Onderzoeker projectcoördinator ‘Fair Energy Transition’ (0,4 of 0,8 fte)

Onderzoeker projectcoördinator ‘Fair Energy Transition’ (0,4 of 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
2 aug 29 aug Utrecht
Bij de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht is plek voor een zelfstandige en ondernemende onderzoeker projectcoördinator 'Fair Energy Transition'. Heeft u interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

De universiteiten van Utrecht en Eindhoven starten dit najaar het samenwerkings­project ’Fair Energy Transition’. In dit project worden instrumenten ontwikkeld voor de integra­tieve beoordeling van hoe de energietransitie op een rechtvaardige manier kan worden vormgegeven, d.w.z. rekening houdend met sociale, economische, politieke, juridische en culturele gevolgen voor huidige en toekomstige generaties wereldwijd. Meer informatie op nieuws.

Bij het project is een consortium van wetenschappers uit de ethiek, sociologie, psycho­logie, geowetenschappen, economie, rechten en innovatiewetenschappen betrokken. Het project heeft een looptijd van 5 jaar.

De onderzoeker/ projectcoördinator van het ‘Fair Energy Transition’ project houdt overzicht over alle werkzaamheden en is anspreekpunt  voor de deelnemende universiteiten en voor externe partijen. Samen met de projectleiders van het project, prof. dr. Marcus Düwell en prof. dr. Floor Alkemade (bestaande uit vertegenwoordigers van de deelnemende universiteiten), en de betrokken wetenschappers heeft de onderzoeker/ projectcoördinator de taak om op enthousiasmerende wijze dit project vorm te geven. Daarbij gaat het onder meer om:
 • de algemene coördinatie van het ‘Fair Energy Transition’;
 • het coördineren van het wetenschappelijke werk binnen het project;
 • het initiëren van/ondersteunen bij wetenschappelijke publicaties;
 • het opzetten van programmalijnen;
 • het doen van onderzoek (samen met anderen);
 • de coördinatie van werkgroepen, de voorbereiding van bijeen­komsten;
 • het contact onderhouden met maatschappelijke stakeholders en de deelnemende universiteiten.

Wij bieden twee opties om diverse kandidaten de gelegenheid te bieden deze functie in te vullen:
 1. Een aanstelling als postdoc voor 0,8 fte op het project ‘Fair Energy Transition’, waarbij de taakomvang op de volgende wijze verdeeld wordt:
 • 0,4 fte besteden aan bovengenoemde (organisatorische) werkzaamheden en
 • 0,4 fte besteden aan onderzoek dat relevant is voor het project ‘Fair Energy Transition’;
Een universitair docent, al werkzaam aan de universiteit van Utrecht of Eindhoven, die voor 0,4 fte van de huidige aanstelling voor het project ‘Fair Energy Transition’ gaat werken.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Als onderzoeker/ projectcoördinator voldoe je aan het volgende profiel:

 • gepromoveerd in een van de relevante vakgebieden;
 • aantoonbare ervaring om voor het project relevant onderzoek te doen;
 • aantoonbare ervaring met de organisatie en uitvoering van wetenschappelijke projecten;
 • aantoonbare ervaring met interdisciplinaire samenwerking;
 • sociaal vaardig en communicatief in een complexe werkomgeving (beheersing van Nederlands en Engels);
 • zeer ondernemend en zelfstandig ingesteld met een uitstekend organisatievermogen;
 • vernieuwende blik en niet bang om buiten de gebaande paden te treden, met een oog voor de bestaande structuren en kan deze benutten en versterken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden inspirerende werkzaamheden binnen een maatschappelijk relevant project. De arbeidsvoorwaarden hangen af van de passende optie.

Voor de postdoc-optie betreft het een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar (met een proeftijd van 2 maanden) met een taakomvang van 0,8 fte: startdatum z.s.m. Bij een positieve evaluatie kan de aanstelling worden verlengd met maximaal nog twee jaar.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op basis van een 38-urige werkweek minimaal €2.709,- en maximaal €3.637,- (schaal 10, cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand.

Voor de optie van universitair docent bieden wij alleen voor een universitair docent, al werkzaam aan de Utrecht Universiteit of de Technische Universiteit Eindhoven, voor de duur van één jaar (met een proeftijd van 2 maanden) werkzaamheden met een omvang van 0,4  fte van de huidige aanstelling: startdatum z.s.m. Bij een positieve evaluatie behoort verlenging van de werkzaamheden tot de mogelijkheden. Bij interne kandidaten verwachten wij dat u , voordat u solliciteert, hebt overlegd met uw leidinggevende of een tijdelijke uitleen naar het project ‘Fair Energy Transition’ past binnen uw huidige werkzaamheden.

Inschaling vindt plaats in het huidige salaris en bedraagt minimaal € 3.637,- en maximaal € 5.039,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11/12, cao Nederlandse Universiteiten).

U mag rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Verder bieden wij goede pensioenvoorzieningen, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie kijk op Werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 900 medewerkers en 6.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega's en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut.

De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities. Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma's van het departement.

Additionele informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met één van de projectleiders, prof. dr. Marcus Düwell: m.duwell@uu.nl.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren; Postdoc posities
 • Taal en cultuur
 • 16—32 uur per week
 • €2709—€5039 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1057338

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Herkent u zichzelf in het profiel? Dan nodigen wij u graag uit te solliciteren via onderstaande sollicitatieknop. U kunt tot en met 29 augustus 2019 reageren. We vragen u een sollicitatie in te dienen bestaande uit een cv, een korte motivatie (waarin u ook aangeeft welke aanstellingsoptie van toepassing is) en een schets van de onderzoeksplannen in relatie met dit project (maximaal 500 woorden).

De gesprekken met kandidaten vinden plaats op 4 september 2019.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Herkent u zichzelf in het profiel? Dan nodigen wij u graag uit te solliciteren via onderstaande sollicitatieknop. U kunt tot en met 29 augustus 2019 reageren. We vragen u een sollicitatie in te dienen bestaande uit een cv, een korte motivatie (waarin u ook aangeeft welke aanstellingsoptie van toepassing is) en een schets van de onderzoeksplannen in relatie met dit project (maximaal 500 woorden).

De gesprekken met kandidaten vinden plaats op 4 september 2019.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 29 aug. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).