Medewerker Studentenzaken / onderwijsondersteuner (0,8 - 1,0 fte)

Medewerker Studentenzaken / onderwijsondersteuner (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
30 jan morgen Utrecht
Vind jij het leuk om er samen met een docent voor te zorgen dat het onderwijs goed georganiseerd is en dat studenten zich geholpen voelen?

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om er samen met een docent voor te zorgen dat het onderwijs goed georganiseerd is en dat studenten zich geholpen voelen? Hou je van regelen, maar ook van nauwkeurigheid in processen? Kun je goed overzicht houden? Heb je affiniteit met e-learning en e-onderwijssystemen? Ben je flexibel en stressbestendig? Dan zijn we op zoek naar jou!
Voor de ondersteuning van onze onderwijsprocessen zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker Studentenzaken voor de afdeling Onderwijs- en Studentenzaken (OSZ). De afdeling OSZ (25 mensen) is onderdeel van het Faculteitsbureau en bestaat uit drie clusters die worden ondersteund door een secretariaat. De clusters zijn Beleid & Onderwijscoördinatie, Studiebegeleiding en -advisering en Onderwijslogistiek. Als medewerker Studentenzaken draai je mee in het cluster Onderwijslogistiek. Je werkt echter nauw samen met alle collega’s van de afdeling OSZ, in het bijzonder met de andere twee onderwijsondersteuners en de key-user Blackboard.

Het cluster Onderwijslogistiek ondersteunt de onderwijsorganisatie en docenten bij het opzetten, uitvoeren en verbeteren van het onderwijs. Als onderwijsondersteuner assisteer je docenten bij de uitvoering van het onderwijs door het bijhouden van de uiteenlopende onderwijs- en studentenadministratie. Je houdt daarnaast studieresultaten bij, verwerkt de cijfers en handelt vragen hierover af. Samen met collega’s zorg je ervoor dat deze werkprocessen goed lopen. Je werkt in deze functie regelmatig in de digitale leeromgeving (Blackboard en enkele verwante onderwijssystemen), ondersteunt en fungeert als een achterwacht voor de key-user Blackboard en plaatst opnames van hoorcolleges online.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je bent een zelfstandige en proactieve teamplayer en je hebt affiniteit met het onderwijs. Je bent communicatief vaardig, nauwkeurig en hebt een servicegerichte instelling ten aanzien van studenten en docenten. Overzicht kunnen houden over meerdere taken/processen is een belangrijke competentie, net als een goede spreek- en schrijfvaardigheid in zowel het Nederlands als Engels. Je kunt moeiteloos schakelen tussen belangen van studenten, docenten en collega’s. Daarnaast sta je stevig in je schoenen. Ervaring met Excel en Word is een vereiste. Kennis van de systemen OSIRIS, Blackboard en andere digitale onderwijstools zijn een enorme pre. Kennis van de organisatie van het (hoger) onderwijs strekt tot aanbeveling.

Wij zoeken een enthousiaste kandidaat die:
 • beschikt over hbo-werk- en denkniveau;
 • goed uit de voeten kan met lijsten en cijfers in Excel;
 • secuur een administratie kan opzetten en bijhouden;
 • stressbestendig is en tegelijkertijd een flexibele en dienstverlenende instelling heeft;
 • hands-on ondersteuning biedt aan de docenten;
 • affiniteit heeft met e-learning en e-systemen;
 • goed kan plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.261,- en maximaal € 3.052,- (schaal 7 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterianary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
Kelly Stolk (teamleider cluster Onderwijslogistiek), via k.t.stolk@uu.nl of (030) 253 59 25.

Specificaties

 • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Techniek; Economie; Gedrag en maatschappij; Natuurwetenschappen; Gezondheid; Recht; Taal en cultuur
 • 28—40 uur per week
 • €2—€3 per maand
 • HBO
 • 1088393

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer uiterlijk op 18 feb. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).