Universitair Docent Privaatrecht (specialisatie Ondernemingsrecht) (0,8 - 1,0 fte)

Universitair Docent Privaatrecht (specialisatie Ondernemingsrecht) (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 aug 15 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is plek voor een Universitair Docent Privaatrecht met als specialisatie Ondernemingsrecht. Interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

U wordt ingezet in het onderwijs op de vakterreinen van de afdeling Privaatrecht van het departement Rechtsgeleerdheid. De nadruk ligt daarbij op de vakken op het gebied van Ondernemingsrecht. Daarnaast begeleidt u scripties in de bachelor- en masterfase. Coördinatietaken en tutortaken kunnen ook tot de werkzaamheden behoren. U verricht onderwijs gebonden onderzoek (bij aanvang twintig procent van de werktijd). Daarnaast verwachten wij van u dat u uw onderzoek in de toekomst verder uitbreidt in de richting van het ondernemingsrecht in samenwerking met collega's binnen één van de onderzoeksprogramma's waarbij Privaatrecht betrokken is. Een uitbreiding van uw onderzoektijd behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor de functie van universitair docent zoeken wij een jurist met gedegen kennis van de genoemde vakterreinen. Meer in het bijzonder beschikt u over:

 • ervaring in het bachelor- en masteronderwijs. Daarnaast bent u breed inzetbaar;
 • aantoonbare organisatorische en didactische ervaring en kwaliteiten;
 • de 'Basiskwalificatie Onderwijs' of u bent bereid deze te halen;
 • de vaardigheden om PAO-onderwijs te verzorgen;
 • een afgerond proefschrift of promoveert binnenkort op het gebied van het Ondernemingsrecht of Financieel Recht;
 • goede contactuele eigenschappen;
 • goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en een goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • ervaring in de ondernemingsrechtelijke en/of financieringsrechtelijke praktijk (strekt tot aanbeveling);
 • affiniteit met innovaties in het recht (legal tech);
 • uitstekende onderzoekskwaliteiten;
 • ervaring met empirisch (juridisch) onderzoek (pré);
 • een afgeronde opleiding Rechten aan een Nederlandse universiteit;
 • brede algemene kennis van het Ondernemingsrecht;
 • een creatieve en flexibele werkhouding.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 0,8 - 1,0 fte voor de duur van twee jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Bij gebleken geschiktheid en ervaring behoort een aanstelling als UD 1 met een maximaal salaris van € 5.656,- tot de mogelijkheden.

U ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie is één van de grote faculteiten binnen de Universiteit Utrecht. Het departement Rechtsgeleerdheid, dat hiervan deel uitmaakt, is één van de oudste departementen van de universiteit, ondergebracht in een aantal monumentale panden in het centrum van de stad Utrecht met circa 3.200 studenten en 400 personeelsleden. Het departement kent een breed scala aan disciplines, een veelzijdig onderwijsaanbod, gerenommeerde onderzoeksprogramma’s en een uitstekende juridische bibliotheek. ‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridische onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van recht, privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht evenals internationaal en Europees recht en de verbanden daartussen. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol blijven spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

U zal gaan werken bij het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht binnen de faculteit Rechtsgeleerdheid. Deze afdeling verzorgt het privaatrechtelijk onderwijs in de bachelor (verplichte vakken en keuzevakken), waaronder het togatraject, het notarieel recht traject, de minor Recht Innovatie en Technologie, en het multidisciplinaire traject, de master Privaatrecht, de master Notarieel recht, de master Onderneming en Recht, en de Legal Research Master. Het Molengraaff Instituut neemt deel aan de departementale en universitaire onderzoeksprogramma's en in tweede en derde geldstroomprojecten. Hierbij wordt een multidisciplinaire aanpak gehanteerd.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren; Onderwijs; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Recht
 • 32—40 uur per week
 • €3637—€4978 per maand
 • Universitair
 • 1058778

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps