Junior/medior onderzoeker 'Evaluatie omgevingsveranderingen en gezondheidsverschillen: een systeembenadering' (0,8 - 1,0 fte)

Junior/medior onderzoeker 'Evaluatie omgevingsveranderingen en gezondheidsverschillen: een systeembenadering' (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 sep 1 okt Utrecht
Bij de faculteit Geowetenschappen van de UU is plek voor een junior/medior onderzoeker. Interesse? Lees hier verder en solliciteer.

Functieomschrijving

In Utrecht en veel andere Nederlandse steden neemt het aantal inwoners de komende jaren sterk toe, veelal binnen de stadsgrenzen. Deze “inbreiding” heeft belangrijke gevolgen voor de inrichting van de fysieke leefomgeving, voor de band tussen oude en nieuwe bewoners in wijken, en daarmee mogelijk ook voor de gezondheid van burgers. In een door het ZonMw programma “Maak ruimte voor gezondheid” gefinancierd consortium van kennis-, beleids- en praktijkorganisaties wordt in Utrecht geëvalueerd wat de gevolgen zijn van een combinatie van veranderingen in het woonaanbod en de toegang tot groenvoorzieningen op de sociale samenhang en gezondheid van bewoners. We evalueren de processen rondom deze veranderingen in de woonomgeving, en de effecten hiervan op gezondheid, vanuit een systeembenadering, waarbij de diverse veranderingen in onderlinge samenhang worden bestudeerd. Het onderzoek loopt in principe van 1 september 2019 tot en met 31 augustus 2022.

Voor het uitvoeren van dit onderzoek zijn we op zoek naar een junior/medior onderzoeker die de volgende taken op zich neemt:

 • het ontwikkelen van een conceptueel systeemmodel voor de evaluatie van omgevingsveranderingen, door middel van literatuuronderzoek en kwalitatief onderzoek onder professionals en bewoners;
 • het uitwerken van een methodiek (nl. een combinatie van kwantitatieve en kwalitatieve methoden) voor het evalueren van de omgevingsveranderingen;
 • het uitvoeren van het evaluatieonderzoek;
 • het statistisch analyseren van de verzamelde data en het schriftelijk en mondeling rapporteren van de resultaten aan de doelgroep, beleid, praktijk en wetenschap.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een collega met:

 • een afgeronde relevante masteropleiding, bijvoorbeeld op het gebied van de Sociale Geografie, Sociale Wetenschappen of Gezondheidswetenschappen;
 • aantoonbare interesse in interdisciplinaire vraagstukken m.b.t. de relatie tussen de fysieke/sociale omgeving en gezondheid, of sociaal-economische gezondheidsverschillen;
 • kennis van en bij voorkeur ervaring met een combinatie van kwalitatief en kwantitatief onderzoek;
 • een proactieve houding en goede planningsvaardigheden;
 • vermogen samen te werken in een groot consortium;
 • goede schrijfvaardigheden, bij voorkeur ook in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke functie; je wordt in eerste instantie aangesteld voor twee jaar. Bij goed functioneren kan je aanstelling verlengd worden tot en met de einddatum van het project. Je salaris zal worden bepaald aan de hand van opleiding en ervaring; afhankelijk van de inschaling kunnen wij een 0,8 fte of een 1,0 fte aanstelling aanbieden. Het salaris bedraagt minimaal € 2.709,- en maximaal € 3.123,- (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband.
Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 
De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern tot en met het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development.

Het departement Sociale Geografie en Planologie richt zich binnen haar onderzoeksprogramma ‘Urban Futures: Transitions Towards Economic and Social Sustainability for Cities’ o.a. op de economische lange-termijn-ontwikkeling van steden, de oorzaken van en de wijze waarop omgegaan kan worden met sociale ongelijkheid, de effecten van migratiestromen op de landen van herkomst en de samenlevingen waarin men arriveert, de effecten van mobiliteit op het welbevinden en de wijze waarop de transitie naar een duurzame stad en infrastructuur bereikt kan worden. 

De faculteit Sociale Wetenschappen staat voor toonaangevend onderwijs en onderzoek in de gedrags- en maatschappijwetenschappen. De focus ligt op de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijswetenschappen, pedagogiek, psychologie en sociologie. Onderzoek en onderwijs zijn gebundeld in vijf zwaartepunten: Behaviour in Social Contexts, Child and Adolescent Studies, Cognitive and Clinical Psychology, Educational and Learning Sciences, en Methodology and Statistics for the Behavioural and Social Sciences.

De junior onderzoeker werkt in een breed consortium. De primaire begeleiding van de onderzoeker wordt gedaan door prof. dr. Frank van Lenthe (hoogleraar bij de afdeling Sociale Geografie en Planologie) en dr. Carlijn Kamphuis (universitair hoofddocent bij de afdeling Algemene Sociale Wetenschappen).  

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met prof. dr. Frank van Lenthe (f.j.vanlenthe@uu.nl) of dr. Carlijn Kamphuis (c.b.m.kamphuis@uu.nl).

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Economie; Gedrag en maatschappij; Gezondheid
 • 32—40 uur per week
 • €2709—€3123 per maand
 • Universitair
 • 1060912

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Word je enthousiast van deze vacature? Aarzel dan niet om te solliciteren. Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop. Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 10 oktober 2019.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Word je enthousiast van deze vacature? Aarzel dan niet om te solliciteren. Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop. Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 10 oktober 2019.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Solliciteer uiterlijk op 1 okt. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).