Promovendus posities: Imaging biomarkers in hart/longziekte: kwantificatie en AI

Promovendus posities: Imaging biomarkers in hart/longziekte: kwantificatie en AI

Geplaatst Deadline Locatie
10 apr 6 mei Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

PhD-positie 1: Dit promotie onderzoek beoogt de referentiewaarden van COPD imaging biomarkers te bepalen op basis van leeftijd en geslacht. De nadruk ligt op de toepassing van nieuwe beeldanalysetechnieken voor het detecteren en kwantificeren van vroege tekenen van luchtwegaandoeningen op long CT-beelden, zoals bronchiale wanddikte. Samenwerking bestaat met Erasmus MC (Biomedical Imaging Group Rotterdam, www.bigr.nl), waar je een deel van de PhD-periode zult doorbrengen om een bestaande beeldanalysetechniek te optimaliseren voor later gebruik op ImaLife (Imaging in Lifelines) scans.

PhD-positie 2: In dit PhD-project gebruik je de multi-cohort imaging data biobank voor validatie en standaardisatie van B3 imaging biomarkers, gebaseerd op nieuwe AI-gebaseerde beeldanalysen. Hiertoe harmoniseer je de verzamelde gegevens, genereer je geannoteerde representatieve datasets voor benchmarking en test je vervolgens AI-gebaseerde softwareoplossingen.

PhD-positie 3: Binnen dit promotie onderzoek zal een educatief programma worden ontwikkeld om inzicht te geven in de toepassing van machine learning voor medische beeldvorming. Het doelpubliek is (technische) artsen. Daarnaast zullen machine learning tools die gevalideerd zijn in B3CARE worden getraind en geïmplementeerd, en een computerondersteund leerinstrument in AI zal worden ontworpen en geëvalueerd.

Je maakt deel uit van een dynamisch, multidisciplinair onderzoeksteam van het UMCG en de UT waaronder andere (PhD) studenten, technisch geneeskundigen, beeldanalyse onderzoekers en klinische onderzoekers. Je wordt begeleid door experts op hun respectievelijke gebieden. Validatie van op AI-gebaseerde beeldanalyse software vindt plaats in nauwe samenwerking met industriële partners.

Bij PhD-positie 1 of 2 word je ingeschreven bij de Graduate School of Medical Sciences in Groningen, waar je afstudeert aan de Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit Geneeskunde.
Bij PhD-positie 3 word je ingeschreven bij de Graduate School in Twente, waar je afstudeert aan de Universiteit Twente, faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Computerwetenschappen (EWI).

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt een masterdiploma in (technische) geneeskunde, biomedische technologie, computerwetenschappen of aanverwant vakgebied.
- Je hebt ervaring met machine learning, beeldverwerking en / of medische beeldvorming.
- Je beschikt over uitstekende communicatievaardigheden in het Engels; kennis van het Nederlands is een voordeel.
- Je hebt een flexibele en samenwerkende houding.
- Je bent beschikbaar om het promotie onderzoek te starten op of rond 1 juli 2019.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

- Je wordt aangesteld in een fulltime promovendus positie (36 uur bij het UMCG / 38 uur aan de UT) voor een periode van 3,5 jaar. Verlenging is mogelijk afhankelijk van lokale financiering.
- Salaris volgens de Nederlandse schaal voor promotieonderzoek: € 2.357,- bruto per maand in het eerste jaar tot een maximum van € 3.020,- bruto per maand in het laatste jaar.
- Uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder een vakantietoeslag van 8% van het brutojaarloon en een eindejaarspremie van 8,3%.
- Minimaal 23 vakantie dagen in het UMCG of 29 aan de UT per jaar in geval van een volledige baan.

Meer informatie
Prof. Dr. R. Vliegenthart, r.vliegenthart@umcg.nl
Prof. Dr. Ir. C.H. Slump, c.h.slump@utwente.nl
(e-mailadressen niet gebruiken om te solliciteren)

Afdeling

Universitair Medisch Centrum Groningen / Universiteit Twente

3 PhD-posities:
Vroege detectie van hart/long ziekte in grootschalig beeldvormend onderzoek: imaging biomarker kwantificatie, AI en AI onderwijs


Project achtergrond
Longkanker, chronische obstructieve longziekte en hart- en vaatziekten, de zogenaamde Big-3 (B3), zullen naar verwachting in 2050 de meeste sterfgevallen veroorzaken. Vroegtijdige detectie en preventie zijn cruciaal om de ziektelast te verlagen. Innovatieve low-dose computertomografie (CT)-scanning maakt beoordeling van vroege B3 imaging biomarkers mogelijk. Een uitdaging om een B3-screeningsprogramma op te zetten, is het gebrek aan geautomatiseerde en gestandaardiseerde B3 imaging biomarkers. Binnen B3CARE worden grootschalige beeldvormende onderzoeken in verschillende populaties, uitgevoerd door UMCG-onderzoekers, gecombineerd tot een grootschalige imaging data biobank. Als promovendus gebruik je de imaging data biobank om referentiewaarden voor B3 imaging biomarkers te bepalen, B3 biomarkers te valideren op basis van nieuwe AI-gebaseerde beeldanalysen en een computerondersteund leerinstrument te ontwikkelen voor AI in medische beeldvorming. Je maakt deel uit van het B3CARE-project (gefinancierd door ZonMW en branchepartners), in nauwe samenwerking tussen Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Universiteit Twente (UT).

Het Universitair Medisch Centrum Groningen, gelegen in het centrum van Groningen, is een van de acht universitair medische centra in Nederland en de grootste werkgever in Noord-Nederland. Het is een ambitieuze, dynamische, internationale omgeving met state-of-the-art faciliteiten. Meer dan 10.000 medewerkers bieden patiëntenzorg, zijn betrokken bij medische educatie en voeren baanbrekend wetenschappelijk onderzoek uit, gericht op gezond ouder worden. Data science en grootschalige studies, zoals LifeLines / ImaLife, zijn belangrijke speerpunten in Groningen.

"High Tech, Human Touch" is het motto van de Universiteit Twente, waar ongeveer 3.300 wetenschappers en professionals samenwerken aan baanbrekend onderzoek, innovaties met relevantie in de praktijk en inspirerend onderwijs voor meer dan 9.000 studenten. De ondernemende universiteit, opgericht in 1961, stimuleert studenten om een ondernemersgeest te ontwikkelen in nauwe samenwerking met Kennispark Twente: de UT is de universiteit met het grootste aantal spin-offs (meer dan 600) in Nederland en een van de hoogste in Europa en mogelijk wereldwijd. Gepersonaliseerde technologie voor de gezondheidszorg, waaronder imaging science en data science, is een van de speerpunten in de onderzoeksthema's van de UT.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 190237

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you