Promovendus Klinische Psychologie

Promovendus Klinische Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
19 nov 3 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de sectie Klinische psychologie van het Instituut Psychologie van de Faculteit Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor de functie van Promovendus Klinische Psychologie

Functieomschrijving

In het project ´Optimizing exposure therapy for Post-traumatic Stress Disorder’ wordt onderzocht of recente inzichten omtrent het mechanisme van extinctie kunnen worden toegepast tijdens exposure therapie voor PTSS. Extinctie is het belangrijkste werkingsmechanisme van exposure en berust op het leren van inhibitoire associaties. In dit project wordt getoetst of verschillende strategieën die inhibitoir leren bevorderen de effecten van exposure therapie voor PTSS kunnen verbeteren. Het project wordt gefinancierd door een VENI-subsidie van NWO toegekend aan dr. Rianne de Kleine.

Het project bestaat uit drie studies waarin verschillende strategieën worden getoetst gericht op het falsificeren van verwachtingen (studie 1), en het vergroten van variabiliteit tijdens exposure (studie 2 en 3). Per studie worden patiënten met een PTSS at random toebedeeld aan een experimentele interventie (‘inhibitoir leren’- exposure) of aan een controle interventie (standaard exposure). De interventie bestaat uit één exposure sessie. De uitkomsten worden bepaald aan de hand van fysiologische angstreacties (hartslag, huidgeleiding), gedragstendenties en subjectieve angst. Metingen vinden vooraf, tijdens en een week na de interventie plaats. Het project zal worden ingebed in de onderzoekslijn van de afdeling klinische psychologie gericht op stress en psychopathologie.  

De werkzaamheden

 • Organiseren en uitvoeren van de klinische studies, waaronder het werven van deelnemers als het verzamelen van data voor de drie studies bij een GGZ instelling;
 • Uitvoeren van data-analyses en ten minste vier artikelen schrijven, die zullen uitmonden in een proefschrift;
 • Ongeveer 10% van de tijd wordt besteed aan het geven van onderwijs, zoals het begeleiden van bachelor- en masterscripties.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Diploma op het master niveau in klinische- of gezondheidspsychologie of een gerelateerde opleiding, zowel een research master diploma als aantoonbare klinische belangstelling is een pré;
 • Interesse in de thema’s exposure, PTSS, angst;
 • Ervaring met verzameling van fysiologische data is een pré;
 • Ambitie om wetenschap en klinische praktijk te verbinden;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Goede sociale en organisatorische vaardigheden. 

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging van drie jaar behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van gebleken geschiktheid. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.325,- en maximaal € 2.972,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal P).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Meer informatie hierover: Arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: pedagogische wetenschappen, politieke wetenschap, psychologie en culturele antropologie & ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag.

Specificaties

 • PhD
 • Gedrag en maatschappij
 • 36—38 uur per week
 • Universitair
 • 19-525

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK Leiden, Leiden

Bekijk op Google Maps