Promovendus School of Health Professions Education (SHE) – Bronchoscopie simulatie onderwijs

Promovendus School of Health Professions Education (SHE) – Bronchoscopie simulatie onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
21 feb 8 mrt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Onderzoek naar de effecten van simulatie onderwijs in bronchosopische vaardigheden

Tot voor kort leerden assistenten in opleiding tot longarts bronchoscopie op ‘patiënten’. Dit veroorzaakte voor patiënten uiteraard overlast. Recentelijk zijn er in Nederland voldoende bronchoscopie simulatoren beschikbaar gekomen. Door de assistenten de basale bronchoscopische vaardigheden nu eerst middels een simulatie training te onderwijzen, hopen we daarmee de leercurve van de assistent te versnellen en de overlast voor patiënten te minimaliseren.

Functieomschrijving

Per 1 januari 2020 wordt het simulatie onderwijs voor bronchoscopie een verplicht onderdeel voor alle assistenten in opleiding tot longarts in Nederland. Dit onderwijs zal gegeven worden in 6 centra (Maastricht UMC+, Catharina-ziekenhuis Eindhoven, Radboud UMC, Amsterdam UMC, UMC Groningen, Medisch Spectrum Twente) volgens een vast format. Per jaar stromen er rond de 36 nieuwe arts-assistenten in bij de opleiding tot longarts.

Deze landelijke implementatie van het simulatie onderwijs voor bronchoscopie is in de wereld een unieke ontwikkeling en biedt een uitgelezen mogelijkheid om hier een promotieonderzoek aan te verbinden, waarbij vooral gekeken zal worden naar onder andere een verdere validering van de trainingsopzet en de effecten ervan op leeruitkomsten en tevredenheid.

Dit onderzoek zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Amsterdam UMC (prof. Dr. J. Annema), Radboud UMC (dr. E. vd Heijden) en de Technische Universiteit Twente (dr. M. Groenier) en de Universiteit van Kopenhagen (CAMES: prof. Dr. L. Konge, dr. P. Clementsen).

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Voor dit promotieonderzoek zoeken wij een enthousiaste en gedreven promovendus met uitstekende vaardigheden, die zowel in teamverband als zelfstandig goed uit de voeten kan komen met een relevante (medisch) - wetenschappelijke achtergrond (MSc diploma) zoals bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen, medisch onderwijs, (medische) psychologie, (technische) geneeskunde, etc.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 18.000 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

School of Health Professions Education en Catharina Ziekenhuis

Voor informatie over de School of Health Professions education kunt u de volgende website raadplegen:

https://she.mumc.maastrichtuniversity.nl/

Voor informatie over het Catharina Ziekenhuis kunt u de volgende websites raadplegen:

https://www.catharinaziekenhuis.nl/onderwijs-opleiding/paginas/111-voorzieningen.html#skillslab

en

https://www.catharinaziekenhuis.nl/patient/specialismen/24-longgeneeskunde.html

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
  • 36—40 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • Universitair
  • AT2020.67

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 60, 6229ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps