Universitair docent Taalbeheersing van het Nederlands/Taal en Communicatie (Language and Communication)

Universitair docent Taalbeheersing van het Nederlands/Taal en Communicatie (Language and Communication)

Geplaatst Deadline Locatie
16 jun 30 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculteit Geesteswetenschappen, Leiden University Centre for Linguistics (LUCL), is op zoek naar een Universitair docent Taalbeheersing van het Nederlands/Taal en Communicatie (Language and Communication)

Functieomschrijving

  • Verzorgen van onderwijs op het terrein van Taalbeheersing van het Nederlands/Taal en Communicatie (Language and Comunication), in het bijzonder op het gebied van argumentatieleer, pragmatiek, retorica en stilistiek, op alle niveaus. 
  • Verzorgen van onderwijs over digitale en kwantitatieve methoden van onderzoek;
  • Begeleiden van studenten bij hun onderzoek voor hun bachelorwerkstuk, masterscriptie en stage;
  • Verrichten van vernieuwend onderzoek op het terrein van Taalbeheersing van het Nederlands/Taal en Communicatie (Language and Communication);
  • Ontwikkelen van nationale en internationale onderzoeksprojecten, en hiermee meedingen in subsidierondes;
  • Uitvoeren van organisatorische en bestuurlijke taken ten behoeve van het onderwijs in de Taalbeheersing van het Nederlands/Taal en Communicatie (Language and Communication) binnen de Universiteit Leiden.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Gepromoveerd op het terrein van Taalbeheersing van het Nederlands/Taal en Communicatie (Language and Communication);
  • Ervaring met onderzoek naar de talige kenmerken van (argumentatief) taalgebruik;
  • Kennis van en ervaring met digitale en kwantitatieve methoden van onderzoek;
  • Gevarieerde onderwijservaring op het terrein van Taalbeheersing van het Nederlands/Taal en Communicatie (Language and Communication), en methodologie in den brede;
  • In het bezit van een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO);
  • Ervaring met ICT-toepassingen in het onderwijs;
  • Uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden;
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands;
  • Uitstekende beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar voor 1 fte (38 uur- de universiteit kent een fulltime werkweek van 38 uur), na twee jaar is er uitzicht op een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid, behoefte en financiering’. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3,637.- en maximaal € 4,978.- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 11).  Afhankelijk van opleiding en ervaring is het mogelijk dat de kandidaat start in schaal 10. 

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor circa 7.000 studenten. Voor meer informatie, zie de website.

Het Leiden University Centre for Linguistics (LUCL) is één van de zeven instituten van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Het LUCL omvat het taalkundig onderzoek en onderwijs binnen de Universiteit Leiden, en is tevens verantwoordelijk voor het Academisch Talencentrum. Het LUCL heeft ongeveer 200 medewerkers. 

Specificaties

  • Universitair docent
  • Taal en cultuur
  • Gepromoveerd
  • 20-259

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cleveringaplaats 1, 2311 BD, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you