Faculty Liaison Rechten (1,0 fte)

Faculty Liaison Rechten (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
10 mei 27 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam werk je in een uitdagende kennisorganisatie. Je legt op creatieve wijze de verbinding tussen enerzijds informatie- en datavraagstukken in het onderzoek en onderwijs van de Faculteiten op gebied van de Rechtswetenschappen en de informatiedienstverlening van de Universiteitsbibliotheek (UB) anderzijds. Je organiseert de communicatie en events die nodig zijn om diensten onder de aandacht te brengen. Vanuit je kennis en ervaring ontwikkel je ideeën en concepten voor nieuwe producten en diensten. Je geeft workshops in face-to-face situaties en voor groepen studenten of onderzoekers over de onderwerpen waar de UB voor staat.

De Universiteitsbibliotheek zoekt een enthousiaste academicus die voor de Rechtenfaculteit een serieuze gesprekspartner is bij de ondersteuning van onderzoek en onderwijs en een goede aanvulling is op het bestaande team. De functie van Faculty Liaison is veelzijdig. Wij waarderen ervaring op de diverse terreinen, maar gunnen vanzelfsprekend enthousiaste kandidaten met de juiste competenties ook de nodige inwerktijd.

Tot de werkzaamheden behoren:

-          Het opbouwen en onderhouden van een breed netwerk binnen Erasmus School of Law en met collega’s binnen en buiten de UB van de EUR, zowel in Nederland als in het buitenland.
-          Afstemmen van de juridische collectie op de informatiebehoefte bij onderwijs en onderzoek.
-          Verzorgen van instructies, online modules en cursussen op het gebied van informatievaardigheid.
-          Actief ondersteunen van het onderwijs- en onderzoekproces.
-          De UB stimuleert het Open Access publiceren. Wij verwachten dat je kunt functioneren als – of je wilt ontwikkelen tot - expert op dit aandachtsgebied.
-          Initiëren van nieuwe diensten en meewerken aan de ontwikkeling daarvan.
-          Je volgt (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijke informatie voorziening en verkent hoe deze binnen de EUR kunnen worden ingezet.
-          Afhandeling van juridische vragen binnen de UB wanneer zich dat voordoet.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Uw Profiel:

-          Doctoraal of MA in de Rechtsgeleerdheid.
-          Communicatief vaardig, analytisch sterk, klantgericht, resultaatgericht en flexibel.
-          Bekend met het onderwijs- en onderzoeksproces.
-          Adviesvaardigheden en aantoonbare didactische vaardigheden.
-          Grondige kennis van het juridische informatiegebied zowel nationaal als internationaal.
-          Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (certificaat C1 of te behalen).
-          Zelfstandig functioneer je uitstekend, maar je komt ook prima tot je recht in teamverband.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.637, - en € 4.978, - bruto per maand (schaal 11). Conform de CAO-NU kan gedurende maximaal 2 jaar een aanloopschaal worden gehanteerd. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek. Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen. 

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

De Universiteitsbibliotheek (UB) heeft een open cultuur, waarin zelfstandigheid en slagvaardigheid gewaardeerd worden. De EUR draait om het creëren en verspreiden van kennis: onderzoek en onderwijs is de kern. De UB helpt onderzoekers en studenten hierin te excelleren en het resultaat daarvan met de samenleving te delen. Zo wordt de kennis van de EUR voor elke burger toegankelijk.

Wetenschappelijke informatie is de grondstof tot kennis. De UB heeft de ambitie de content manager te zijn van de universiteit: onderzoekers en studenten ondersteunen in het verkrijgen, verwerken, beheren en publiceren van wetenschappelijke informatie. Zo dragen wij bij aan de impact en relevance van de EUR.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • UB/09052019/54688

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you