Universitair Docent Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen

Universitair Docent Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen

Geplaatst Deadline Locatie
20 aug 15 sep Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de sectie Neuropedagogiek en ontwikkelingsstoornissen van het Instituut Pedagogiek van de Faculteit Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor de functie van Universitair Docent Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen (1,0 fte)

Functieomschrijving

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden is op zoek naar een universitair docent met aantoonbare wetenschappelijke kennis op het gebied van diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen met opvoedingsproblemen/psychopathologie. De docent draagt bij aan het onderwijs en het lopende wetenschappelijk onderzoek van de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen. Het onderzoeksprogramma van de groep betreft de complexe problematiek met betrekking tot ontwikkelingsstoornissen (met name autisme spectrum stoornissen, ernstige gedragsstoornissen en X chromosomaal gebonden stoornissen XXY, XXX, XYY), complexe psychosociale problemen en complexe vraagstukken binnen de LVB zorg. Taken zijn o.a.:

 • Geven van onderwijs (i.e., colleges, werkgroepen, coördinatietaken) in bachelor-, master-, en research-masterprogramma’s, met nadruk op psychopathologie, diagnostiek en behandeling en begeleiden van bachelor en masterprojecten;
 • Bijdragen aan lopend wetenschappelijk onderzoek.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Gepromoveerd in de sociale wetenschappen op een voor de functie relevant onderzoek;
 • Bij voorkeur in bezit van diagnostiek aantekening of aantoonbare klinische ervaring;
 • Gebleken bekwaamheid in het verzorgen van universitair onderwijs op het gebied van diagnostiek, behandeling en psychopathologie;
 • Bij voorkeur in bezit van BKO;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke taalbeheersing, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Uitstekende organisatie- en contactuele vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. De startdatum is bij voorkeur 1 oktober 2019.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. 

Werkgever

De Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: Pedagogische wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Zie voor meer informatie: Faculteit Sociale Wetenschappen.

De programmagroep Neuropedagogiek en ontwikkelingsstoornissen van het instituut Pedagogische Wetenschappen kenmerkt zich door veelzijdig onderzoek, waarbij sprake is van  internationale samenwerking. De programmagroep verzorgt zeer gevarieerd onderwijs in de bachelor- en masterfase van de opleiding Pedagogische Wetenschappen. Bovendien worden cursussen verzorgd voor de Research Master Developmental Psychopathology in Education and Child Studies, de Academische Pabo en het Premasterprogramma, dat zij-instromers toegang geeft tot de masterprogramma’s van Pedagogische Wetenschappen. Groepsgroottes in deze cursussen variëren van 15 tot 250 studenten.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Gedrag en maatschappij
 • Gepromoveerd
 • 19-390

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps