Lector Industriële Automatisering en Robotica - 32 tot 40 uur - Zwolle

Lector Industriële Automatisering en Robotica - 32 tot 40 uur - Zwolle

Geplaatst Deadline Locatie
10 feb 5 mrt Zwolle
Wil je een lectoraat rondom industriële automatisering en robotica leiden? Houd je van uitdagingen zoals in co-creatie innoveren met het werkveld en het versterken van onderwijs?

Functieomschrijving

Het lectoraat Industriële Automatisering en Robotica (LIAR) richt zich op de digitalisering, automatisering en robotisering van de productie in de industrie en de toeleverende bedrijven. Centraal staat het integraal benaderen van de digitalisering, automatisering en robotisering van de productie (systeemintegratie) door de diverse componenten te koppelen.  Daarnaast wordt gewerkt aan innovatie van componenten zoals de inzet van cobots, periferie (vision; addative manufacturing) en software.

Het lectoraat IAR functioneert in een sterk netwerk zoals het Fieldlab Industrial Robotics (FIR), het Centre of Expertise Tech for Future (CoE TFF) en het innovatiecluster Perron038. Binnen Windesheim is een sterke basis aanwezig met de opleidingen Elektrotechniek (voltijd), Associate Degree IAR (deeltijd), Werktuigbouwkunde (voltijd) en HBO-ICT (voltijd en deeltijd).

De kerntaken van de lector zijn:

 1. Het acquireren, opzetten, uitvoeren en borgen van praktijkgericht onderzoek met het werkveld (cocreatie met MKB) en partners (FIR; TFF; Perron038; etc.).
 2. Het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs samen met de opleidingen: onder andere een leerlijn Industriële Automatisering en Robotica (IAR), specialisatie IAR en associate degree IAR.
 3. Kenniscirculatie richting maatschappij, werkveld, partners en docent-onderzoekers.
 4. Het leiding geven aan het lectoraat, bijbehorende kenniskring leden en bijdragen aan het kenniscentrum Technologie.

Het lectoraat LIAR heeft de visie dat praktijkgericht onderzoek plaatsvindt in co-creatie met het werkveld (partners & bedrijven), onderwijs (docent-onderzoeker & student) en maatschappij (overheid & burger). Wij verwachten dat de lector hierin initiërend en faciliterend is om de gewenste doelen te bereiken. Het schakelen tussen netwerken, partners, onderzoek, onderwijs en valorisatie is vanzelfsprekend voor de lector.

Het lectoraat is onderdeel van het domein Techniek. Samen met collega lectoren wordt het kenniscentrum Technologie vormgegeven en wordt de kwaliteit geborgd conform BKO.

Specificaties

Hogeschool Windesheim

Functie-eisen

Je expertise

 • Je bent gepromoveerd in een relevant kennisdomein en hebt een bewezen trackrecord in het opzetten van onderzoeksprogramma’s en het succesvol uitvoeren en borgen hiervan.
 • Qua competenties verwachten wij een hoog conceptueel denkniveau, een grote mate van resultaatgerichtheid, een geboren netwerker en inspirerend leiderschap.
 • Voor wat betreft kennis verwachten wij “thought leadership” op gebied van robotica, automatisering, smart industry en systeemintegratie/ICT.

Arbeidsvoorwaarden

Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een eindejaarsuitkering, 53 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, volledige reiskostenvergoeding voor de trein of bus, een verlofregeling en gratis sporten.

Wij bieden een uitdagende functie, voor de duur van vier jaar met kans op verlenging. De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van Lector A. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €5.642, - en €7.284, - (conform schaal 15 van de CAO HBO).

Het is ook mogelijk deze functie in te vullen via andere constructies zoals een (beperkte) detachering vanuit een andere organisatie dan Windesheim of het participeren als partner binnen de samenwerking.

Werkgever

Hogeschool Windesheim biedt iedereen die het in z’n mars heeft, de kans om hoger onderwijs te volgen. Dat doen we in samenspraak met bedrijven en instellingen uit de regio’s rond Zwolle en Flevoland. We bieden jongeren en professionals een eigen leerroute zodat je je ontwikkelt op het (vak)gebied dat bij je past. We hebben oog voor elkaar en zijn betrokken bij de samenleving. Wij durven te vernieuwen en het bestaande ter discussie te stellen. Samen zijn we nieuwsgierig hoe het beter kan. Wij delen onze kennis en zijn gericht op samenwerken.

Onze medewerkers waarderen de persoonlijke aandacht die er voor hen is en de diversiteit en de levendige omgeving dankzij de studenten. Zij waarderen hun werk bij Windesheim gemiddeld met een cijfer 7,7.  Onze vestiging in Zwolle is op loopafstand van het station aan de rand van een groene wijk.

Additionele informatie

Heb je belangstelling voor deze functie? Klik op de 'solliciteer nu' knop waarbij een link onderaan de webpagina verschijnt die je zal doorverwijzen naar een sollicitatieformulier van Hogeschool Windesheim. 

Egon van der Veer, directeur Domein Techniek van Windesheim, geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen. Hij is bereikbaar via:  el.van.der.veer@windesheim.nl | 06-537 31 861.

Niek Witsenboer, adviseur recruitment, geeft je graag antwoord op overige, procedurele vragen. Hij is bereikbaar via n.witsenboer@windesheim.nl | 088-469 83 78.

Tot slot

 • Je kunt solliciteren tot en met donderdag 5 maart 2020.
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 13 maart 2020.
 • Deze vacature is gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid zal een invulling door een interne medewerker de voorkeur hebben.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Hoogleraar, uhd, ud & lector
 • Techniek; Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €5642—€7284 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT Lector Automatisering en Robotica

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Campus 2, 8017 CA, Zwolle

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool Windesheim). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 5 mrt. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).