Projectleider kwaliteit van public health onderzoek

Projectleider kwaliteit van public health onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 5 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een aanjager en projectleider voor de ondersteuning van onderzoekskwaliteit?

Functieomschrijving

Als projectleider onderzoekskwaliteit van Amsterdam Public Health geef je projectmatig handen en voeten aan het kwaliteitsbeleid van APH. Twee speerpunten in je functie zijn: (1) Implementatie Open Science en (2) de midterm-evaluatie van het instituut.

 1. Voor APH betekent de opkomst van Open Science praktijken een nieuwe stimulans voor onze onderzoekscultuur. In het project Open Science draag je zorg voor het projectmatig structureren en uitrollen van activiteiten richting een Open Science kwaliteitscultuur aan de hand van een roadmap. Concreet staan op onze roadmap open peer review, al dan niet in combinatie met preregistratie, en het verwerken van Open Science-praktijken in het kwaliteitshandboek voor onderzoekers.
 2. De kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek binnen APH wordt in 2023 extern geëvalueerd volgens het Standaard Evaluatie Protocol (SEP). Ter voorbereiding hierop vindt in 2020 een interne midterm evaluatie plaats. Als projectleider van de midterm-evaluatie leid je de evaluatie in goede banen en zorg je ervoor dat alle relevante instrumenten geüpdatet zijn (o.a. kwaliteitshandboek, auditformulieren).

Onderdeel van beide projecten is het evalueren van de werking van het kwaliteitsbeleid en het identificeren van mogelijkheden ter verbetering van het onderzoeksproces in de vorm van beleidsvoorstellen en adviezen. In beide projecten faciliteer je afstemming tussen de directie en programmaleiders van APH, en de onderzoekspraktijk waarvan vertegenwoordigers deelnemen in een Scientific Quality Committee (SQC) en werkgroepen.

Als projectleider blijf je op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van Open Science, normen, wetten en regelgevingen die verband houden met de kwaliteit van het onderzoeksproces en het beheren van data volgens heersende FAIR en FACT principes. Je onderhoudt contact met de Medische Toetsingscommissies (METc’s) en Clinical Research Bureaus van locatie VUmc en locatie AMC, Research Support en Open Science Community VU en relevante externe organisaties zoals de NFU, de VSNU en de COREON.

Specificaties

VU medisch centrum (VUmc)

Functie-eisen

Als projectleider ‘kwaliteit van public health onderzoek’ beschik je over de volgende kennis en ervaring:

 • Een afgeronde WO opleiding;
 • Ervaring met wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld blijkend uit onderzoekspublicaties;
 • Ervaring met beleidsmatig denken en handelen;
 • Affiniteit met kwaliteitssystemen (zoals ISO 9000, JCI, SEP);
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij zoeken een collega met een stevige persoonlijkheid, iemand die er echt staat en niet bang is om op mensen af te stappen. Het is belangrijk dat je de materie begrijpt en ontwikkelingen in de gaten houdt, maar tegelijkertijd de vloer op gaat om te horen wat de onderzoekers nodig hebben. Op die manier zorg jij voor de vertaalslag van systeem naar gebruiker en andersom. Je bent nieuwsgierig en een echte aanpakker. Daarbij ben je organisatiesensitief, kan je je goed bewegen in een organisatie waar verschillende belangen een rol spelen. Ben jij last but not least zeer dienstverlenend ingesteld en wil jij je graag ergens in vastbijten? Dan zoeken wij jou!

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Salarisschaal 10: 2826 tot 4481 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

 • Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Wil jij weten wat je gaat verdienen? Bereken dan hier jouw netto salaris (onder voorbehoud).
 • Gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. VUmc draagt 70% van deze premie bij.
 • Wij vergoeden 75% van je OV reiskosten en bieden daarnaast een fietsregeling.
 • Wij bieden een contract voor 12 maanden met mogelijkheid tot verlenging.

Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.

Werkgever

Amsterdam UMC, locatie VUmc

Amsterdam UMC is een universitair medisch centrum. We zijn één van de acht universitair medische centra (UMC) in Nederland

Afdeling

Amsterdam Public Health research institute (APH)

Het Amsterdam Public Health research institute (APH) is een van de acht onderzoeksinstituten van Amsterdam UMC. Binnen dit multidisciplinaire onderzoeksinstituut bundelen 1500 onderzoekers van Amsterdam UMC, UVA en VU hun krachten in acht onderzoeksprogramma’s om aan een gezondere samenleving te werken. APH wordt aangestuurd door een directieteam, dat wordt ondersteund door een bureau bestaande uit een manager, beleidsmedewerker, communicatiemedewerker en een secretaresse. Als projectleider werk je nauw samen met het bureau, en word je aangestuurd vanuit de directie.

APH streeft ernaar hoogwaardig en robuust wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en werkt daarom met een kwaliteitssysteem dat onderzoekers ondersteunt om volgens de gangbare criteria zo hoog mogelijk kwaliteit te bereiken. Uitgangspunt van dit systeem is een learning community waarin onderzoekers (van elkaar) leren via handboeken, tools, peer reviews en interne audits. De principes van Open Science sluiten sterk aan bij elementen van de missie en visie van APH, waardoor APH Open Science omarmt als een kans om onze eerdere inspanningen op te frissen en een cultuur te stimuleren die de onderzoekskwaliteit bevordert.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid; Techniek; Economie
 • 24—28 uur per week
 • €2826—€4481 per maand
 • Universitair
 • AT D99.2020.00058BJ

Werkgever

VU medisch centrum (VUmc)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1116, 1081 HZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps