Universitair docent Arbeidsrecht

Universitair docent Arbeidsrecht

Geplaatst Deadline Locatie
12 sep 31 okt Nijmegen

Functieomschrijving

Als universitair docent verzorgt u zelfstandig onderwijs in de bachelor- en de masterfase. In dat verband draagt u ook zorg voor de organisatie/coördinatie van het onderwijs, het ontwikkelen van onderwijsmateriaal, het onderhouden daarvan en het signaleren van verbetermogelijkheden. Activiteiten ten behoeve van het postacademisch onderwijs behoren eveneens tot het takenpakket. Verder draagt u bij aan het onderzoek van de vaksectie Sociaal Recht. Een belangrijk onderdeel hiervan vormt het entameren en/of deelnemen aan extern gefinancierde individuele en/of gezamenlijke onderzoeksprojecten die in het onderzoeksprogramma van de sectie passen. In dit programma ligt de nadruk op het Europese en nationale arbeidsrecht.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

U bent na afronding van de studie Nederlands recht gepromoveerd, bij voorkeur op een arbeidsrechtelijk of sociaalzekerheidsrechtelijk onderwerp. Wanneer de promotie een niet-arbeidsrechtelijk of sociaalzekerheidsrechtelijk onderwerp betrof, is aantoonbare belangstelling en kennis van arbeidsrecht en sociaalzekerheidsrecht vereist.

Verder beschikt u over goede didactische en communicatieve vaardigheden en heeft u ruime ervaring met het verzorgen van onderwijs en het verrichten van rechtswetenschappelijk onderzoek. Ten slotte is een goede beheersing van de Engelse taal vereist, omdat een deel van het onderwijs en het onderzoek van de vaksectie in het Engels wordt verzorgd.
Ook bijna gepromoveerden worden uitgenodigd om te solliciteren. Voorafgaand aan de promotie zal dan een aanstelling als docent plaats hebben.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

 • Aanstelling: 40 uur per week.
 • Maximum salaris per maand € 5.656,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. Een aanloopschaal kan van toepassing zijn (schaal 11 max. €4.978).
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: 2 jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • De gewenste datum indiensttreding is 1 februari 2020.
 • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt een inspirerende omgeving voor jonge onderzoekers. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veel in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt.

De vaksectie Sociaal recht verzorgt onderwijs in het sociaal recht, zowel in de bachelor als in de masterfase van de rechtenstudie. Naast hoorcolleges worden werkgroepen gegeven in de vakken Arbeidsrecht verdiept, Recht, arbeid en management, Socialezekerheidsrecht en European Employment Law. In de bachelorfase verzorgt de vaksectie het vak Arbeidsrecht. Het onderzoeksprogramma van de vaksectie is onderdeel van het Onderzoekcentrum voor Onderneming en Recht (OO&R).

Additionele informatie

Meer over de inhoud van de vacature:
Prof. F.G. Laagland, hoogleraar (Europees) arbeidsrecht
Telefoon: 024 361 54 85
E-mail: f.laagland@jur.ru.nl

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Recht
 • max. 40 uur per week
 • max. €5656 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1062742

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Richt de sollicitatiebrief aan mevrouw Prof. F.G. Laagland en solliciteer, via de solliciteerbutton, uiterlijk 31 oktober 2019. 

Stuur met de sollicitatie de volgende bijlagen mee:
 • Motivatiebrief.
 • Cv.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboud Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Richt de sollicitatiebrief aan mevrouw Prof. F.G. Laagland en solliciteer, via de solliciteerbutton, uiterlijk 31 oktober 2019. 

Stuur met de sollicitatie de volgende bijlagen mee:
 • Motivatiebrief.
 • Cv.

Solliciteer uiterlijk op 31 okt. 2019 23:59 (Europe/Amsterdam).