Senior Beleidsmedewerker (1,0 fte)

Senior Beleidsmedewerker (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 mei 17 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Gezond en veilig werk- & studieklimaat

Gedreven door resultaat, communicatief sterk, sensitief

Functieomschrijving

De senior beleidsmedewerker heeft binnen het gehele veld van Gezond & Veilig werken & studeren een sleutelrol op twee thema’s: Ontwikkelen en uitvoeren van beleid m.b.t. sociale veiligheid en Ontwikkelen en uitvoeren van beleid m.b.t. gezondheid.

Daarnaast heeft de senior beleidsmedewerker een aantal algemene verantwoordelijkheden. De focus zal vooral liggen op de Sociale Veiligheid & Gezondheid van medewerkers. Samenwerking met functionarissen en integratie van initiatieven met betrekking tot Gezondheid & Veiligheid van studenten is daarnaast essentieel voor het succesvol realiseren van een optimaal werk- en studieklimaat.

Sociale Veiligheid:

  • Sturing geven aan de uitvoering en verdere ontwikkeling van de beheersing van werkdruk en werkstress.

  • Faciliteren van een netwerk van actoren (ombudsfunctionaris, bedrijfsmaatschappelijk werker, vertrouwenspersonen, bedrijfsartsen) gericht op een sociaal veilig werk- en studieklimaat.

  • Mede zorgdragen voor de totstandkoming en uitvoering van EUR-brede aanpak ‘gezond en veilig werken en studeren’, waarvan naast de pijlers sociale veiligheid en gezondheid ook de pijlers fysieke veiligheid en informatieveiligheid deel uit maken.

Gezondheid:

  • Ontwikkelen van EUR-breed verzuimbeleid.

  • Ontwikkelen van beleid en initiatieven rond vitaliteit en gezondheid

  • Vernieuwen, actualiseren en implementeren van het arbobeleid

  • Inrichten van goede faciliteiten, management informatie en processen m.b.t. gezondheid

  • Coördinatie van de EUR-brede RI&E’s en de opvolging daarvan.

Algemene verantwoordelijkheden

  • Invullen van de formele rol van Preventiemedewerker (regie-rol), met het aandachtsgebied Sociale Veiligheid & Gezondheid.

  • Doen van voorstellen voor de inrichting en doorontwikkeling van het thema ‘Gezond & Veilig werken en studeren’

  • Samenwerken met medezeggenschap en alle bij preventie, arbeidsomstandigheden en sociale veiligheid betrokken partijen (o.a. Arbeidsinspectie, vertrouwenspersonen, ombudsfunctionaris, bedrijfsartsen, bedrijfsmaatschappelijk werk, etcetera).

  • Aansturen van externe partijen en leveranciers van diensten op het gebied van gezond werken en studeren (o.a. collectieve zorgverzekering, arbodienst, coaches, UWV, etcetera).

  • Managen van projecten en initiatieven; doelen formuleren, projecten inrichten, voortgangsrapportages opleveren, budgetbeheer, etc.

  • Coördineren en/of verzorgen van communicatie en informatie

  • Geven van voorlichting en gevraagd en ongevraagd adviseren van Faculteiten, Diensten en HR Partners/HR adviseurs op gerelateerde thema’s.

  • Opstellen van procedures, instructies en protocollen die het beleid en de uitvoering ondersteunen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

We zoeken een ervaren beleidsmedewerker met zeer goede projectmanagement vaardigheden.

- Je hebt sterke affiniteit en ervaring met het onderwerp.

- Je bent besluitvaardigheid en daadkrachtig en combineert dit met een goed inlevingsvermogen en gevoel voor de organisatie.

- Je bent in staat een advies op een heldere, beknopte en leesbare wijze op papier te zetten en te presenteren.

- Je bent een verbinder met een proactieve instelling. Je bent innovatief: denkt out of de box en je durft buiten de gebaande paden te gaan.

- Je denkt in mogelijkheden en hebt oog voor verschillende belangen en perspectieven.

- Je kunt conceptuele ideeën vertalen in beleid, concrete projecten en actie.

- Je bent in staat anderen functioneel aan te sturen en werkzaamheden van verschillende medewerkers te coördineren. Daarnaast ben je een teamspeler met een open en transparante werkwijze en een drive om te leren.

- Je hebt een universitaire opleiding, een aantal jaren ervaring met strategische beleidsontwikkeling in een advies/beleidsfunctie

- Je beheerst het Engels op C-1 niveau.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, bij gelijkblijvende organisatieomstandigheden en goed functioneren, een contract voor onbepaalde tijd worden aangeboden.

  • Een uitdagende en afwisselende HR-functie in een kennisintensieve- en maatschappelijk bewogen en bevlogen organisatie;
  • Goede arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband zal in eerste instantie worden aangegaan voor een periode van 1 jaar. Na afloop van deze periode zal, bij gelijkblijvende organisatieomstandigheden en goed functioneren, een contract voor onbepaalde tijd worden aangeboden. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling van 38 uur (1,0 FTE) per week tussen de € 5000,- en € 5600,- bruto per maand.
  • De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk carrière budget, vakantiegeld ad 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, ruime verloffaciliteiten (41 dagen per jaar bij een fulltime dienstverband) voor een goede balans tussen werk en privé. Een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en de mogelijkheid tot flexibele inzet van arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

HR

HR is een zelfstandige dienst met circa 45 medewerkers en rapporteert aan het College van Bestuur. We werken proces- en ketengericht, specifiek gericht opdiverse klantgroepen, zoals studenten, onderzoekers, docenten, medewerkers en management.

De dienst HR bestaat uit de teams: Advice, Policy, Support en een kleinere directiestaf met specialistische functies. Belangrijke centrale thema's in de komende periode zijn loopbaan en mobiliteit, ontwikkeling, leiderschap, gezondheid & veiligheid en digitalisering.

Missie en visie EUR op gezond en veilig werken en studeren

Het is onze missie om onze medewerkers en studenten een gezonde, veilige en positieve omgeving te bieden om in te kunnen werken en studeren. In een positief en stimulerend werk- en leerklimaat, kan men zich beter ontwikkelen, levert men betere prestaties en durft men meer te experimenteren. In een universitaire omgeving waar excellent Onderzoek & Onderwijs en het creëren van Maatschappelijke Impact de kern van de organisatie zijn, is het dan ook essentieel een optimaal werk- en studieklimaat te realiseren.

 

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • HR-03052019

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you