APG

Trainees Asset Management

This text is only available in Dutch!

APG is één van de grootste uitvoerders van collectieve pensioenen ter wereld.

Bij ons werk je mee aan een goed en betaalbaar pensioen voor huidige en komende generaties. Wij dragen nu al de zorg voor de administratie, het vermogensbeheer en de communicatie voor alle pensioenen voor werknemers en werkgevers uit het onderwijs, de overheid, de bouw, de schoonmaak- en glazenwasserssector, woningcorporaties, energie- en nutsbedrijven en de sociale werkvoorziening. Dat zijn meer dan 30 duizend werkgevers en circa 4,5 miljoen werknemers met een gezamenlijk pensioenvermogen van meer dan 409 miljard euro (februari 2016).

Wij zijn op zoek naar Trainees Asset Management

Ben je een (bijna) afgestudeerde wo’er met aantoonbare affiniteit met economie, risk management en/of verantwoord en duurzaam vermogensbeheer? En kun jij op 3 oktober starten met het Asset Management traineeship? Pak dan nu je kans en kom werken voor een van de grootste beleggers ter wereld.

We bieden ambitieuze, jonge professionals de kans om als trainee brede werkervaring op te doen bij onze organisatie, waar een pensioenvermogen van ruim 400 miljard euro wordt beheerd. Na afronding van dit uitdagende traineeship maak je de overstap naar een specialistische rol. Denk hierbij aan functies als portfolio manager, risk manager, accountmanager of business analist.

Vier projecten van zes maanden

In een tweejarig programma werk je op verschillende afdelingen aan vier projecten die zijn afgestemd op jouw opleiding, ontwikkeling en ambitie. Je doet ervaring op bij Front Office, Client Management, Operations en Finance & Risk. Je verwerft niet alleen vakinhoudelijke kennis, je volgt ook opleidingen en trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling, asset management en pensioenmaterie. Tijdens elk project krijg je ondersteuning van een vakinhoudelijke projectbegeleider. Daarnaast heb je je gehele traineeship een coach als aanspreekpunt.

Wij zoeken professionals die, nu en in de toekomst, een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Het is een uniek traject voor ambitieuze talenten die zich niet alleen inhoudelijk maar ook persoonlijk willen ontwikkelen.

Profiel

Als Trainee Asset Management heb je ambitie op persoonlijk en maatschappelijk vlak. Je hebt een flexibele instelling en de absolute wil om in sterk resultaatgerichte teams met andere professionals samen te werken.

Daarnaast vragen wij:

 • Je bent WO opgeleid in de richting finance, bedrijfskunde, economie of risk management óf je beschikt (vóór 1 oktober 2016) over een universitaire mastertitel in een andere studierichting, gecombineerd met aantoonbare affiniteit met vermogensbeheer, financiële markten of risk- en client management in een Asset Management omgeving;
 • Excellente studieresultaten. Daarnaast heb jij je breed ontwikkeld, bijvoorbeeld via een functie in een commissie of bestuur of je hebt relevante ervaring opgedaan via stages, vrijwilligerswerk of andere activiteiten;
 • Maximaal 2 jaar werkervaring;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Goede analytische en communicatieve vaardigheden.

Aanbod

 • Een salaris van € 3.018 bruto per maand op basis van 40 uur per week;
 • Een contract voor twee jaar;
 • Ruime opleidingsmogelijkheden en een goede pensioenregeling;
 • Duurzaam inzetbaarheidsbudget;
 • Sportfaciliteiten en uitgebreide health check;
 • Flexibele werktijden;
 • Een informele sfeer en open werkruimtes zijn illustratief voor de werksfeer op onze kantoren in Heerlen en Amsterdam.

Selectieprocedure

Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de selectieprocedure, evenals een pre employment screening. De selectieprocedure vindt op een aantal vooraf vastgestelde data plaats waar niet vanaf geweken kan worden. Dus reserveer onderstaande data alvast in je agenda.

 • 15 mei: Laatste dag om te solliciteren voor het Asset Management Traineeship
 • 19 mei:Terugkoppeling op jouw sollicitatie. Ben je door naar de volgende ronde, dan ontvang je meteen de gegevens om de capaciteitentest te maken
 • 24 mei: Terugkoppeling op jouw capaciteitentest. Is deze positief, dan word je direct uitgenodigd voor de APG Match
 • 1 juni: APG Match op ons kantoor in Amsterdam
 • 3 juni: Terugkoppeling op de APG Match. Is deze positief dan ontvang je meteen de gegevens om de persoonlijkheidstest te maken en worden je selectiegesprekken ingepland
 • 6,9 of 10 juni: Je gesprek over jouw persoonlijkheidstest en selectiegesprekken met de traineecoördinator en coach
 • Laatste week juni: Definitieve terugkoppeling op jouw selectie en bij een positief resultaat een arbeidsvoorwaarden aanbod.

Interesse?

Ben jij de persoon die wij zoeken? Solliciteer dan vóór 16 mei 2016. Upload je cv, motivatiebrief en cijferlijst van je masteropleiding. In de motivatiebrief lezen wij graag waarom jij als Asset Management Trainee bij APG wil werken.

Solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.