Promovendus voor het project: Neuropsychologische innovaties in het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer

Promovendus voor het project: Neuropsychologische innovaties in het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer

Geplaatst Deadline Locatie
21 feb 8 mrt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 mrt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De School for Mental Health and Neuroscience van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences heeft een vacature voor een promovendus. Titel project: "Neuropsychologische innovaties in het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer"
De promovendus zal een promotieonderzoek uitvoeren binnen de School for Mental Health and Neuroscience / Alzheimer Centrum Limburg / Universiteit Maastricht.

Functieomschrijving

Het neuropsychologisch onderzoek vormt een belangrijke pijler binnen de diagnostiek van cognitieve stoornissen en dementie. Het neuropsychologisch onderzoek sluit nauw aan bij de beperkingen die patiënten ervaren in het dagelijkse leven. Hierbij kan gedacht worden aan geheugenproblemen, problemen in het behouden van overzicht of problemen in de taal en spraak. Binnen de neuropsychologische diagnostiek van dementie hebben de laatste jaren een aantal ontwikkelingen plaatsgevonden. Automatisering van testafname, gegevensverwerking, en gepersonaliseerde grafieken van testprestaties ter bevordering van de patiëntcommunicatie zijn hier binnen het Alzheimer Centrum Limburg enkele voorbeelden van. Verder laten recente ontwikkelingen in de analyse van spraak zien dat subtiele spraakveranderingen al vroeg in de ziekte optreden, maar dat reguliere cognitieve tests voor taal niet nauwkeurig genoeg zijn om deze op te sporen. In dit project zal o.a. worden onderzocht of geavanceerde spraak analyses mogelijk als een toekomstige digitale biomarker kunnen dienen, en zo op een niet-invasieve manier een bijdrage kunnen hebben in de vroege diagnostiek van (Alzheimer type) dementie.

 

De promovendus zal een rol spelen in de verdere ontwikkeling van bovengenoemde innovaties (INPAD project, www.alzheimercentrumlimburg.nl/2016-inpad) en tevens onderzoeken of geavanceerde spraakanalyses een bijdrage kunnen leveren aan de vroege diagnostiek van dementie. Dit zal onderzocht worden in het BioBank Alzheimer Centrum Limburg cohort, dat bestaat uit patiënten van de Geheugenpolikliniek van het MUMC+. Het project vindt plaats in samenwerking met de Geheugenpolikliniek van Nice (F). Tevens zal de promovendus een rol spelen in de doorlopende dataverzameling van dit cohort in de tijd. Er zullen geavanceerde statistische methode (deels gebaseerd op KI-modellen) gebruikt worden om de rol van neuropsychologische diagnostiek te onderzoeken.

Taken

  • Coördineren en verrichten van neuropsychologische herhalingsonderzoeken om het beloop in kaart te brengen van patiënten van de Geheugenpolikliniek 
  • Het verder ontwikkelen van het INPAD platform
  • Het implementeren van het INPAD platform in andere ziekenhuizen.
  • Uitvoer van klinisch onderzoek naar de rol van cognitie, met name geavanceerde spraak analyses bij cognitieve en affectieve problemen in een geheugenpoli setting
  • Het analyseren en beschrijven van de resultaten in rapporten en (inter)nationale wetenschappelijke artikelen en een proefschrift.
  • Het presenteren van de onderzoeksbevindingen in (inter)nationale werkgroepen en congressen.
     

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Afgeronde (research) Masteropleiding in de Psychologie (bij voorkeur in de richting Neuropsychologie), Gezondheidswetenschappen of Mental Health, of Epidemiologie. Affiniteit met cognitieve stoornissen en dementie, alsook met de oudere patiënt en hun mantelzorgers. Enige onderzoekservaring, dan wel kennis/ervaring op het gebied van neuropsychologie strekt tot aanbeveling. In verband met de geavanceerde statistische methoden die spraakanalyses (big data, KI-modellen) met zich meebrengen en het longitudinale design van een cohort studie wordt een duidelijke affiniteit met statistiek verwacht, c.q. de bereidheid zich hier verder in te bekwamen. Goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. Goede beheersing van zowel de Engelse alsook Nederlandse taal (i.v.m. patiëntencontact)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar. Na een positieve beoordeling wordt het dienstverband voortgezet voor de duur van 3 jaar.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 18.000 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 36—40 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • Universitair
  • AT2020.65

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Dokter Tanslaan 10, 6229 ET, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you