Werkgroepdocenten Psychologie

Werkgroepdocenten Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
3 mei 19 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als werkgroepdocent begeleid je wekelijkse werkgroepen van 15-20 Nederlandse en/of internationale studenten. Hierbij heb je een belangrijke rol in het nakijken en van feedback voorzien van de verslagen binnen het methodenonderwijs. Je wordt bij voorkeur aangesteld voor het geven van werkgroepen bij zowel de inhoudelijke vakken als werkgroepen bij het methodenonderwijs. Je hebt als werkgroepdocent ook een mentorrol richtting studenten: je bent het eerste aanspreekpunt voor vooral eerstejaarsstudenten en hebt een belangrijke verwijzende rol bij geconstateerde problemen.
In de laatste week van augustus 2019 vindt een training van de werkgroepdocenten plaats.
 

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde, universitaire masteropleiding Psychologie;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als (werkgroep)docent in het hoger onderwijs;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met methodenonderwijs, en een goed begrip van statistiek;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Indien je tevens de klinische vaardigheidsvakken wilt begeleiden: je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met (klinisch) psychologische gespreksvaardigheden;
 • Je ziet het als een leuke uitdaging om studenten te motiveren.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.709 (schaal 10) en maximaal €4.274 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor ten minste 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering

Werkgever

https://werkenbij.vu.nl/vacatures

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.
 
Aan de VU studeren ruim 23.000 studenten en werken ruim 4.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Afdeling

De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Werkgroeponderwijs Psychologie
Binnen de bacheloropleiding Psychologie wordt in elke cursus van het eerste en tweede jaar werkgroeponderwijs verzorgd. De inhoud van de werkgroepen verschilt per cursus, net als de didactische werkvormen die worden gebruikt. In het inhoudelijk psychologisch onderwijs is het werkgroeponderwijs vooral bedoeld om activerend onderwijs te stimuleren, moeilijke stof uit hoorcolleges te verduidelijken en (gespreks)vaardigheden te oefenen. In het methodenonderwijs oefenen studenten de methodologie, diagnostiek en statistiek, en leren ze wetenschappelijk schrijven aan de hand van zelf geanalyseerde data.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 40 uur per week, bepaald
 • €2709—€4274 per maand
 • Universitair
 • 745

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps