Onderzoeksassistent - Duurzaam gedrag (0,6 - 0,8 fte)

Onderzoeksassistent - Duurzaam gedrag (0,6 - 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
25 feb 20 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Help bij het opzetten van een sociaal-wetenschappelijk onderzoek over de factoren die bijdrage aan klimaatscepticisme en het stimuleren van duurzaam gedrag.

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen zijn we op zoek naar een onderzoeksassistent voor een project over duurzaam gedrag. Binnen dit project helpt de onderzoeksassistent, onder begeleiding van een senior onderzoeker, bij het uitdenken, opzetten, uitvoeren en analyseren van sociaal-wetenschappelijk (voornamelijk experimenteel) onderzoek, waarin bestudeerd wordt welke factoren van invloed zijn op klimaatskepticisme en hoe duurza(a)m(er) gedrag gestimuleerd kan worden. De op te zetten studies kunnen zowel online, in het lab of onder een algemeen publiek uitgevoerd worden. Daarnaast behoort het combineren van verschillende onderzoeksmethoden tot de mogelijkheden, hoewel de nadruk op experimentele studies zal liggen. Als onderzoeksassistent neem je deel aan het gehele onderzoeksproces van ontwikkeling van studies tot analyse en rapportage.

Je werkt nauw samen met de senior onderzoeker en je kan deelnemen aan onderzoeksbijeenkomsten binnen de vakgroep ISW – Public Health. Er wordt gestreefd naar een aanvangsdatum van april-mei.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij vragen: 

 • een afgeronde masteropleiding in Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (voorheen Algemene Sociale Wetenschappen) of een andere relevante studie sociale wetenschappen (bijv. Psychologie, Sociologie);
 • affiniteit met het thema duurzaamheid en met het doen van sociaal-wetenschappelijk onderzoek;
 • aantoonbare kwantitatieve en bij voorkeur ook kwalitatieve onderzoeksvaardigheden;
 • goede communicatieve (schrijf)vaardigheden in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels;
 • iemand die creatief, nauwkeurig, zelfstandig, proactief en analytisch sterk is.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,6 - 0,8 fte) voor een jaar met – bij goed functioneren en aanvullende onderzoeksfinanciering- mogelijkheid op een nieuwe aanstelling. Het salaris bedraagt –afhankelijk van opleiding en ervaring- minimaal € 2.261,- en maximaal € 3.052,- bruto per maand bij een volledige aanstelling (schaal 7 van de CAO Nederlandse Universiteiten). Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability.

De Faculteit Sociale Wetenschappen is een dynamische, toonaangevende faculteit voor hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en uitdagend academisch onderwijs op het gebied van jeugd, onderwijs, opvoeding, menselijk gedrag en samenleving. De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor ruim 5.600 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en (onderzoeks)masters in de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie.

Binnen de afdeling Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen (ISW), die valt binnen de faculteit Sociale en Gedragswetenschappen, neemt het doen van onderzoek een centrale positie in. ISW biedt een dynamische en uitdagende omgeving voor het doen van interdisciplinair, probleemgericht onderzoek. Huidige samenlevingen staan voor een aantal complexe maatschappelijke uitdagingen, zoals groeiende ongelijkheid, toenemende migratiestromen, druk op jongere generaties, en wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering. Individuen binnen deze samenlevingen groeien op in multiculturele wijken en steden in politiek ingewikkelde tijden, waar ‘global issues’ een steeds grotere rol gaan spelen. Binnen de afdeling ISW focussen we ons niet alleen op het beter begrijpen van deze problemen, maar ook op het bijdragen aan oplossingen vanuit een internationaal en interdisciplinair perspectief. We focussen ons hierbij op drie brede Engelstalige thema’s: Youth; Migration and Cultural Diversity; and Social Policy and Public Health. De onderzoeksassistent zal zich voegen bij deze laatste onderzoeksgroep, Social Policy and Public Health.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • 24—32 uur per week
 • €2261—€3052 per maand
 • HBO+
 • 1093658

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps