Directeur instituut voor Life Sciences and Chemistry

Directeur instituut voor Life Sciences and Chemistry

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 16 aug Utrecht
Institute for Life Sciences and Chemistry

Functieomschrijving

Als instituutsdirecteur geef jij leiding aan het instituut en ben je het gezicht van het instituut binnen de HU en naar externe partijen. Je bent eindverantwoordelijk voor de resultaten van het instituut en voor de verdere ontwikkeling van het onderwijs, mede op basis van de behoeften vanuit de praktijk en de vastgestelde onderwijsvisie van de HU. Je zet de ingezette koers op het verhogen van flexibilisering en wendbaarheid door. Je staat voor de kwaliteit van het onderwijs en gaat door met het ontwikkelen van een kwaliteitscultuur binnen het instituut, waarbij studentenparticipatie en teamontwikkeling van bijzonder belang zijn. Je weet op een goede manier samen te werken met de medezeggenschap in het verder ontwikkelen van deze kwaliteitscultuur. Je bent verder medeverantwoordelijk voor de totstandbrenging van de verbinding tussen onderwijs en onderzoek. Je werkt daarbij nauw samen met de kenniscentra en andere instituten van de HU. Ook onderhoud, verbeter en intensiveer je de relatie en de samenwerking met het relevante beroepenveld en andere relevante externe partijen, volg je de ontwikkelingen van het domein en zorg je dat het beroepenveld actief betrokken wordt bij onderwijsontwikkeling. Je vertaalt HU-beleid naar instituutsbeleid en brengt relevante ontwikkelingen in op HU-niveau.
Ook lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de HU als geheel en zorg je voor een goede samenwerking binnen het instituut en met de overige onderdelen van de HU. Je rapporteert in deze functie aan het College van Bestuur en jouw direct leidinggevende is één van de leden van het College van Bestuur.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Wat je hebt

 • Een afgeronde academische opleiding bij voorkeur aangevuld met een PhD in een voor het instituut relevant domein;
 • Affiniteit met praktijkgericht onderzoek;
 • Een heldere strategisch-inhoudelijke visie op de uitdagingen voor het hoger beroepsonderwijs;
 • Ervaring met het leidinggeven aan- en het begeleiden van professionals in een veranderende organisatie;
 • De capaciteit om effectieve en productieve samenwerkingsverbanden op te zetten;
 • Je kan regie geven aan opleidingsteams met een hoge mate van zelfsturing waarbij je richting geeft aan een kwaliteitscultuur die op participatieve wijze wordt vormgegeven;
 • Je denkt en werkt procesgericht vanuit een belang voor de HU als geheel;
 • Een visie op didactiek en de wijze waarop het instituut middels innovatieve trajecten het onderwijs kan vormgeven die past bij de onderwijsvisie van de HU;
 • Je kan vraagstukken uit de regio en de beroepspraktijk vertalen in een onderwijs- en onderzoeksagenda;
 • Kennis van de ontwikkelingen in het life Sciences, Chemie en Procestechnologie veld;
 • Een externe oriëntatie en een uitgebreid relevant netwerk binnen het domein van het instituut en/of het onderwijs;
 • Sociale, communicatieve en organisatievaardigheden;
 • Ervaring met innovatie- en kwaliteitsverbetertrajecten;
 • Je hebt een scherp oog voor de inhoud van de opleidingen van het instituut en voor de belangrijke randvoorwaarden zoals veiligheid en kwaliteitszorg;

Wie je bent

 • Een ervaren leidinggevende met visie op de verbinding van onderwijs, praktijkgericht onderzoek en het relevante beroepenveld.
 • Een strategische verbinder die in het complexe speelveld een gemeenschappelijk belang weet te bewerkstelligen en daarmee invulling geeft aan de maatschappelijke opdracht van het instituut.
 • Een vertrouwenwekkend, verbindend en inspirerende leider met natuurlijk gezag.
 • Een boegbeeld voor het instituut die mogelijkheden voor het instituut waarneemt binnen het instituut en daarbuiten de resultaten van het instituut uitdraagt.

Arbeidsvoorwaarden

Wat wij bieden
Een inspirerende omgeving waar gewerkt wordt aan maatschappelijke vraagstukken. Je krijgt een jaarcontract (D3) met een omvang van 1 FTE. Interne kandidaten behouden hun rechtspositie. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal  5.202,06 en maximaal  6.631,23 (schaal 14). Daarboven ontvang je volgens de CAO-HBO een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%. Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Tot slot is er een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en zijn er leuke extras zoals een fietsplan en kortingen bij onder andere verzekeringen, software en fitness.

Werkgever

Werkomgeving
Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt Hogeschool Utrecht aan de ontwikkeling van studenten en draagt daarmee bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving. Het instituut voor Life Sciences and Chemistry (ILC) is een van de 21 instituten binnen de stichting Hogeschool Utrecht en heeft ongeveer 1650 studenten en 80 fte personeel. Het ILC wordt aangestuurd door een managementteam bestaande uit de instituutsdirecteur en vier opleidingsmanagers. Het ILC verzorgt een drietal laboratoriumopleidingen: de Biologie en Medisch Laboratoriumopleiding, de opleiding Chemie en de opleiding Chemische Technologie. Alle opleidingen kennen een voltijdsvariant en een deeltijd- of duale variant. Daarnaast wordt structureel een aantal post-HBO cursussen aangeboden. Naast onderwijs kent het instituut een uitstekende omgeving voor en traditie met praktijkgericht onderzoek, waarbij er nauw wordt samengewerkt met lectoraten zoals het lectoraat Innovative Testing aan de themas van het ILC: Sustainability; Food& Health en Health & Diseases.

Additionele informatie

Solliciteren
Denk je dat jij en de HU een goede match zijn en ben je enthousiast geworden? Dan kun je online solliciteren.

Deze vacature blijft openstaan totdat we een passende kandidaat hebben gevonden.

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Tineke Zweed via tineke.zweed@hu.nl.

De HU is een transparante organisatie door open communicatie met elkaar en onze omgeving. De besturingsfilosofie van de HU is gebaseerd op het werken in teams. Uitgangspunt in de samenwerking is dat we onze kennis delen en doen wat we beloven, in- én extern. Dat betekent dat we elkaars verschillende competenties en expertises consistent erkennen, gebruiken, delen en versterken. Zodat we er met elkaar uit halen wat er in zit. Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werken we aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. Daarmee dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving. De HU leidt gemotiveerde studenten op van 17 tot 67 jaar. Het gaat dus niet alleen om instromers op de arbeidsmarkt, maar ook om mensen die al werken en hun kennis en vaardigheden willen actualiseren, verbreden of verdiepen. De maatschappij heeft immers behoefte aan professionals die zich blijven(d) scholen. We hebben een breed opleidingsaanbod dat vrijwel alle (beroeps)sectoren bestrijkt en zijn één van de grootste aanbieders van post-initieel onderwijs en masterstudies. 
Met 3500 medewerkers vormen we een grote organisatie waarin de menselijke maat centraal blijft staan. De HU heeft vestigingen in de steden Utrecht en Amersfoort. Daarnaast worden de activiteiten van het Seminarium voor Orthopedagogiek regionaal georganiseerd vanuit de regiokantoren.

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Onderwijs; Techniek / laboratorium; Beleid- en staf; Management
 • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie
 • max. 40 uur per week
 • €5202—€6631 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT 2317447

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bolognalaan 101, 3584 CJ, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool Utrecht (HU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 16 aug. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).