Senior business controller wetenschappelijk onderzoek

Senior business controller wetenschappelijk onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
6 jun 26 jun Amsterdam
Heb jij ervaring in het vakgebied van wetenschappelijk onderzoek en ben jij op zoek naar een volgende stap in jouw carrière binnen één van de grootste onderzoeksinstituten van Europa in het medisch hart van Nederland? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Het gaat om een nieuwe functie binnen onze afdeling, iets waar jouw hart als echte pionier sneller van gaat kloppen. Jij staat aan het begin van het ontwikkelen van deze rol, waarin je verantwoordelijk wordt voor de integratie in de planning & control cyclus van één van de drie belangrijkste kerntaken van Amsterdam UMC als academisch ziekenhuis: wetenschappelijk onderzoek.

Omdat deze functie nog in de kinderschoenen staat, betekent dit dat jouw kennis en expertise nodig is om deze rol goed neer te zetten. Je bent tegelijkertijd uitvinder, kartrekker, verbinder en adviseur.
Houdt de functie op wanneer het wetenschappelijk onderzoek in de planning & control cyclus is geïntegreerd? Nee!
Wij zijn op zoek naar iemand die, na de integratie en implementatie, de opgezette planning & control cyclus gaat coördineren, een leidende rol inneemt en blijft (samen)werken aan het optimaliseren van de processen.

In samenwerking met divisies en afdelingen binnen de stafdienst Bedrijfseconomie, Informatiemanagement en Zorgadministratie (BIZA) overzie jij in deze rol VUmc overstijgend het onderzoeksveld.

Tegelijkertijd zijn wij sinds de bestuurlijk fusie met locatie AMC bezig met een harmonisatieslag rondom het beheer van wetenschappelijk onderzoek: “waar we vandaag met elkaar aan werken, is de toekomst van morgen!”

Word jij enthousiast van een leerzame, afwisselende functie met veel vrijheid, intellectuele uitdaging en contacten binnen de gehele organisatie? Lees snel verder!

Specificaties

VU medisch centrum (VUmc)

Functie-eisen

Om succesvol te zijn in deze functie vragen wij in ieder geval het volgende:

 • een afgeronde WO-opleiding in een (bedrijfs)economische of bedrijfskundige richting;
 • 4 tot 7 jaar ervaring als controller en/of op het gebied van bedrijfsvoering binnen een ander onderzoeksinstituut of TNO; werkervaring binnen een UMC is een pré;
 • aantoonbare affiniteit en ervaring met door derden gefinancierde wetenschappelijke onderzoeksprojecten;
 • goede kennis van de financiële stromen en wet- en regelgeving in de gezondheidszorg;
 • een uitstekende beheersing van Excel.

Jij bent ondernemend en deinst niet terug voor de woorden “nieuw” en “verandering”. Een creatieve verbinder die out-of-the-box en organisatiebreed kan en wil meedenken. Als pionier en bouwer weet jij dat voor niets de zon opgaat en je beschikt dan ook over een enorme dosis inlevings-, doorzettings- en relativeringsvermogen. We zoeken iemand die met zijn/haar kennis en expertise bij wil dragen aan de financiële processen rondom ons wetenschappelijk onderzoek. Herken jij jezelf in dit profiel en werk je graag op een dynamische afdeling waar geen dag hetzelfde is? Solliciteer dan nu!

Arbeidsvoorwaarden

Wat we je bieden

Salarisschaal 13: 5155 tot 6275 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

 • Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Wil jij weten wat je gaat verdienen? Bereken dan hier jouw netto salaris (onder voorbehoud).
 • Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. VUmc draagt 2/3e deel van deze premie bij.
 • Wij vergoeden 75% van je OV reiskosten.
 • In eerste instantie bieden wij jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.

Een screening kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is voor iedere nieuwe medewerker verplicht.
Klik hier voor meer informatie over de screeningsprocedure en of deze op jou van toepassing is.
Ben je werkzaam in een zorggerelateerde functie, dan is een aanstellingskeuring onderdeel van jouw selectieprocedure.

Werkgever

Amsterdam UMC

Amsterdam UMC bouwt aan een samenleving waarin ziekten worden voorkomen en patiënten worden genezen. We zijn er als de aandoening bijzonder is en de behandeling complex. We leiden de beste artsen en verpleegkundigen op. We doen internationaal mee aan de top van het wetenschappelijk onderzoek en maken medische doorbraken beschikbaar voor zo veel mogelijk mensen. We reiken de hand aan de Amsterdamse regio, en aan iedereen die met ons gezond leven wil bevorderen en hoge kwaliteit van zorg wil leveren.

Je gaat werken in het team planning & control van het Amsterdam UMC (locatie VUmc). Dat is onderdeel van de stafdienst Bedrijfseconomie, Informatiemanagement en Zorgadministratie (BIZA) en staat onder leiding van de manager planning & control. De afdeling planning & control is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van een integrale planning & control cyclus binnen VUmc. Het centrale team planning & control bestaat uit 9 business controllers. Daarnaast zijn er circa 16 financieel adviseurs overige geldstromen, die decentraal werkzaam zijn in verschillende divisies en diensten binnen VUmc.

Additionele informatie

Bijzonderheden

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de eerste gesprekken plaatsvinden op 3 juli 2019. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

Laten we kennismaken

Bel ons gerust!

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Karin Freriks-Bauritius, manager planing & control, via 020-4442496.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anne Drost, corporate recruiter, via 020-4445635.

Je kunt uiterlijk tot en met 26 juni 2019 solliciteren via de button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Financiën
 • Economie
 • max. 36 uur per week
 • €5155—€6275 per maand
 • Universitair
 • AT D99.2019.00159AD

Werkgever

VU medisch centrum (VUmc)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1118, 1081 HZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (VU medisch centrum (VUmc)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 26 jun. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).