Hoogleraar Ondernemingsrecht

Hoogleraar Ondernemingsrecht

Geplaatst Deadline Locatie
18 jul 15 sep Leiden
Universiteit Leiden, bij de afdeling Ondernemingsrecht van het instituut Privaatrecht van de faculteit Rechtsgeleerdheid is een vacature voor een Hoogleraar Ondernemingsrecht (0.6-0.8 fte)

Functieomschrijving

De leerstoel betreft het vakgebied ondernemingsrecht. U verzorgt hoor- en werkcolleges in verschillende vakken binnen diverse onderwijsprogramma’s en bent verantwoordelijk voor de coördinatie van onderwijs in de bachelor- en masterprogramma’s. U verricht zelfstandig onderzoek op het gebied van het ondernemingsrecht en publiceert de resultaten. U spant zich bovendien in voor onderzoeksprojecten in de tweede en derde geldstroom. U draagt bij aan het verrichten van bestuurswerkzaamheden.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Een breed georiënteerde ondernemingsrechtjurist met grondige kennis van en ervaring met het ondernemingsrecht;
 • Gepromoveerd op een relevant terrein en u heeft de ambitie om onderzoek te verrichten binnen het Business & Liability Research Network, een gezamenlijk initiatief van de afdeling Ondernemingsrecht en de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Universiteit Leiden;
 • U staat open voor nieuwe, relevante inzichten vanuit andere disciplines en is bereid om met wetenschappers uit andere disciplines samen te werken;
 • U bent een voortreffelijk docent, ook in het Engels, en u bent in staat om onderwijsvernieuwing door te voeren;
 • Ervaring met het geven en het coördineren van onderwijs;
 • Zowel nationaal als internationaal georiënteerd en u heeft een breed netwerk;
 • Goede samenwerking met de collega’s van de afdeling Ondernemingsrecht, het Instituut voor Privaatrecht en elders in de faculteit is vanzelfsprekend een vereiste;
 • U hebt de managementkwaliteiten en de motivatie om een bijdrage te leveren aan bestuurswerkzaamheden;
 • Initiatiefrijk, georganiseerd, ondernemend, betrouwbaar, doelbewust en inspirerend en u werkt graag samen in teamverband;
 • U bent zich bewust van de integriteitsvereisten die gepaard gaan met de functie.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van vijf jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 5.582,- en maximaal € 8.127,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal HL2).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Werkgever

De faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit kenmerkt zich in alle verscheidenheid toch door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Werken voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving. Zie voor meer informatie www.law.leidenuniv.nl.

De afdeling Ondernemingsrecht van het Instituut voor Privaatrecht verzorgt onderwijs in de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid, de afstudeerrichting International Business Law en de masteropleiding Ondernemingsrecht. Bovendien is de afdeling betrokken bij verschillende advanced masters en postacademische programma’s. Het onderzoek maakt deel uit van het Business & Liability Research Network (www.universiteitleiden.nl/blrn) dat valt binnen het onderzoeksprogramma ‘Coherent Privaatrecht’ van het facultaire onderzoeksprogramma ‘Interaction between Legal Systems’. Informatie over deze afdeling kunt u vinden op https://www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid/instituut-voor-privaatrecht/ondernemingsrecht.

Additionele informatie

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud en de procedure van deze functie kunt u contact opnemen met Prof. mr. drs. I.S. Wuisman, i.s.wuisman@law.leidenuniv.nl of 071-5278871. Meer informatie over de Universiteit Leiden vindt u op www.universiteitleiden.nl.

In het kader van het kwaliteitsbeleid zijn vrijwel alle wetenschappelijke medewerkers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid gepromoveerd en voldoen zij aan de facultaire onderzoekskwalificatie. Bovendien participeren zij in de facultaire onderzoeksprogrammering. Nadere informatie over de onderzoekskwalificatie en onderzoeksprogramma’s van de Graduate School of Legal Studies via http://www.law.leidenuniv.nl/onderzoek/.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Recht
 • Gepromoveerd
 • 19-338

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 15 september 2019 worden gericht aan Prof. mr. drs. I.S. Wuisman.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 15 september 2019 worden gericht aan Prof. mr. drs. I.S. Wuisman.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Solliciteer uiterlijk op 15 sep. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).