Universitair Docent Criminologie

Universitair Docent Criminologie

Geplaatst Deadline Locatie
19 nov 3 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, bij de afdeling Criminologie van het instituut Strafrecht & Criminologie van de Faculteit Rechtsgeleerdheid is er een vacature voor Universitair Docent Criminologie

Functieomschrijving

 • Verzorgen van onderwijs aan bachelor- en masterstudenten in de criminologie (hoorcolleges, werkcolleges en practica);
 • Uitvoeren van en bijdragen aan onderzoek passend binnen het onderzoeksprogramma van de afdeling;
 • Het samenwerken met en/of begeleiden van stafleden en promovendi. 

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Gepromoveerd criminoloog, sociaal wetenschapper, beleidswetenschapper en/of strafrecht jurist met aantoonbare kennis van en interesse in criminologische vraagstukken en methoden en technieken van sociaalwetenschappelijk onderzoek;
 • Ruime onderzoeks- en onderwijservaring;
 • Publicaties in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften is een pré;
 • Ervaring met het geven van universitair onderwijs is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Meer informatie hierover: Arbeidsvoorwaarden.

Certificaat Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO). De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het BKO-certificaat of  bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving.

In het kader van het kwaliteitsbeleid zijn vrijwel alle wetenschappelijke medewerkers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid gepromoveerd en voldoen aan de onderzoekskwalificatie. Bovendien participeren zij wezenlijk in de facultaire onderzoeksprogrammering. Nadere informatie over de onderzoekskwalificatie en onderzoeksprogramma’s van de Graduate School of Legal Studies via de website

Specificaties

 • Hoogleraar, uhd, ud & lector
 • Recht
 • 36—38 uur per week
 • Gepromoveerd
 • 19-535

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2300 RA, Leiden

Bekijk op Google Maps