Ondernemende programmamanager met hart voor de Melkveehouderij

Ondernemende programmamanager met hart voor de Melkveehouderij

Geplaatst Deadline Locatie
15 apr 11 mei Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij gedegen kennis van de melkveehouderij en wil je werken aan verdere duurzame ontwikkeling van de sector? Ben jij een professional die samen met enthousiaste melkveehouders in de Achterhoek de kringlooplandbouw tot een succes wil maken? Wij zoeken een gedreven en:

Ondernemende programmamanager met hart voor de Melkveehouderij

Wageningen Livestock Research zoekt een ondernemende programmamanager voor De Marke en de Vereniging 'Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA). De twee organisaties hebben gemeenschappelijke doelen.

Je bent een pionier, sterk in het verbinden van partijen om samen méér te bereiken. Vanuit de praktijk maken we van kringlooplandbouw een succes. Door te leren, te experimenteren, te onderzoeken, te verbeteren en te ontwikkelen. Door gegevens te verzamelen produceren we niet alleen praktijkverhalen, maar leveren ook bewijzen en ontwikkelen kennis. Zo versterken we zowel de bedrijven van de deelnemende melkveehouders als de maatschappelijke positie van de sector. Het project VKA gaat nu haar zesde en laatste jaar in en schakelt dit jaar door naar een zelfstandige boerenvereniging.

De Marke is onderzoeks- en expertisecentrum op het gebied van kringlooplandbouw. De Marke is onderdeel van Wageningen University & Research. De Marke en VKA zijn een krachtige twee-eenheid, ze zijn zowel inhoudelijk als qua activiteiten nauw met elkaar verbonden.

Wat ga je doen?
Jij mag VKA uitbouwen tot een professionele, commercieel gezonde organisatie met landelijke uitstraling en ambities. Je bent vanuit Wageningen UR gedetacheerd en je verdeelt je tijd 50/50 tussen De Marke en VKA. VKA en de Marke willen in nauwe samenwerking toonaangevend zijn in kringlooplandbouw. Beide organisaties willen een toegevoegde waarde leveren voor de samenleving, de deelnemende veehouders, de samenwerkingspartners en de melkveehouderijsector. Je bent verantwoordelijk voor de voortgang van lopende projecten en activiteiten. Daarnaast ontwikkel je de agenda met nieuwe initiatieven die kunnen rekenen op steun van de stakeholders en bijdragen aan de kringlooplandbouw.
Je maakt een vliegende start door voort te bouwen op de reputatie en het netwerk van De Marke en het succesvolle project Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA). Je kunt direct aan de slag voor 350 melkveehouders en 18 loonwerkers. Je kunt daarbij rekenen op de support van een bestaand krachtig netwerk van ketenpartijen, overheden en maatschappelijke organisaties en Wageningen University & Research.
Je standplaats is De Marke in Hengelo (Gld).

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Je bent een professional met een gezonde ondernemershouding die praktijk en onderzoek weet samen te brengen tot een succesvolle samenwerking. Wij vragen van je:
 • HBO/WO opleiding cq. werk- en denkniveau
 • goed ontwikkeld bedrijfskundig en financieel-economisch inzicht
 • je hebt ervaring met projectontwikkeling (acquisitie) en projectmanagement
 • aantoonbare affiniteit met praktijkgericht en wetenschappelijk onderzoek
 • relevante werkervaring in de melkveehouderijbranche, je kent de ins- en outs van de melkveehouderij en hebt ook een netwerk in de branche ontwikkeld
 • je bent maatschappelijk en omgevingsbewust en weet om te gaan met bestuurlijke verhoudingen
 • succesvol in het duurzaam overdragen van kennis
 • prettige en resultaatgerichte stijl van leidinggeven
 • je bent ondernemend, commercieel vaardig en een netwerker
 • je functioneert ook goed in teamverband
 • uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in Nederlands als in Engels

Arbeidsvoorwaarden

Een boeiende en uitdagende functie met een marktconform salaris, afhankelijk van je ervaring, dat kan oplopen tot maximaal € 5.608,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research. Daarnaast bieden wij:
 • 8% vakantietoeslag;
 • een vaste eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • flexibele werktijden en vakanties kunnen, in overleg met de collega's zo worden vastgesteld dat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP;
 • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
 • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
 • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten tegen een geringe vergoeding.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een actief intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.

Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer. Het betreft een tijdelijk, full-time dienstverband voor de periode van één jaar van 36 uur per week met vooruitzicht op een vast dienstverband.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.
Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Animal Sciences Group is een onderdeel van Wageningen University & Research en bestaat uit Wageningen Marine Research, Wageningen Bioveterinary Research, Wageningen Livestock research en Departement Dierwetenschappen van Wageningen University. De kernactiviteiten van ASG zijn wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek, academisch onderwijs en de ontwikkeling van (dierlijke) productiesystemen en innovaties.

Wageningen Livestock Research ontwikkelt kennis voor een duurzame en renderende veehouderij, vertaalt deze naar praktijkgerichte oplossingen en innovaties, en zorgt voor doorstroming van deze kennis. Wetenschappelijke kennis op het gebied van veehouderijsystemen en van voeding, genetica, welzijn en milieu-impact van landbouwhuisdieren wordt, samen met klanten en de praktijk, geïntegreerd tot de veehouderijconcepten van de toekomst.

Specificaties

 • Management
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • €3176—€5608 per maand
 • Universitair
 • 495924

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps