Onderwijsontwikkelaar en -adviseur

Onderwijsontwikkelaar en -adviseur

Geplaatst Deadline Locatie
24 dec 2 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 feb 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderwijsontwikkelaar en -adviseur draag je bij aan onderwijsontwikkeling en –innovatie van de opleidingen binnen de Faculteit der Managementwetenschappen. Dit doe je in nauwe samenwerking met zowel je collega’s van het Teaching Information Point (TIP), waar onderwijskundige en onderwijs-ICT-expertise gecombineerd wordt aangeboden, alsook met betrokken docenten en onderwijscoördinatoren. Je combineert jouw onderwijskundige expertise met kennis van je collega’s over ICT tools, om samen tot een effectief en innovatief onderwijsontwerp te komen.

Als lid van het TIP geef je reactief en proactief onderwijsadvies. Je gaat aan de slag met ondersteuningsvragen en ontwikkelingsvragen van docenten, tegelijkertijd haal je doelgericht vragen bij hen op. In deze functie ben je onder andere betrokken bij curriculumontwikkeling (vanaf cursusniveau), onderwijskwaliteitsverbetering en docentprofessionalisering. Tevens werk je aan de doorontwikkeling van het TIP-team. Zo onderhoud je contact met collega’s buiten het TIP om facultaire en universitaire ontwikkelingen te volgen, en sluit je aan bij facultaire en RU-brede overleggen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Een academisch denk- en werkniveau, en een relevante academische opleiding onderwijswetenschappen, onderwijspsychologie, sociale wetenschappen of aantoonbare en vergelijkbare ervaring.
  • Ervaring in het ontwikkelen van en adviseren over onderwijsontwikkeling, onderwijsinnovatie en docentbegeleiding in het hoger onderwijs, bij voorkeur in het wetenschappelijk onderwijs.
  • Dat je bekend bent met didactische ontwikkelingen en de onderwijsprocessen in het hoger onderwijs.
  • Een eigen visie en eigen ideeën over onderwijsverbetering en -innovatie in het hoger onderwijs en dat je deze weet te vertalen naar praktische oplossingen.
  • Affiniteit met ICT in het onderwijs en interesse in verschillende ICT tools.
  • Een proactieve houding en dat je gemotiveerd bent om in samenwerking met je TIP-collega's het onderwijs op de Faculteit der Managementwetenschappen te innoveren.
  • Sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Één jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het contract verlengd.

  • Aanstelling: 32 - 40 uur per week.
  • Maximum salaris per maand € 4.274,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: Één jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het contract verlengd.
  • De gewenste datum indiensttreding is 1 maart 2020.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Managementwetenschappen

Bij de faculteit der Managementwetenschappen worden in een zevental studierichtingen, te weten Bestuurskunde, Bedrijfskunde, Economie en Bedrijfseconomie, Geografie, Milieu, Planologie en Politicologie, onderwijs en onderzoek gecombineerd.

Zowel bachelor- als masterdiploma's worden aangeboden in deze zeven studierichtingen. Het educatieve programma is gebaseerd op een systeem van kleinschalig onderwijs en biedt een stimulerende leeromgeving met de nadruk op de ontwikkeling van academische vaardigheden. De faculteit der Managementwetenschappen is met 4.800 studenten op dit moment de grootste faculteit binnen de Radboud Universiteit.

De facultaire ondersteuning is verdeeld over verschillende afdelingen; faculteitsbureau, (internationalisering, communicatie en relaties (ICR), Institute of Management Research (IMR), financiële administratie, Radboud Management Academy (RMA), onderwijscentrum (OWC) en algemene zaken. Het onderwijscentrum (OWC) van de faculteit der managementwetenschappen voert taken uit op het gebied van beleidsadvisering, studenten- en onderwijsadministratie, (tentamen)roostering, informatievoorziening aan studenten, studieadvisering, ICT in het onderwijs en marketing en werving. Daarnaast heeft het OWC taken op het gebied van kwaliteitszorg en onderwijsvernieuwing, en werken er 25 personen.

Het Teaching Information Point (TIP) valt onder het Onderwijscentrum (OWC). Het TIP ondersteunt docenten van de faculteit op het gebied van ICT in het onderwijs, onder andere bij het gebruik van Brightspace, Osiris en Cirrus. Het TIP werkt evidence informed en probeert maximaal aan te sluiten bij actuele ontwikkelingen in hoger onderwijs. Het TIP adviseert docenten, fungeert als vraagbaak en verzorgt trainingen. Daarnaast biedt het TIP ondersteuning op het gebied van onderwijsontwikkeling en –innovatie. Met de komst van een onderwijsontwikkelaar- en adviseur wil het TIP deze ondersteuning uitbreiden.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • 32—40 uur per week
  • max. €4274 per maand
  • Universitair
  • 1084695

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you