Hogeschool hoofddocent / senior onderzoeker gebarentaal en dovenstudies

Hogeschool hoofddocent / senior onderzoeker gebarentaal en dovenstudies

Geplaatst Deadline Locatie
1 aug 26 aug Utrecht
Ben jij een ondernemende en innovatieve aanpakker en verbinder? Wil jij met ons onderwijs en onderzoek verschil maken in een snel en ingrijpend veranderende samenleving? Wil je bijdragen aan de maatschappelijke emancipatie en participatie van doven en andere mensen met een auditief-communicatieve beperking? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Als Hogeschoolhoofddocent (HHD) / Senior Onderzoeker vorm je de schakel tussen onderwijs en onderzoek. Jouw werkplek bevindt zich zowel bij een onderwijsinstituut als bij een lectoraat:
Het Instituut Gebaren Taal & Dovenstudies (IGT&D) biedt als enige hoger onderwijsinstelling in Nederland de bacheloropleiding tot tolk NGT of docent NGT aan. Ook worden studenten er in twee jaar (Associate degree) opgeleid tot schrijftolk en kent het instituut een masteropleiding Deaf Studies & Communication Needs voor professionals die werken met Doven, slechthorenden, doofblinden en leerlingen met taalontwikkelingsstoornissen (TOS).

Als HHD bij het Instituut Gebaren Taal & Dovenstudies (IGT&D) voer je enkele onderwijstaken uit binnen een ondernemend en innovatief docententeam en speel je een belangrijke rol in het begeleiden van afstudeerders op bachelor- en masterniveau. Ook ben je coach voor docenten wat betreft onderwijsinnovatie, het begeleiden van afstudeeronderzoek en de vervlechting van het onderwijs en onderzoek. Verder adviseer je het opleidingsmanagement over onderwijsvernieuwingen en over het ontwikkelen en realiseren van nieuw beleid.

Als senior onderzoeker ben je primair verbonden aan het lectoraat Logopedie - Participatie door communicatie van het Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven (KGDL). Je voert in overleg met instituut en lector zelf onderzoek uit, en bent verantwoordelijk voor het opzetten van nieuw onderzoek binnen het brede domein van Gebarentaal en Dovenstudies dat over de grenzen van één kenniscentrum binnen Hogeschool Utrecht heen gaat.

Voor deze dubbelfunctie zoeken we een breed georiënteerde aanpakker: een deel van de aanstelling werk je als HHD in het onderwijs en als senior onderzoeker zet je onderzoekslijnen binnen de HU uit en doe je zelf onderzoek. De verhouding van onderwijs en onderzoek kan in de loop der jaren fluctueren, maar het eerste jaar zal de nadruk liggen op je rol als senior onderzoeker. Omdat het domein Dovenstudies vanaf najaar 2019 gepositioneerd wordt binnen het KGDL, functioneer je in eerste instantie als kwartiermaker om invulling te geven aan de kennisagenda op het terrein van Gebarentaal en Dovenstudies en daarmee de onderzoekslijnen en de verbinding ervan aan de verschillende kenniscentra binnen de HU. Hierbij verbind je de visie en ontwikkelingen van IGT&D, werkveld, en lectoraten en breng je prioritering aan. Je bent samen met de lector verantwoordelijk voor de uitvoering van de kennisagenda en initieert hiervoor nieuwe consortia met interne en externe partners en draagt bij aan acquisitie van onderzoeksfinanciering.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Wat jij hebt:

 • Je bent gepromoveerd op een voor het domein Gebarentaal en Dovenstudies relevant onderwerp en hebt kennis op een relevant vakgebied (bijvoorbeeld sociale wetenschappen, pedagogiek, psychologie, antropologie, gezondheidswetenschappen);
 • Domeininhoudelijke, didactische en onderwijskundige expertise en ervaring;
 • Aantoonbare ervaring binnen hoger onderwijs, liefst ook als projectleider;
 • Aantoonbare ervaring met het verzilveren van kansen voor financiering van onderwijs- en onderzoeksprojecten;
 • Een brede oriëntatie en een visie op hoe interdisciplinaire samenwerking kan bijdragen aan het versterken van de missie van het instituut en het lectoraat;
 • Aantoonbare leiderschapscapaciteiten.

Wie je bent:

 • Een doorzetter die met overwicht, tact en (zelf)relativering anderen weet mee te nemen in ons continue veranderproces en onze onderzoeks- en onderwijskwaliteit
 • Een communicatief sterke nieuwe collega die in staat is om met interne en externe partners te komen tot een professionele, productieve en prettige samenwerking;
 • Je beschikt daarom over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden (Nederlands en Engels) en kan bij voorkeur ook in (Nederlandse) gebarentaal communiceren.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een jaarcontract, met uitzicht op vast (D3) met een omvang van 0,6-0,8 fte. We streven naar een startdatum per 15 september 2019. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal € 4.955,73 en maximaal € 6.036,14 (schaal 13). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%.

Afdeling

Het Lectoraat Logopedie - Participatie door Communicatie van het Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven richt zich op het optimaliseren van de zelfredzaamheid en het zelfmanagement van mensen met een communicatieve beperking. Het perspectief van het individu is hierbij bepalend. Onderzoek op het terrein van Gebarentaal en Dovenstudies is een nieuw thema binnen het lectoraat. Na het aflopen van het lectoraat Dovenstudies vormt dit lectoraat een eerste nieuwe thuisbasis voor dit onderzoeksdomein binnen de Hogeschool Utrecht: Sociale Innovatie, Leren en Innoveren en de Economisch Sterke en Creatieve Stad.

Additionele informatie

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met henny.vanderneut@hu.nl, directeur IGT&D of ellen.gerrits@hu.nl lector Logopedie - Participatie door communicatie. 

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Onderwijs
 • Gezondheid; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • 24—32 uur per week
 • €4955—€6036 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP 2345639

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cambridgelaan 96, 3584 CE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Je kunt tot en met maandag 26 augustus 2019 uitsluitend direct online solliciteren.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool Utrecht (HU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt tot en met maandag 26 augustus 2019 uitsluitend direct online solliciteren.

Solliciteer uiterlijk op 26 aug. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).