Universitair docent en studiecoach wiskunde en statistiek

Universitair docent en studiecoach wiskunde en statistiek

Geplaatst Deadline Locatie
18 feb 29 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en het Mathematisch Instituut zoeken een Universitair docent en studiecoach wiskunde en statistiek

Functieomschrijving

Het Mathematisch Instituut van de universiteit Leiden zoekt een staflid op UD-niveau die naast onderzoek en onderwijs ook activiteiten als studiecoach uitvoert. Deze activiteiten bestaan uit: het helpen van eerstejaarsstudenten met leren van proactief en onbevreesd studeren, het coachen van student-assistenten en het voeren van matchingsgesprekken met aankomende studenten.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Gepromoveerd in de wiskunde of statistiek;
 • Affiniteit en bewezen ervaring met het coachen van studenten;
 • Onderzoekskwaliteiten die tot uitdrukking komen in vernieuwende wetenschappelijke publicaties;
 • Enthousiasmerend docent met goede communicatieve en didactische vaardigheden, die zo mogelijk blijken uit goede evaluatieresultaten;
 • Flexibel, initiatiefrijk en een teamspeler;
 • Goede beheersing van zowel Nederlands als Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen in onze arbeidsvoorwaarden.

BKO
De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en twaalf masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2200 medewerkers en bijna 4200 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Het Mathematisch Instituut is een van de acht instituten van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Het instituut heeft een sterke internationale oriëntatie. De missie van het instituut is om onderzoek van hoge kwaliteit te leveren over de hele breedte van wiskunde en statistiek en om nieuwe generaties wiskundigen en statistici op te leiden in een uitdagende en gemoedelijke omgeving.  Het onderzoek richt zich op zowel de fundamentele wiskunde en statistiek als op de toepassing ervan in andere wetenschapsgebieden, in de maatschappij en het bedrijfsleven.

Specificaties

 • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
 • Natuurwetenschappen
 • 30—38 uur per week
 • Gepromoveerd
 • 20-081

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Niels Bohrweg 1, 2333 CA, Leiden

Bekijk op Google Maps