Promovendus (Onderzoeksproject “Design Your Life”) 1,0 fte

Promovendus (Onderzoeksproject “Design Your Life”) 1,0 fte

Geplaatst Deadline Locatie
3 okt 20 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij die promovendus die in het project “Design Your Life” een co-design methode ontwikkelt om jongvolwassenen met autisme te begeleiden in het samenstellen van hun eigen, op maat gesneden ondersteunende technologie? Verricht je graag interessant praktijkgericht onderzoek waarin je met meerdere partijen samenwerkt? Heb je ervaring met participatief ontwerpen van technologie, én ben jij nieuwsgierig, creatief en enthousiast? Dan is deze functie precies wat jij zoekt!

Functieomschrijving

  • Je doet praktijkgericht promotieonderzoek in het project ‘Design Your Life’ bij het Lectoraat Levensloopbegeleiding bij Autisme van het kenniscentrum HAN SOCIAAL in samenwerking met de universiteit Twente.
  • Je onderzoekt de vraag hoe zorgprofessionals en hun organisaties in staat kunnen worden gesteld om jongeren met autisme te begeleiden in het realiseren van gepersonaliseerde technologische oplossingen in de thuisomgeving, die bijdragen aan meer eigen regie.
  • Je ontwikkelt op basis van participatief ontwerpen een methodiek en bijbehorende tools.
  • Je zorgt voor relatieopbouw tussen de beoogde deelnemers in het consortium.
  • Je doet etnografisch vooronderzoek naar jongeren met autisme, hun begeleiders, en het dagelijkse proces van begeleiden op weg naar meer zelfstandigheid.
  • Je ontwikkelt iteratief en valideert kwalitatief en kwantitatief de Design Your Life co-design methodiek, met actieve inbreng van alle stakeholders, in het bijzonder de deelnemende jongeren met autisme en hun begeleiders.
  • Je voert statistische analyses uit.
  • Je rapporteert over je onderzoek in Engelstalige publicaties in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften en presenteert hierover op internationale conferenties.
  • Je draagt bij aan disseminatie van de opbrengsten van het project naar het werkveld, de creatieve industrie en het onderwijs.

Je werkt gedurende het project samen met de onderzoeksgroep Human Centred Design van de faculteit Engineering Technology, Universiteit Twente, met belangenorganisaties en met partners uit de creatieve industrie. Daarnaast werk je nauw samen met meerdere instellingen in Gelderland en Overijssel die gericht zijn op behandeling en begeleiding van jongeren met autisme.

Specificaties

HAN University of Applied Sciences

Functie-eisen

Je hebt een universitaire opleiding (bij voorkeur met een research master) op het gebied van Industrial Design Engineering, Human Technology Interaction (of vergelijkbaar), of in de sociale wetenschappen, met aantoonbare ervaring met participatief ontwerpen van technologie en met praktijkgericht onderzoek. Je hebt affiniteit met het hbo en onderzoek in een hbo-context. Je hebt de ambitie te promoveren op een interessant en complex praktijkgericht onderzoek waarin je met meerdere partijen samenwerkt en bent bereid daarvoor te reizen naar de deelnemers in het consortium. Je beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden en bent in staat anderen te motiveren tot blijvende betrokkenheid bij het project. Je hebt affiniteit met de doelgroep (jongeren met autisme en hun begeleiders). Je bent opgeleid in diverse onderzoeksmethoden en bent bereid je verder te bekwamen in zowel kwalitatieve als kwantitatieve methoden van gebruiksonderzoek. Je bent geïnteresseerd in technologische toepassingen in een zorgcontext. Daarnaast ben je flexibel en creatief in het reageren op omstandigheden die zich in het praktijkonderzoek kunnen voordoen. 

Arbeidsvoorwaarden

  • Een boeiende onderzoeksfunctie voor een promovendus in een dynamische, informele werkomgeving met een sterke maatschappelijke relevantie;
  • De functie betreft een tijdelijk contract voor de duur van het promotie-onderzoek;
  • Een aanstelling in de functie van onderzoeker niveau 4;
  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.192,37 (cao-hbo schaal 10) op basis van fulltime;
  • 8% vakantietoeslag en een 13e maand (8,3%);
  • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering via het ABP, collectieve ziektekostenverzekering, (betaald) ouderschapsverlof, onbeperkte sportmogelijkheden (bij een jaarcontract) voor een kleine bijdrage;
  • Toegang tot het aanbod van de HAN Academy en het PhD programma van Universiteit Twente, zodat je volop kunt investeren in je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Voor deze functie moet je een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) kunnen afgeven.

Afdeling

Kenniscentrum HAN Sociaal
Het Kenniscentrum HAN SOCIAAL richt zich op praktijkgericht onderzoek ter bevordering van de participatie van kwetsbare burgers in de maatschappij, met als doel het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Het kenniscentrum koppelt nieuwe inzichten en kennis terug naar zowel het onderwijs als de beroepspraktijk. De lectoren en onderzoekers van HAN SOCIAAL werken volgens een onderzoeksprogramma in samenspraak met onder meer de sociale opleidingen van de HAN en de beroepspraktijk.

Lectoraat Levensloopbegeleiding bij Autisme
Het Lectoraat Levensloopbegeleiding bij Autisme levert een bijdrage aan de professionalisering van onderwijs en kennis op het gebied van de hulpverlening aan normaal-begaafde mensen met autisme. Het gaat daarbij uit van een levensloopvisie op autisme. Het team van het Lectoraat Levensloopbegeleiding bij Autisme is multiprofessioneel en samengesteld uit de lector, verschillende onderzoekers, docenten van verschillende opleidingen en professionals uit praktijkinstellingen.

Specificaties

  • PhD
  • Techniek; Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • max. €4192 per maand
  • Universitair
  • AT Promovendus Design

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kapittelweg 33, 6525 EN, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you