Studieadviseur

Studieadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
11 jun 30 jun Amsterdam

Functieomschrijving

De Amsterdam Business School (ABS) van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) heeft een vacature voor eden studieadviseur.

De studieadviseurs zijn onderdeel van het ondersteunend personeel van deze opleidingen en leveren een bijdrage aan een positieve studiecultuur en het bevorderen van studiesucces. De studieadviseur geeft begeleiding, adviezen en voorlichting betreffende studie- en programmakeuze, aanpak van de studie, studievoortgang en manier van studeren aan studenten. Hij of zij werkt in een team met 2 andere studieadviseurs. Hij of zij onderhoudt contacten met de docenten van de faculteit en de overige medewerkers van de Amsterdam Business School (ABS). Hij of zij rapporteert aan de directeur Executive Programmes en onderhoudt een functionele relatie met de betreffende Programmamanagers.

Taken

Je:

 • adviseert, informeert en begeleidt studenten met vragen over o.a. studieplanning, studievoortgang en de invulling van individuele studieprogramma’s en de keuzes daarbinnen;
 • houdt mondelinge en telefonische gesprekken en je beantwoordt vragen via e-mail;
 • past beleid toe inzake persoonlijke omstandigheden van de student die effect hebben op de studievoortgang;
 • registreert klachten en knelpunten betreffende opleidingen en je doet voorstellen ter verbetering van de studeerbaarheid;
 • levert een bijdrage aan informatie- en voorlichtingsbijeenkomsten voor studenten;
 • levert een bijdrage aan het opzetten en uitvoeren van projecten en workshops (bijvoorbeeld workshops ' smart reading' of 'time managemen') om studenten te helpen bij de voortgang van hun studie.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

 • Je hebt een voltooide academische masteropleiding op het gebied van psychologie;
 • je hebt minimaal 3 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie en je hebt ervaring met het begeleiden/coachen van mensen/studenten en je bent in staat om studenten te motiveren en te enthousiasmeren;
 • je hebt ervaring met gesprekstechnieken als motiverende gespreksvoering en oplossingsgericht werken;
 • je hebt ervaring met het ontwikkelen en/of geven van trainingen;
 • je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden zowel in de Nederlandse als de Engelse taal;
 • je kunt goed omgaan met werkdruk en je kunt goed luisteren en problemen verhelderene bent een flexibel persoon en werkt gestructureerd;je
 • bent een flexibel persoon en werkt gestructureerd;je
 • hebt affiniteit met de doelgroep. Het gaat om oudere studenten (gemiddelde leeftijd is ongeveer 30 jaar) die al eerder een opleiding hebben afgerond. Onze meeste studenten hebben al een aantal jaar werkervaring en combineren dit met een deeltijdstudie omdat zij zich verder willen ontwikkelen;
 • je neemt verantwoordelijkheid en komt zelf met ideeën;j
 • je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • je bent beschikbaar op vrijdag (is een must).

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling geschiedt in tijdelijke dienst voor de duur van 1 jaar met een proeftijd van 2 maanden en met, afhankelijk van de organisatorische en financiële ontwikkelingen, mogelijk uitzicht op verlenging. Op deze functie is het UFO-profiel (studie)loopbaanadviseur, niveau 1, van toepassing. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €2.640 en maximaal €4.166 bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime aanstelling. De Cao Nederlandse Universiteiten is toepasbaar.

Wat bieden we jou?

 • Je werkt in een enthousiast team van 3 studieadviseurs. Je maakt kennis met alle opleidingen van de Executive Programmes, zodat je over alle opleidingen kunt adviseren. Als jij op vakantie bent, kan een collega jouw werk overnemen en vice versa. Zo kunnen studenten altijd bij ons terecht en helpen we elkaar;
 • er is veel ruimte voor eigen initiatieven;
 • een internationale werkomgeving waar je geïnspireerd wordt door studenten en wetenschappers.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB)

Het onderwijs aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) is georganiseerd in twee Schools: De Amsterdam School of Economics (ASE) en de Amsterdam Business School. (ABS). De Amsterdam Business School biedt plaats aan academisch onderwijs en onderzoek op het gebied van business studies. Naast een aanbod van bachelor- en masterprogramma’s heeft de ABS een uitgebreid aanbod aan executive programma’s, gericht op mensen met praktijkervaring die zich verder willen ontwikkelen.

Het Instituut voor Executive Programmes is onderdeel van de faculteit en biedt deze kortlopende en Executive (master)programma’s aan. Het merendeel is in deeltijd zodat de studenten deze opleiding naast hun werk kunnen volgen (bijvoorbeeld de Executive Master in Management Studies/Bedrijfskunde in deeltijd, de Post Master Accountancy en de master Accountancy en Control in deeltijd). Het onderwijs is niet-bekostigd.

https://www.uva.nl/faculteit/faculteit-economie-en-bedrijfskunde/faculteit-economie-en-bedrijfskunde.html

Additionele informatie

Inlichtingen

Voor vragen over de functie, kun je contact opnemen met:

 • Mevrouw Jeninke de Jong, Studieadviseur Amsterdam Business School – executive programmes 
  T: +31 (0)20 525 4032 (ma, di en vr)
 • Mevrouw Anne Boverhof, Studieadviseur Amsterdam Business School – executive programmes 
  T: +31 (0)20 525 4032 (ma, di en vr)

Meer informatie over de faculteit en Executive Education vind je op onze website.

Sollicitatie

Als je zin hebt in een afwisselende baan bij een enthousiaste en inspirerende afdeling op een universiteit dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Stuur vóór 1 juli a.s. een gemotiveerde brief en curriculum vitae via deze link. Vermeld in het onderwerp vacaturenummer 19-380. Sollicitaties die niet via de link worden verstuurd, nemen we niet in behandeling.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Economie
 • max. 24 uur per week
 • €2640—€4166 per maand
 • Universitair
 • 19-380

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur. Een ieder wordt daarom van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Je kunt solliciteren via de sollicitatieprocedure van Academic Transfer.

Acquisitie stellen wij niet op prijs

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur. Een ieder wordt daarom van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Je kunt solliciteren via de sollicitatieprocedure van Academic Transfer.

Acquisitie stellen wij niet op prijs

Solliciteer uiterlijk op 30 jun. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).