De aanstelling is eerst voor een jaar. Na een goede beoordeling en ongewijzigde omstandigheden vindt verlenging plaats met maximaal 36 maanden, wat zou moeten leiden tot de promotie. Wij zullen een onderwijsplan opstellen, waarin ook het bijwonen van cursussen en (internationale) bijeenkomsten is opgenomen. Tevens word je ingezet voor het geven van onderwijs aan bachelor studenten (maximaal 10% van je aanstelling).

Je salaris is €2.325 bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot €2.972 in het laatste jaar op basis van volledige werktijd, conform de Cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst. Meer weten over werken bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen? Kijk op onze website.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Medewerkers Pedagogische & Onderwijswetenschappen participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs), de Graduate School of Child Development and Education (masterprogramma's) en in het Research Institute of Child Development and Education.

http://www.uva.nl/faculteit/faculteit-der-maatschappij--en-gedragswetenschappen/organisatie-en-contact/disciplines/pedagogische-en-onderwijswetenschappen/pedagogische-en-onderwijswetenschappen.html

Additionele informatie

Heb je nog vragen of wil je het uitgebreide onderzoeksvoorstel lezen? Neem dan contact op met:

Herken je je in het profiel? Dan zien we natuurlijk jouw brief en cv graag tegemoet. Je kunt solliciteren via deze link.

De sluitingsdatum is 30 april 2019. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 8 en/of 15 mei a.s.

 

Specificaties

 • Promotiestudent
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week, tijdelijk
 • €2972—€4274 per maand
 • Universitair
 • 19-170

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Je kunt solliciteren via de sollicitatieprocedure van Academic Transfer.

Acquisitie stellen wij niet op prijs

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Je kunt solliciteren via de sollicitatieprocedure van Academic Transfer.

Acquisitie stellen wij niet op prijs

Solliciteer uiterlijk op 30 apr 2019.