Vaardighedendocent Rechtsgeleerdheid B1 of B2 (0,2 – 0,6 fte)

Vaardighedendocent Rechtsgeleerdheid B1 of B2 (0,2 – 0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 mei 7 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De opleiding Rechtsgeleerdheid maakt onderdeel uit van Erasmus School of Law (ESL) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In Erasmus School of Law werken de bacheloropleidingen met het onderwijsmodel Erasmus Law College (ELC), dat drie onderwijsactiviteiten kent: onderwijsgroepen, vaardighedengroepen en hoorcolleges.

Vanaf collegejaar 2019-2020 is in alle drie de bachelorjaren een vaardighedenvak geïntroduceerd, te weten Juridisch-Academische Vaardigheden I, II en III (JAV). ESL is op zoek naar vaardighedendocenten die het vak in het eerste en tweede bachelorjaar willen begeleiden en beschikbaar zijn vanaf eind augustus 2020.

Het vak Juridisch-Academische Vaardigheden I in Bachelor 1 (B1) is gericht op schriftelijke vaardigheden. Het doel dat met dit vak wordt nagestreefd is om in een vroeg stadium de academische schrijfvaardigheid van studenten te toetsen en te ontwikkelen. Een jurist dient in woord en geschrift zijn (juridische) standpunten of de analyse van juridisch probleem helder en op een academisch verantwoorde wijze tot uitdrukking te kunnen brengen. Studenten krijgen gedurende het collegejaar 8 maal een bijeenkomst voor Juridisch-Academische Vaardigheden. Deze bijeenkomsten bestaan uit maximaal 20 studenten en worden begeleid door een vaardighedendocent. Daarnaast leveren alle studenten gedurende het collegejaar 5 maal een schriftelijke opdracht in. Deze opdracht kan bijvoorbeeld bestaan uit het schrijven van een betoog, annotatie of wetenschappelijk artikel. Deze schriftelijke stukken worden individueel van feedback voorzien en beoordeeld door de vaardighedendocenten.

In Bachelor 2 (B2) ligt de nadruk in het vak Juridisch-Academische Vaardigheden II op argumentatieleer en mondelinge vaardigheden. Als vaardighedendocent begeleidt u de drie verschillende onderdelen van dit vak; te weten bijeenkomsten waar argumentatievaardigheden worden getraind, het geven van feedback op en nakijken van drie schriftelijke (proces)stukken en het begeleiden van het mondelinge Moot Court. Bij Moot Court volgen studenten pleitworkshops en moeten zij na afloop een pleidooi houden voor een gelegenheidsrechtbank. Als vaardighedendocent verzorgt u de pleittrainingen en neemt u zitting in de gelegenheidsrechtbank.

Uw aanstellingsomvang is afhankelijk van het aantal uren dat u kunt besteden aan het begeleiden van de groepen en het nakijken van de opdrachten.  De bijeenkomsten van Bachelor 1 zijn op maandag en/of donderdag; de groepen van Bachelor 2 op dinsdag, woensdag en/of vrijdag. Daarnaast zal er, zowel in B1 als in B2, een aantal keer van u worden gevraagd om op maandag of woensdag bij de voorbespreking van de bijeenkomsten of nakijkoverleggen aanwezig te zijn. Het grootste deel van de aanstelling in zowel B1 als B2 zal besteed worden aan het voorzien van individuele feedback en een beoordeling van de schriftelijke stukken. Deze nakijkwerkzaamheden zijn binnen de periode waarin moet worden nagekeken flexibel in te delen, aanwezigheid op de campus is daarbij niet vereist.

Afhankelijk van onze behoefte en de huidige samenstelling van de Vaardighedenteam zal in overleg met u bepaald worden wat uw werkdagen en aanstellingsomvang zijn. Het doen van onderzoek behoort niet tot het takenpakket van een vaardighedendocent.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

U hebt de studie Rechtsgeleerdheid bij aanvang van de functie met goede studieresultaten volledig afgerond. Uw mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands is uitstekend. U bent beschikbaar op de met u afgesproken onderwijsdagen. U bent analytisch, flexibel, en kwaliteitsgericht. U bent betrokken en weet anderen te enthousiasmeren. Het is een pré als u ervaring hebt met het begeleiden van groepen.

Arbeidsvoorwaarden

Erasmus School of Law biedt vaardighedendocenten een uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt voor een periode van een jaar aangegaan. Bij goed functioneren is een verlenging van het dienstverband mogelijk.

De omvang van het dienstverband varieert van 0,2 tot 0,6 fte. De weektaakomvang is een gemiddelde weektaakomvang per jaar. In de onderwijsperioden zal deze hoger uitvallen vanwege een aantal onderwijsvrije perioden waarin u vrijgesteld bent van het geven van onderwijs.

Sala­riëring zal plaatsvinden volgens de cao van de Nederlandse Universiteiten, waarbij wordt uitgegaan van een aanvangssalaris van € 2.709,- bruto per maand bij voltijdse aanstelling (schaal 10, trede 0). Het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket omvat onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling voor internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 400 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Binnen Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van ESL om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht ESL internationalisering en interdisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid. Meer informatie over ESL onderzoeksprogramma’s kunt u vinden op: www.esl.eur.nl/research/directory/programmes/.

Specificaties

  • Onderwijs; Universitair docent
  • Recht
  • 7—22 uur per week
  • Universitair
  • AT-2020.05/JAV

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you