(junior) Universitair Docent Natuurkundepracticum (1,0 fte)

(junior) Universitair Docent Natuurkundepracticum (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 jul 1 sep Utrecht
Bij de Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht is plek voor een Practicumdocent. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Voor het Julius Instituut zijn wij op zoek naar een enthousiaste practicumdocent Natuurkunde. Voor deze functie zoeken wij een gedreven persoon die in goede samenwerking met collega’s onderwijs in praktische vaardigheden aanbiedt aan de student en scholier van deze tijd, in een uitdagende en creatieve vorm. Een belangrijk onderdeel van de functie betreft het inhoudelijk verbeteren van de practica en het zorgen voor aansluiting bij cursussen in de opleiding Natuur- en Sterrenkunde en het experimenteel onderzoek van het departement Natuurkunde.

Onder de verantwoordelijkheid van de practicumleider ga je in een team met drie technici aan de slag met het voorbereiden, begeleiden en ontwikkelen van de practica, waaronder ook het doceren van een basiscursus practicumvaardigheden en programmeren valt.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een collega die

 • gepromoveerd is als (experimenteel) natuurkundige;
 • in het bezit is van aantoonbare voor het departement belangrijke vakkennis en relevante werk- en praktijkervaring;
 • aantoonbare belangstelling en talent voor onderwijs heeft, in het bijzonder voor (universitair) practicum- en programmeeronderwijs;
 • het Nederlands en het Engels op (minimaal) B2-niveau beheerst;
 • aantoonbaar over didactische vaardigheden beschikt (aanbevolen).

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 1,0 fte voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband met mogelijkheid tot bevordering bij behalen Basis Kwalificatie Onderwijs (schaal 11). Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op onze website werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 6.500 studenten en bijna 1.500 medewerkers, en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma’s van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag. Lees het jaarbeeld 2018 van de faculteit Bètawetenschappen.

Het Julius Instituut verzorgt voor het departement Natuurkunde het practicumonderwijs binnen de bacheloropleiding Natuur- en Sterrenkunde, en practicumactiviteiten voor middelbare scholieren.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met dr. Peter van Capel, practicumleider, per e-mail: p.j.s.vancapel@uu.nl of telefonisch 030 253 1914.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren; Onderwijs
 • Natuurwetenschappen
 • 36—40 uur per week
 • €2709—€4274 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1056219

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatiebutton.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatiebutton.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Solliciteer uiterlijk op 1 sep. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).