Ambtelijk secretaris examencommissie

Ambtelijk secretaris examencommissie

Geplaatst Deadline Locatie
13 jun 27 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De examencommissies van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) zijn belast met het toezicht op de toepassing van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) en op de organisatie en coördinatie van tentamens en examens. Zo behandelt de examencommissie individuele verzoeken van studenten betreffende extra voorzieningen, verzoeken rondom vrijstellingen, de goed- of afkeuring van individuele studieprogramma’s en verzoeken tot uitzonderingen op facultaire regelingen. Daarnaast ontwikkelen de examencommissies beleid inzake de kwaliteit van de toetsing van tentamens en schriftelijke stukken (essays, scripties) en dragen zij zorg voor de borging ervan.
 
De vier onderwijsinstituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica verzorgen in totaal 7 bacheloropleidingen en 9 masteropleidingen. Als ambtelijk secretaris ondersteunt u, samen met een collega, de voorzitters van de vier examencommissies van de faculteit op beleidsmatig en administratief vlak. U bent verantwoordelijk voor het organiseren, voorbereiden en vastleggen van de vergaderingen van de individuele examencommissies en de halfjaarlijkse overkoepelende vergaderingen met het faculteitsbestuur. U toetst de voorgenomen standpunten en besluiten van de examencommissies aan de relevante besluitvormingskaders, procedures en wettelijke bepalingen (bijvoorbeeld OER en Wet op het Hoger Onderwijs (WHW)). U bereidt voor en handelt de studentverzoeken af zoals vrijstellingsverzoeken, extra tentamens, aanvragen van keuzevakken, klachten met betrekking tot tentamens/examens. U coördineert fraude- en plagiaatzaken en beroepsprocedures. U draagt bij aan de beleidsontwikkeling en besluitvorming van de examencommissies, onder andere door het opstellen en bewaken van procedures en reglementen en het toetsen van besluiten hieraan. U levert informatieve, ken- en stuurgetallen aan voor de totstandkoming van het jaarverslag. U signaleert relevante ontwikkelingen met betrekking tot de bevoegdheden en het functioneren van de examencommissie. Ten slotte draagt u bij aan de kwaliteitszorg rondom toetsing en scripties.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

Wij zoeken een gemotiveerde collega die zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneert. De rol van ambtelijk secretaris van de facultaire examencommissie is complex. Het is daarom belangrijk dat u beschikt over een flexibele werkhouding en gemotiveerd bent om mee te denken over verbeterde en nieuwe procedures. Daarnaast beschikt u over:

 • een afgeronde hbo- of universitaire opleiding;
 • ruime werkervaring in een grote onderwijsorganisatie, bij voorkeur als beleidsmedewerker of ambtelijk secretaris;
 • affiniteit en ervaring met onderwijs wet- en regelgeving;
 • een goed analytisch vermogen en flexibele instelling;
 • goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

 • aanstelling: 0,6 fte
 • maximum salaris per maand € 4.274,- bruto op basis van een 38 urige werkweek (salarisschaal 10)
 • de inschaling en hoogte van het salaris is afhankelijk van relevante werkervaring. De indeling in het genoemde maximumsalaris wordt bereikt bij 12 relevante werkervaringsjaren
 • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • contractduur: 1 jaar met uitzicht op verlenging
 • UFO-functieprofiel: Secretaris, niveau 1

 
Beoogde datum indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Werkgever

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en maken hierbij gebruik van state of the art onderzoeksfaciliteiten.

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
FNWI is een succesvolle, studentgerichte bètafaculteit waar onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verweven zijn. De faculteit is een academische gemeenschap met een internationaal karakter waar medewerkers vanuit verschillende achtergronden hun talenten combineren met als doel een vooraanstaande bètafaculteit in Europa te zijn. Zowel het onderzoek als het onderwijs van de faculteit hebben de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt en zijn kwalitatief van hoog niveau. De faculteit heeft meer dan 3000 studenten, ongeveer 1000 medewerkers en een jaaromzet van 100 miljoen euro. Het onderwijscentrum organiseert de onderwijs- en studentgerelateerde activiteiten van de faculteit en staat voor het organiseren van dit onderwijs op een heldere en betrokken manier. De onderwijsinstituten Biowetenschappen, Moleculaire wetenschappen, Wis-, Natuur- en Sterrenkunde, Informatica en Informatiekunde zijn inhoudelijk verantwoordelijk voor het onderwijs binnen de bachelor- en masteropleidingen van de faculteit.
 
In uw functie als ambtelijk secretaris van de examencommissies valt u onder directe aansturing van het hoofd onderwijscentrum van FNWI. Daarbij werkt u nauw samen met verschillende teams binnen het OWC.
 
Meer over FNWI

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Natuurwetenschappen
 • max. 22.8 uur per week
 • max. €4274 per maand
 • Universitair
 • 62.56.19

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps