Promovendus klinisch-translationeel onderzoek naar definitieve chemoradiatie bij slokdarmcarcinoom

Promovendus klinisch-translationeel onderzoek naar definitieve chemoradiatie bij slokdarmcarcinoom

Geplaatst Deadline Locatie
25 feb 12 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Slokdarmkanker heeft een slechte prognose. Zelfs als de ziekte niet uitgezaaid is, is een operatie lang niet altijd mogelijk. De behandeling van keuze is dan een combinatie van chemotherapie en bestraling (chemoradiatie), maar deze behandeling leidt slechts bij een minderheid van de patiënten tot genezing. Door de chemoradiatie te combineren met immunotherapie, hopen we de uitkomst van behandeling te verbeteren.

In dit project coördineert de promovendus de klinische multicenter TAPESTRY studie, waarin de haalbaarheid en het effect van de combinatie van immunotherapie (TGFb en PDL-1 inhibitie) met chemoradiatie wordt onderzocht. De promovendus zet de studie op in de verschillende participerende centra en helpt mee met de inclusie van patiënten. Daarnaast werkt de promovendus in het laboratorium aan de identificatie van biomarkers in onder andere bloed en tumorweefsel die het effect van behandeling kunnen voorspellen. Ook zult u gebruik maken van data uit de Nederlandse Kankerregistratie om behandeleffecten van de TAPESTRY studie goed te kunnen interpreteren.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

De beoogde promovendus heeft een afgeronde Master opleiding Geneeskunde en affiniteit met de oncologie. Laboratoriumervaring, in het bijzonder ervaring met celkweken, en kennis van bioinformatica strekt tot aanbeveling, evenals kennis van en ervaring met epidemiologisch onderzoek. We zoeken een promovendus die haar/zijn enthousiasme voor de klinische studie over kan brengen op collega’s en patiënten en samen kan werken met verschillende onderzoekspartners. Organisatietalent en het vermogen tot multitasking is een voorwaarde.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden met uitzicht op verlenging.

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC, locatie AMC, betekent werken in een inspirerende en  professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris bedraagt maximaal €4.481,- bruto per maand op basis van 36 uur (conform schaal 10 CAO UMC).
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden een contract voor 12 maanden met uitzicht op verlenging. 
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft locatie AMC ook voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij Be Frank.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op https://werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden-amr/

Werkgever

De dienstverband vindt plaats bij de AMC Research BV (AMR). De promovendus komt vervolgens te werken bij de afdeling Medische Oncologie van het Amsterdam UMC, lokatie VUmc, waarbij het laboratoriumwerk zowel op locatie VUMC (Oncoproteomics Lab, prof. Jimenez) als locatie AMC (LEXOR lab, dr. Bijlsma) zal plaatsvinden. De promovendus zal nauw samenwerken met de Hartwig Medical Foundation (prof. Cuppen). Voor het klinische deel van het project vindt samenwerking plaats met radiotherapeuten en medisch oncologen in het Amsterdam UMC en de overige participerende centra in Nederland. Een recent voorbeeld van een dergelijke succesvolle samenwerking is te vinden in deze publicatie: doi: 10.1200/JCO.19.01814.

Specificaties

 • Techniek / laboratorium; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
 • Gezondheid; Natuurwetenschappen; Techniek
 • max. 36 uur per week
 • max. €4481 per maand
 • Universitair
 • AT Promovendus Klinisch-translationeel

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps