(Arts-) onderzoeker (36,0- uur)

(Arts-) onderzoeker (36,0- uur)

Geplaatst Deadline Locatie
4 okt 10 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Project: ‘Samen beslissen bij genderaanpassende chirurgie voor transmannen’

Functieomschrijving

Als (arts-)onderzoeker ondersteun je de coördinatie van het project ‘Samen beslissen bij genderaanpassende chirurgie voor transmannen’. Hierbij zorg je voor de inhoud van een digitaal zorgportaal inclusief interactieve keuzehulp. Jij bent mede-verantwoordelijk voor de actieve participatie van patiënten en zorgprofessionals in dit project, bijvoorbeeld door middel van focusgroepen en interviews. Samen met jouw willen wij uiteindelijk zorgen voor een succesvolle implementatie en wetenschappelijke evaluatie.

Concreet zal je als (arts-)onderzoeker zelfstandig werken aan onder andere:

 • ontwerp en invulling van en interactieve keuzehulp;
 • het bepalen van de juiste indicatoren (o.a. klinische parameters) samen met zorgprofessionals en patiënten;
 • implementeren van de juiste indicatoren dmv registratie aan de bron;
 • training van zorgprofessionals op het gebied van samen beslissen en registratie aan de bron;
 • implementatie en evaluatie van de digitaal zorgportaal.

Project kader
Bij transgender personen komt de ervaren genderidentiteit niet overeen met hun lichaam. Als dit leidt tot ernstige klachten dan spreekt men van genderdysforie. De meest effectieve behandeling is om het lichaam aan te passen aan de ervaren genderidentiteit. Een genderaanpassende behandeling is een traject van meerdere jaren en kan bestaan uit hormoonbehandeling en chirurgie. Er zijn echter vele verschillende opties en niet ieder individu wil hetzelfde.

Voor transpersonen die zich identificeren als man (transmannen) vormen operaties aan de borstkas, gynaecologische operaties en geslachtsaanpassende chirurgie de belangrijkste chirurgische behandelingen. Er zijn echter veel keuzemogelijkheden, allen met andere uitkomsten, consequenties en risico’s. De keuze voor de meest passende behandeling is complex, omdat factoren van verschillende aard een rol spelen, er meer dan 5 verschillende beroepsgroepen bij de behandelingen betrokken zijn en de keuzes die eerder in het behandeltraject worden gemaakt consequenties kunnen hebben voor de verdere behandeling.

Thema ontwikkelingsproject
De afdeling heeft onlangs een financiering ontvangen voor een periode van 24 maanden van VWS voor het ontwikkelingsproject 'Samen beslissen bij genderaanpassende chirurgie voor transmannen'. Dit project zal worden ingebed in de strategische ontwikkeling binnen het Amsterdam UMC waarbij waardegedreven zorgtrajecten worden ingericht. Bij het project zijn meer dan 10 samenwerkings-partners betrokken, zowel in- als externe partijen, en beoogt gedeelde besluitvorming duurzaam in te bedden in het behandeltraject voor transmannen. Hiervoor zullen kwaliteits- en uitkomsten-registraties ten aanzien van deze populatie worden gebundeld.

Om samen beslissen te ondersteunen zullen, in aanvulling op een eerdere ontwikkelde generieke keuzehulp, aanvullende keuzehulpen worden ontwikkeld welke ingaan op de individuele situatie en tijdspad van de patiënt. Hierin zal uitkomstinformatie van alle betrokken beroepsgroepen worden geïntegreerd. De keuze-hulp wordt ingebed in een zorgportaal voor zowel patiënt als zorgverlener.

Specificaties

VU medisch centrum (VUmc)

Functie-eisen

Het is belangrijk dat je prioriteiten weet te stellen, dat je je werk efficiënt in kunt richten. En uiteraard zijn goede communicatieve vaardigheden, affiniteit met digitale applicaties en datamanagement onontbeerlijk in deze functie.

 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding geneeskunde, gezondheidswetenschappen;
  healthcare management of vergelijkbare studie;
 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding Geneeskunde;
 • Je beschikt over goede organisatorische vaardigheden;
 • Je hebt affiniteit met de patiëntpopulatie;
 • Je hebt kennis van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden;
 • Je hebt kennis van de mogelijkheden van ICT en data in ziekenhuizen en je bent bereid je hier verder in te verdiepen indien dit nodig is;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke Engelse en Nederlandse uitdrukkingsvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden.

Salarisschaal 10: 2826 tot 4481 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

 • Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Wil jij weten wat je gaat verdienen? Bereken dan hier jouw netto salaris (onder voorbehoud);
 • Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. VUmc draagt 2/3e deel van deze premie bij; 
 • Wij vergoeden 75% van je OV reiskosten.

Wij bieden een contract voor de duur van het project (24 maanden). Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.

Een screening kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is voor iedere nieuwe medewerker verplicht. De aanvraag voor een VOG wordt opgestart vanuit VUmc zodra de nieuwe medewerker is aangesteld.

Klik hier voor meer informatie over de screeningsprocedure en of deze op jou van toepassing is. Ben je werkzaam in een zorggerelateerde functie, dan is een aanstellingskeuring onderdeel van jouw selectieprocedure.

Werkgever

Amsterdam Universitair Medisch Centrum (VUmc) zijn op zoek naar een (arts-)onderzoeker ter versterking van onze afdeling Plastische, Reconstructieve en Handchirurgie van locatie VUmc. De afdeling maakt de laatste jaren een flinke groei door, mede door de expansie op het gebied van genderchirurgie. Inmiddels werken er op de afdeling meer dan 40 personen. Samen met een management-trainee en een projectleider, die deels gepositioneerd zijn in het Waardegedreven Zorgteam op de afdeling Strategie & Innovatie, ga je aan de slag met dit ontwikkelingsproject.

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
 • max. 36 uur per week
 • €2826—€4481 per maand
 • Universitair
 • AT D02.2019.00101BJ

Werkgever

VU medisch centrum (VUmc)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1118, 1081 HZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps