Universitair Docent Privaatrecht

Universitair Docent Privaatrecht

Geplaatst Deadline Locatie
27 feb 31 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een bevlogen, vernieuwende docent om binnen het facultaire onderzoeksproject ‘Sustainable Global Economic Law (SGEL)’ onderzoek te doen en vernieuwend onderwijs op het gebied van privaatrecht te geven, zowel op bachelor- als op masterniveau.

Werkzaamheden

 • Verrichten van onderzoek binnen het project ‘Sustainable Global Economic Law’ (SGEL), dat de rol van het recht bij de vormgeving van de wereldeconomie onderzoekt, evenals de mogelijkheden voor transformatieve veranderingen in de richting van meer sociale en ecologische duurzaamheid;
 • verzorgen van onderwijs op het gebied van privaatrecht, overeenkomstig met de capaciteiten en competenties van de geselecteerde kandidaat. Daarbij kan in het bijzonder worden gedacht aan Goederenrecht, Contractenrecht, Aansprakelijkheidsrecht, Ondernemingsrecht, Insolventierecht, Consumentenrecht en Financieel recht;
 • begeleiden van scripties op bachelor- en masterniveau,  en (op termijn) het begeleiden van promotieonderzoek;
 • uitvoeren en publiceren van onafhankelijk en hoogwaardig onderzoek dat past binnen het SGEL-project en het onderzoek van het Amsterdam Centre for Transformative Private Law (ACT);
 • leveren van een actieve bijdrage aan de onderzoeksgemeenschap van de faculteit, in het bijzonder van SGEL en ACT;
 • doen van aanvragen voor externe onderzoeksbeurzen bij organisaties als NWO en ERC;
 • uitvoeren van administratieve en organisatorische taken voor de afdeling, SGEL en/of ACT (bijv. deelname aan een opleidingscommissie, de examencommissie, etc.);
 • werken als onderdeel van een team.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De ideale kandidaat:

 • heeft een afgerond proefschrift op het terrein van het privaatrecht;
 • heeft een bewezen, kwalitatief hoogstaande onderzoeksoutput op het gebied van het privaatrecht (en/of een nauw verwant veld/discipline) in internationale tijdschriften en/of boeken;
 • beschikt over uitstekende didactische kwaliteiten, blijkend uit onderwijsevaluaties, indien beschikbaar;
 • heeft een uitstekende beheersing van het Engels, zowel mondeling als schriftelijk; de kennis van het Nederlands wordt als een belangrijk voordeel beschouwd;
 • beschikt over uitstekende wetenschappelijke schrijf-, plannings- en communicatievaardigheden;
 • heeft een sterke motivatie om zowel onderwijs te verzorgen als onderzoek te doen;
 • komt in aanmerking voor extra onderzoekstijd onder de standaard van de facultaire Research Priority Area (criteria kunnen per e-mail worden opgevraagd).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 jaar.

Ons aanbod

Wij bieden de kandidaat een functie als universitair docent aan, indien deze aan het begin van de aanstelling beschikbaar is voor het Nederlandstalige onderwijs in de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid en de masteropleiding Privaatrecht. In dat geval is de aangeboden functie voor de duur van 6 jaar, die na twee jaar en na vijf jaar wordt geëvalueerd. Bij een positieve beoordeling wordt de functie na 5 jaar omgezet in een vast dienstverband. Het dienstverband is op het niveau van universitair docent 2 met het oog op doorgroei naar de functie van universitair hoofddocent 2.

Kandidaten die niet voldoen aan bovenstaande taaleis, maar wel gekwalificeerd zijn voor de functie, komen in aanmerking voor de functie van universitair docent 2. In dat geval wordt de functie voor 2 jaar aangeboden, met een beoordeling na het eerste jaar. Afhankelijk van de kwalificaties van de kandidaat en de behoeften van de Afdeling Privaatrecht kan de kandidaat na de eerste periode van 2 jaar een vast dienstverband worden aangeboden.

Het bruto maandsalaris op basis van een fulltime dienstverband komt overeen met de salarisschalen voor universitaire docenten aan Nederlandse universiteiten, schaal 11, variërend van €3.637 tot €4.978 bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden aan Nederlandse universiteiten zijn aantrekkelijk en omvatten 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Afdeling privaatrecht

Met ruim 4000 studenten en 450 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

De Afdeling Privaatrecht is verantwoordelijk voor het onderwijs van een groot aantal vakken in de bacheloropleiding en in de masteropleidingen Privaatrecht, European Private Law en Law & Finance. Wat betreft de onderzoeksomgeving zal de universitair docent deel uitmaken van de levendige en ondersteunende intellectuele omgeving van de ACT en het bredere onderzoeksprogramma SGEL.

Specificaties

 • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
 • Recht
 • max. 38 uur per week
 • €3637—€4978 per maand
 • Gepromoveerd
 • 20-139

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps