Onderzoeker Lectoraat Waarde van Reclasseren

Onderzoeker Lectoraat Waarde van Reclasseren

Geplaatst Deadline Locatie
9 jul 23 aug Deventer
Academie Bestuur Recht & Ruimte

Functieomschrijving

Wil jij als onderzoeker graag kwalitatief (en kwantitatief) onderzoek doen naar wat het werk van de reclassering oplevert? Denk jij graag mee aan de centrale onderzoeksvraag ”Wat is de maatschappelijke waarde van de reclassering en hoe is deze te vergroten?”. Maak jij graag deel uit van een ambitieuze, enthousiaste en diverse groep onderzoekers? Herken jij jezelf in de gevraagde expertise van deze vacature?

Samen met Reclassering Nederland, Stichting Verslavingsreclassering GGZ en Stichting Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering, is Saxion het Lectoraat Waarde van reclasseren gestart. Het Lectoraat richt zich op vragen rondom de maatschappelijke kosten en baten van reclasseren in Nederland. Het onderzoeksteam bestaat naast jou uit 6 collega’s met achtergronden in sociologie, bestuurskunde en wiskunde.

Fulltime/ Parttime 
0,8 - 1,0 fte = 32 - 40 uur

Ben je:

 • iemand met academisch werk- en denkniveau en ben je bij voorkeur gepromoveerd;
 • iemand die graag werkt binnen een multidisciplinair team;
 • zelfstandig, analytisch en gericht op kwaliteit?

Dan ga je:

 • kwalitatief (en kwantitatief) onderzoek doen naar wat het werk van de reclassering oplevert;
 • deel uitmaken van een ambitieuze, enthousiaste en diverse groep onderzoekers;
 • onderzoeksprojecten en afstudeeropdrachten van studenten inhoudelijk begeleiden;
 • rapporteren, presenteren en publiceren over de bereikte resultaten;
 • de opgebouwde kennis vertalen naar vernieuwend en uitdagend onderwijs.

Specificaties

Saxion

Functie-eisen

En heb je:

 • een achtergrond op een voor het lectoraat relevant thema zoals sociologie, criminologie of toegepaste wiskunde;
 • ervaring in het doen van onderzoek hetgeen blijkt uit uitgevoerde projecten en/of publicaties;
 • interesse in o.a. werkzame mechanismen binnen sociale vraagstukken, data-analyse en/of beslissingsondersteunende systemen;
 • affiniteit met het werken met docenten en studenten in het HBO-onderwijs?

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
Een aanstelling als Docent/ Onderzoeker 1 of Hoofddocent/Onderzoeker. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 4.892,31 (schaal 11 - cao hbo) of maximaal € 5.564,23 (schaal 12 - cao hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag én een dertiende maand. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.

Werkgever

Academie Bestuur, Recht & Ruimte 
Binnen de academie leiden we ruim 2600 studenten op tot specialist op het terrein van bedrijfskunde, safety & security, bestuur, recht en ruimte. Ambitieus, professioneel en… als ’t kan, zelfs beter dan best. Ná hun opleiding vinden deze studenten hun weg in het bedrijfsleven en binnen overheden en andere (non-) profitorganisaties, in Nederland én daarbuiten.
De hoge eisen die we stellen aan onszelf en aan onze studenten, legt onze academie geen windeieren. Studenten en het beroepenveld zijn positief over onze opleidingen omdat we het onderiwjs voortdurend actualiseren door intensieve samenwerking met het beroepenveld. Dit geldt voor al onze bacheloropleidingen:
Bedrijfskunde MER, HBO–Rechten, Integrale veiligheidskunde, Security Management, Sociaal Juridische Dienstverlening, Vastgoed en Makelaardij, Bestuurskunde en Ruimtelijke Ontwikkeling.

In het kader van de behoefte aan inzicht in wat de maatschappelijke kosten en baten van reclasseren zijn en hoe deze onderbouwd kunnen worden zijn de drie reclasseringsorganisaties (Reclassering Nederland, Stichting Verslavingsreclassering GGZ en Stichting Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering) samen met Saxion een lectoraat gestart. Dit Lectoraat Waarde van Reclasseren richt zich op de vraag wat de maatschappelijke waarde van de reclassering is en hoe deze te vergroten is.

Afdeling

Je nieuwe werkomgeving
De wereld wordt steeds slimmer. Iedere dag opnieuw zien wij producten, diensten en oplossingen die er gisteren nog niet waren. Saxion vindt dat de mens in dit proces centraal moet staan. Dit vraagt om enthousiaste, samenwerkingsgerichte medewerkers die met durf meebewegen met de veranderende wereld en de student centraal zetten in een cultuur van Continu Verbeteren

Wij bereiden onze studenten op diverse manieren voor op hun toekomstige rol in deze dynamische samenleving. Onze belofte is "Get Ready for a Smart World." We werken volgens de Lean filosofie om ons werk, vanuit studentperspectief, slimmer, beter en anders uit te voeren.

Bij Saxion leren studenten welke invloed innovaties hebben op hun vakgebied en hoe zij technologie kunnen toepassen om tot de beste resultaten te komen. Ook ons onderzoek onderscheidt zich door focus op de wisselwerking tussen mens en technologie. Hiermee sluit Saxion goed aan op de sterke groei van de hightech maakindustrie, waar Oost-Nederland een voortrekkerspositie inneemt. Studenten en onderzoekers komen met verrassende opvattingen en slimme oplossingen voor vraagstukken van bedrijven en organisaties. De impact hiervan op mensen en hun leefomgeving is groot; het leven wordt makkelijker, aangenamer, betaalbaarder, duurzamer.

Additionele informatie

Contactpersoon
Attila Nemeth
06-19073416

Is dit jouw baan?
Solliciteer dan snel, dit kan tot en met 23 augustus 2019 via het formulier achter de sollicitatiebutton rechts op deze pagina. In verband met de zomervakantie staat de vacature de gehele zomer open.
De selectiegesprekken vinden plaats op 27 augustus tussen 10.00 en 13.00 uur en op 4 september tussen 10.00 en 12.00 uur te Deventer.

Wil je meer informatie over de functie? 
Dan kun je terecht bij dr. ir. A.A. (Attila) Németh, Lector Waarde van Reclasseren, telefoon 06-19073416. 

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Onderwijs
 • Natuurwetenschappen; Economie; Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • Universitair
 • SP 2337933

Locatie

Handelskade 75, 7417 DH, Deventer

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Saxion). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 23 aug. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).