Universitair docent

Universitair docent

Geplaatst Deadline Locatie
10 mrt 31 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor een wereld waar we steeds meer van vragen zijn mensen nodig die willen bijdragen aan het onderwijs en onderzoek. Docenten en kritische denkers voor de klas. Als universitair docent draag jij bij aan het opleiden van docenten voor het voortgezet onderwijs. Zo help jij een nieuwe generatie leraren op te staan. 
Wij zoeken een collega die past in ons enthousiaste en maatschappelijk zeer betrokken team. We hechten aan het bij elkaar brengen van expertises en besteden veel aandacht aan gezamenlijke professionalisering, zoals literatuurseminars en academiedagen. Er heerst een open sfeer, waar veel bespreekbaar is en we elkaar op een prettige manier uitdagen.

Als universitair docent verricht je onderzoek en verzorg je onderwijs. Het onderzoek dat binnen de Radboud Docenten Academie wordt verricht, is ondergebracht in één onderzoeksprogramma, getiteld ‘Cultivating creativity in education: Interactions between teaching and learning’. Binnen dit programma verricht je onderzoek, zowel zelfstandig als in samenwerking met collega’s. Je publiceert in Nederlandse en Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften en je zorgt voor het werven en uitvoeren van tweede en derde geldstroomprojecten. In voorkomende gevallen begeleid je promovendi.

Daarnaast verzorg je onderwijs binnen de lerarenopleidingen, bijvoorbeeld in de algemene didactiek, pedagogiek en/of vakdidactiek. Als instituutsbegeleider van studenten begeleid je hen op het instituut en op school. Je werkt nauw samen met andere leden van het opleidingsteam en treedt op als beoordelaar/examinator. Je bent innovatief en realiseert verbeteringen in het onderwijsprogramma, mede op basis van onderzoek, waarbij je samenwerking met en tussen collega’s stimuleert.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Als gepromoveerde vakdidacticus of onderwijskundige heb je minimaal 3 jaar onderzoeks- en onderwijservaring.
 • Je hebt ruime ervaring in het verzorgen van onderwijs, in het voortgezet of hoger onderwijs en/of als lerarenopleider.
 • Je bent minimaal BKO-gekwalificeerd of bereid de kwalificatie binnen een jaar te behalen.
 • Je bent bewezen initiatiefrijk in het indienen van nieuwe onderzoeksplannen en succesvol in het verwerven van externe subsidies en/of samenwerkingscontracten. Je voldoet aan de registratievereisten van onderzoeksschool ICO.
 • Je beschikt over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden en bent een bewezen teamspeler die initiatieven van collega’s ondersteunt.
 • Je hebt een breed inzicht in de algemene didactiek, pedagogiek en/of vakdidactiek en inzicht in de samenhang met andere wetenschapsgebieden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar, daarna mogelijkheid tot een vaste aanstelling (tenure track).

 • Aanstelling: 32 - 40 uur per week.
 • Maximum salaris per maand € 5.656,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De inpassing in de bijhorende salarisschaal is afhankelijk van uw opleiding en (relevante) werkervaringen en kan in schaal 11 of 12 zijn.
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: 3 jaar, daarna mogelijkheid tot een vaste aanstelling. We verkennen of we hier een tenure track positie van maken.
 • De gewenste datum indiensttreding is zo snel mogelijk.
 • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Onderwijs wordt gegeven op maandag en vrijdag.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Afdeling

Radboud Docenten Academie

De Radboud Docenten Academie verzorgt universitaire lerarenopleidingen, gericht op het voortgezet onderwijs, van de Radboud Universiteit. Wij verzorgen educatieve minors voor bachelor studenten en masters voor afgestudeerden die docent willen worden in het voortgezet onderwijs. Ook verrichten we (vak)didactisch onderzoek, in nauwe samenwerking met de opleidingsscholen. Dit onderzoek kent een voortdurende interactie tussen theorie en praktijk: onderzoekers maken gebruik van praktijkervaringen en hun onderzoeksresultaten dragen bij aan de verbetering van de onderwijspraktijk. Daarnaast verzorgen we samen met de faculteiten nascholing voor docenten en schoolleiders uit het voortgezet onderwijs die verdere professionalisering zoeken in hun vak of in de (vak)didactiek. Denk aan cursussen, workshops, masterclasses en scholing op maat voor het voortgezet onderwijs.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • 32—40 uur per week
 • max. €5656 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1094949

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps