Inkoper Software tevens Licentiemanager

Inkoper Software tevens Licentiemanager

Published Deadline Location
17 Apr 5 May Leiden

You cannot apply for this job anymore.

Browse the current job offer or choose an item in the top navigation above.

De afdeling Strategy & Facilities van het ISSC zoekt een Inkoper Software tevens Licentiemanager (1,00 fte)

Job description

Als Inkoper Software tevens Licentiemanager ben je verantwoordelijk voor het inkopen en vastleggen van alle software en cloudlicenties binnen het ICT Shared Service Centre van de Universiteit Leiden. Samen met de collega's inkoop verzorg je de aanschaf van software, vervang je elkaar en ben je het interne aanspreekpunt en contactpersoon voor leveranciers. In samenspraak met service managers adviseer je over de licentie positie en rapporteer je over de compliancy-status. Je werkt nauw samen met collega’s inkoop, service- en contractmanagers evenals leveranciers.

Heb je de ambitie en ideeën om het licentie beheer binnen de Universiteit Leiden op een hoger niveau te tillen? Dan bent u wellicht de geschikte kandidaat.

Specifications

Leiden University

Requirements

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding;

 • Een voltooide Certified Software Asset Manager (CSAM) opleiding en certificering is een pré;

 • Minimaal 3 jaar ervaring met licentiebeheer en bekend met licentietypes van enkele grote fabrikanten (bijvoorbeeld Microsoft, Oracle en SAP);

  •  Affiniteit met inkoopprocesssen;

  • Ervaring met TOPdesk, SCCM en Flexnet Manager is een pré;

 • Een resultaatgerichte en pro-actieve aanpak.

Conditions of employment

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2835,- en maximaal €4274,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9 of 10). 

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Employer

Universiteit Leiden

Leiden is a typical university city, hosting the oldest university in the Netherlands (1575). The University permeates the local surroundings; University premises are scattered throughout the city, and the students who live and study in Leiden give the city its relaxed yet vibrant atmosphere.

Leiden University is one of Europe's foremost research universities. This prominent position gives our graduates a leading edge in applying for academic posts and for functions outside academia. More at https://www.universiteitleiden.nl/en/working-at.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Department

ISSC

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de centrale ICT dienstverlener van de Universiteit Leiden. Met ongeveer 130 collega’s, ondersteunen wij onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Denk daarbij aan het beheren van het agglomeratienetwerk en de VOIP telefoniediensten, de identity en access management (IAM) infrastructuur, de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, alsook de ontwikkeling en het beheer van de universitaire werkplekvoorzieningen. Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij steeds meer agile wordt gewerkt. De dienstverlening is belegd binnen de afdelingen Customer Relations (klantprocessen & relatiebeheer), Operations (server-/netwerkbeheer en bedrijfsvoeringsystemen), Development (ontwikkeling en projectmanagement), Strategy & Facilities (security, architectuur, inkoop & contractmanagement). De komende periode ligt de focus op de eindgebruikerdiensten, data management, identity & access management en hybride cloud. Prachtige uitdagingen waar we voor staan en die vragen om vakmanschap en betrokken collega’s.

http://issc.leidenuniv.nl/

Specifications

 • IT
 • 26—40 hours per week, temporary
 • €2835—€4274 per month
 • Higher Professional Education +
 • 19-183

Employer

Location

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

View on Google Maps