Post-doc | Beeldvorming in de reumatologie

Post-doc | Beeldvorming in de reumatologie

Geplaatst Deadline Locatie
3 dec 13 jan Amsterdam
Helpt u mee de vooruitzichten van patiënten met een chronische inflammatoire reumatische ziekte te verbeteren?

Functieomschrijving

Reumatische ziekten kenmerken zich door heterogene immunologische subtypes. Door target identificatie in de verschillende subtypes kan diagnostiek en therapie op maat (personalized medicine) worden ontwikkeld. Schade op langere termijn kan voorkomen worden door de ziekten vroeg op te sporen en efficiënt te behandelen. Middels het ontwikkelen van PET tracers, welke specifiek binden aan de relevante targets in de subtypes van reumatische ziekten, kunnen deze in vivo zichtbaar worden gemaakt. De imaging resultaten worden vaak vergeleken met histologisch onderzoek van weefsel biopten.
Naast PET imaging zal de onderzoeksgroep zich ook richten op andere beeldvorming, zoals MRI, optical en fotoakoestische imaging. Er wordt gewerkt aan de opzet van een Amsterdam musculoskeletaal imaging center, waarin zowel onderzoek wordt gedaan naar verdere ontwikkeling van de verschillende technieken, als ook naar de plaatsbepaling van de technieken voor (vroeg)diagnostiek en het ontwikkelen van ‘personalized’ therapie voor de verschillende reumatische ziektebeelden.

Van u wordt verwacht een sturende rol te vervullen in de imaging reumatologie onderzoeksgroep. U bent in het gehele translationele traject werkzaam, van laboratorium tot patiënt gebonden onderzoek. De begeleiding van promovendi/onderzoekers, analisten en research verpleegkundigen valt deels onder u. Als onderzoeker zet u zich met veel passie en plezier in om door middel van wetenschappelijk onderzoek de vooruitzichten van patiënten met een chronische inflammatoire reumatische ziekte te verbeteren.

Specificaties

VU medisch centrum (VUmc)

Functie-eisen

Wij zoeken per direct een enthousiaste kandidaat die aan de volgende functie eisen voldoet:

 • Afgeronde WO opleiding, waaronder technische geneeskunde, biomedische wetenschappen of geneeskunde;
 • Gepromoveerd, bij voorkeur ervaring in postdoc positie;
 • Bij voorkeur ervaring met beeldvormende technieken;
 • Affiniteit met immunologie/reumatische ziekten;
 • In staat zelfstandig te werken;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke Engelse en Nederlandse uitdrukkingsvaardigheden;
 • Zeer goede communicatieve en contactuele eigenschappen;
 • Ervaring met databases en ICT is wenselijk;
 • Potentie tot werving van eigen funding op termijn.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met vooruitzicht op vervolgcontract.

Salarisschaal 10: 2826 tot 4481 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

 • Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Wil jij weten wat je gaat verdienen? Bereken dan hier jouw netto salaris (onder voorbehoud).
 • Gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. VUmc draagt 2/3e deel van deze premie bij.
 • Wij vergoeden 75% van je OV reiskosten en bieden daarnaast een fietsregeling.
 • In eerste instantie bieden wij jou een jaarcontract. Indien na 1 jaar een positieve beoordeling plaatsvindt, kan het contract omgezet worden naar een vervolgcontract met een nader overeen te komen duur.

Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.

Een screening kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is voor iedere nieuwe medewerker verplicht. De aanvraag voor een VOG wordt opgestart vanuit VUmc zodra de nieuwe medewerker is aangesteld.

Klik hier voor meer informatie over de screeningsprocedure en of deze op jou van toepassing is.

Afdeling

Op de afdeling reumatologie van het Amsterdam UMC – locatie VU Medisch Centrum (VUMC) – wordt toonaangevend en vernieuwend onderzoek gedaan met moleculaire beeldvorming bij een breed spectrum aan inflammatoire reumatische ziektebeelden, in het bijzonder met Positron Emissie Tomografie (PET). Dit werk is ingebed in de translationele onderzoekslijn van dr. C.J. van der Laken.

Het werk heeft nationaal en internationaal een unieke voortrekkerspositie, en is ingebed in vele nationale en internationale consortia en netwerken, alsmede in het Amsterdam Infection & Immunity Institute. Er wordt samen gewerkt met andere excellente PET groepen in het VUMC o.a. van de afdeling hemato-oncologie en cardiologie. Deze kruisbestuiving krijgt verdere impulsen met de komst van het imaging center van wereld formaat op VU terrein, hetgeen eind oktober j.l. geopend is, en waarin alle beeldvorming en onderzoek van de verschillende medische disciplines gepositioneerd wordt.

Additionele informatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Dr. Conny van der Laken, reumatoloog, via 020-4443432.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Brend de Jong, corporate recruiter, via 020-4445635.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Postdoc
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid; Techniek
 • max. 36 uur per week
 • €2826—€4481 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT D01.2019.00125BJ

Werkgever

VU medisch centrum (VUmc)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

de Boelelaan 1117, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Bel ons gerust!

Je kunt uiterlijk tot en met 5 januari 2020 solliciteren via de button. Om te solliciteren klik de 'sollicitatie' button die je zal doorverwijzen naar het solliciatieformulier van het VUmc. 

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (VU medisch centrum (VUmc)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Bel ons gerust!

Je kunt uiterlijk tot en met 5 januari 2020 solliciteren via de button. Om te solliciteren klik de 'sollicitatie' button die je zal doorverwijzen naar het solliciatieformulier van het VUmc. 

Solliciteer uiterlijk op 13 jan. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).