Postdoc onderzoeker Implementatie financieringsinstrumenten voor publieke financiering van maatschappelijke projecten 0,8 fte – 1 fte

Postdoc onderzoeker Implementatie financieringsinstrumenten voor publieke financiering van maatschappelijke projecten 0,8 fte – 1 fte

Geplaatst Deadline Locatie
5 jun 5 jul Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het departement Public Governance, onderdeel van Tilburg School of Economics and Management zijn wij op zoek naar een Postdoc onderzoeker Implementatie Financieringsinstrumenten voor publieke financiering van maatschappelijke projecten (0,8 fte – 1 fte)

Functieomschrijving

De provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant hebben in 2016 het initiatief genomen om te (laten) onderzoeken welke bestaande en nieuwe vorm(en) van financiering het beste aansluiten bij uiteenlopende maatschappelijke uitdagingen. Het onderzoek, verricht door de Universiteit Leiden, heeft geleid tot een online ‘routekaart’ die eind 2018 is gepresenteerd. De routekaart geeft een overzicht van en toelichting op verschillende financieringsinstrumenten en bevat een keuzetool die beleidsmakers ondersteunt bij hun keuze voor een passend financieringsinstrument, gegeven bijvoorbeeld type doelstelling, type betrokken actoren, en bestaande juridische en economische randvoorwaarden.

Het is de ambitie om de routekaart up-to-date te houden en aan te vullen met nieuwe financieringsinstrumenten. Het voorgestelde onderzoek richt zich op het toevoegen van de Social Impact Bond (SIB) als nieuw instrument voor het financieren van wenselijk geachte activiteiten en het nader specifiëren van vooral de economische randvoorwaarden voor de tot dusver in de routekaart uitgewerkte instrumenten. De doelstelling van het voorgestelde onderzoek is tweeledig. Enerzijds gaat het erom de Social Impact Bond (SIB) als financieringsinstrument uit te werken, anderzijds gaat het erom reeds uitgewerkte financieringsinstrumenten aan te vullen, en dit vooral vanuit een economisch perspectief.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we een gepromoveerd onderzoeker met een opleiding in opleiding in economische wetenschappen, finance of management en sterke affiniteit met recht of opleiding in de rechtswetenschappen. Je hebt aantoonbare kennis en deskundigheid op het gebied van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur in financieringsinstrumenten en aantoonbare affiniteit en ervaring met kwalitatief onderzoek, in het bijzonder met actie- en/of design research onderzoek. Ervaring met Computer-assisted qualitative data analysis software is een pre. Je kunt een brug slaan tussen wetenschap en praktijk door wetenschappelijke kennis praktisch te vertalen naar beleid en door vragen vanuit financieringsinstrumenten mee te nemen in het wetenschappelijke onderzoek. We zoeken een netwerker en verbinder die gemakkelijk kan schakelen tussen het werken met onderzoekers met een juridische en een economische achtergrond: je hebt goede contactuele eigenschappen en je kunt goed samenwerken met mensen met een verschillende achtergrond, functie en ervaring. Je bent ondernemend, werkt zelfstandig en hebt een creatieve visie.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor 0,8 tot 1 fte tot eind 2022. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- bruto per maand (salarisschaal 11) bij een fulltime aanstelling, afhankelijk van opleiding en ervaring. Het UFO profiel Onderzoeker 3 is van toepassing. Daarnaast beschikt de universiteit over uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals studiefaciliteiten en de mogelijkheid om je arbeidsvoorwaarden deels individueel te bepalen met behulp van ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Tilburg School of Economics and Management

Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) staat hoog aangeschreven. Het onderzoek, verenigd in CentER, behoort tot de Europese top. De Bachelor- en Masteropleidingen, waarvan er drie Bachelors en zestien Masters volledig in het Engels worden verzorgd, staan op de internationale kaart met het in 2002 verworven AACSB-keurmerk. Medewerkers en studenten vormen een ambitieuze, internationale gemeenschap.

Tilburg School of Economics and Management

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie
  • 32—40 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Gepromoveerd
  • 16763

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps