Docent Ontwikkelingspsychologie (0,7 fte)

Docent Ontwikkelingspsychologie (0,7 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
11 apr 14 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je gaat werken bij de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de faculteit Sociale Wetenschappen. Deze afdeling verzorgt onder meer onderwijs in de bacheloropleiding Psychologie en in de masteropleiding Clinical Child and Adolescent Psychology. Je wordt vooral ingezet op onderwijs in de ‘klinische’ vakken binnen deze opleidingen. Het masteronderwijs binnen de afdeling is voor een deel Engelstalig. De meeste studenten komen terecht in een functie in de beroepspraktijk. Jouw taken bestaan uit:

 • verzorgen van cursorisch onderwijs (met uiteenlopende werkvormen) in de ontwikkelingspsychologie, gericht op de voorbereiding op de ‘klinische’ beroepspraktijk;
 • het verrichten van thesis- en/of stagebegeleiding.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Onze nieuwe collega: 

 • heeft een doctoraal/master-diploma in de Ontwikkelingspsychologie dan wel een aanverwante afstudeerrichting behaald;
 • is in bezit van de BAPD en bij voorkeur een postmaster registratie (VGCt is een pré);
 • heeft ervaring als ontwikkelingspsycholoog in onderwijs, jeugdhulp of het forensische werkveld;
 • heeft – bij voorkeur - ervaring met het zelfstandig en in teamverband verzorgen en coördineren van academisch onderwijs op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, alsmede aantoonbaar positieve evaluaties van onderwijsactiviteiten;
 • is enthousiast en in staat inspirerend en Engelstalig onderwijs te geven;
 • heeft oog voor onderwijsvernieuwing en is bereid daarin in teamverband een bijdrage te leveren om de kwaliteit van het onderwijs te optimaliseren;
 • is in het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs of is bereid deze op korte termijn te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een tijdelijke aanstelling voor vier jaar met een aanstellingsomvang van 0,7 fte. Binnen deze aanstelling is tijd ingeruimd voor professionele ontwikkeling. Jouw salaris - afhankelijk van kennis, ervaring, registratie en eventuele kwalificaties - bedraagt minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Sociale Wetenschappen is een toonaangevende faculteit voor wetenschappelijk onderzoek en academisch onderwijs in de gedrags- en maatschappijwetenschappen. De faculteit herbergt de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie. Onderzoek en onderwijs zijn gebundeld in vijf zwaartepunten: Behaviour in Social Contexts, Child and Adolescent Studies, Cognitive and Clinical Psychology, Education and Learning en Methodology and Statistics.

De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor ruim 5.600 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en masterprogramma’s. De faculteit telt ongeveer 850 medewerkers, die ieder op eigen wijze bijdragen aan de opleiding en vorming van jong talent en aan het onderzoeken en helpen oplossen van wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 28 uur per week, tijdelijk
 • €3637—€4978 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1034791

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps