Junior onderzoeker, Ontwikkelingspsychologie (0,6 fte, voor een periode van 12 maanden)

Junior onderzoeker, Ontwikkelingspsychologie (0,6 fte, voor een periode van 12 maanden)

Geplaatst Deadline Locatie
22 aug 12 sep Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

In het kader van een onderzoek naar pesten en agressie bij ouderen zijn we op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van Junior onderzoeker, Ontwikkelingspsychologie. In het huidige onderzoek worden pestgedrag en agressie systematisch in kaart gebracht in een verzorgingshuis in Tilburg. Hiertoe worden eerst een aantal interviews met bewoners en stafleden gehouden.

Functieomschrijving

Er is opmerkelijk weinig bekend over de aard, frequentie en onderliggende sociale dynamieken van pestgedrag onder ouderen. In dit onderzoek proberen we meer zicht op deze processen te krijgen door methoden en kennis uit de kind- en jeugdliteratuur toe te passen in de context van verzorgingshuizen. In hoeverre kunnen instrumenten en voorspellers van agressie en pestgedrag in de kindertijd gebruiken om meer te weten te komen over pestgedrag en de gevolgen van pesten bij ouderen?

 

In het huidige onderzoek worden pestgedrag en agressie systematisch in kaart gebracht in een verzorgingshuis in Tilburg. Hiertoe worden eerst een aantal interviews met bewoners en stafleden gehouden. Op basis van deze informatie worden bestaande instrumenten aangepast en gebruikt in een verkennend kwantitatief onderzoek.

 

De junior onderzoeker is een kernlid van een groter team, bestaande uit een student-assistent en de hoofdonderzoekers. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met verzorgingshuizen. Concrete taken omvatten: het houden en uitwerken van interviews, uitvoeren dataverzameling, communicatie over het project richting het verzorgingshuis en het rapporteren van de bevindingen in wetenschappelijke publicaties. Zij/hij werkt intensief samen met de andere teamleden om deze taken te volbrengen. Het project wordt door de Ideeëngenerator van de Nederlandse Wetenschapsagenda (onderdeel van NWO) gefinancierd.

 

Wij bieden een stimulerende en informele omgeving waarin de junior onderzoeker zich kan ontplooien en kan groeien binnen de wetenschap en het veld van levenslooponderzoek.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 •  Een master-diploma in de (klinische) psychologie
 • Affiniteit met het doen van zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek
 • Ervaring met het afnemen van interviews en bereidheid om op locatie interviews af te nemen
 • Gericht op samenwerking en flexibele instelling
 • Proactief en zelfsturend
 • Excellente communicatievaardigheden in het Nederlands (gesproken en geschreven) en Engels (geschreven)
 • Bij voorkeur interesse in de levensloop en ontwikkelingspsychologie

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 12 maanden.

Tilburg University kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket. De cao Nederlandse Universiteiten is op deze aanstelling van toepassing. U wordt aangesteld bij het departement Ontwikkelingspsychologie van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences van Tilburg University. Het betreft een dienstverband van 24 uur per week (0,6 fte), voor de duur van 12 maanden. Het salaris bedraagt op basis van een fulltime aanstelling tussen de € 2.709 en € 4.274 bruto per maand (UFO profiel Onderzoeker 4). We streven naar een ingangsdatum van 1 oktober 2019.

Werkgever

Tilburg University

Wil jij je carrière opbouwen bij Tilburg University? Wij heten je van harte welkom!

 Werken bij Tilburg University betekent:

 • Onderzoek en onderwijs op hoog niveau, Tilburg University hoort bij de top 200 beste universiteiten van de wereld. Tilburg School of Economics and Management is wereldwijd zelfs één van de koplopers.
 • Samenwerken met inspirerende en gepassioneerde collega’s.
 • Verbinding maken met de samenleving onder het motto ‘Understanding Society’.
 • Veel ruimte, flexibiliteit en hoogwaardige faciliteiten voor je eigen wetenschappelijk onderzoek.
 • Werken op een levendige campus in een prachtige groene omgeving, goed bereikbaar en met veel grote (Europese) steden binnen handbereik.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en een prettige balans werk en privéleven.

Afdeling

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

 

https://www.tilburguniversity.edu/nl/over/schools/socialsciences/

 

Departement Ontwikkelingspsychologie

Het departement Ontwikkelingspsychologie verzorgt het onderwijs op het gebied van de Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie en de Klinische Forensische Psychologie binnen de master Psychologie van de Geestelijke Gezondheid. Het departement onderzoekt vragen zoals: Waarom neemt vandalisme toe in de puberteit? Hoe ontwikkelt het brein van jongeren? Hoe vormen jongeren een stabiele identiteit? Worden mensen aardiger of minder aardig als ze ouder worden? Als ontwikkelingspsychologen bestuderen we dit soort veranderingen in gedrag over de tijd. In ons departement zijn we geïnteresseerd in individuele verschillen, ieders unieke manier waarop hij/zij in de wereld staat wat betreft gedrag, waarneming en emotie. We proberen ook te verklaren waarom het met sommige mensen goed gaat in de ontwikkeling en met anderen slechter.

 

https://www.tilburguniversity.edu/nl/over/schools/socialsciences/organisatie/departementen/ontwikkelingspsychologie/

 

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Gezondheid
 • max. 0.6 uur per week
 • €2709—€4274 per maand
 • Universitair
 • 16405

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps