Klinisch Psycholoog

Klinisch Psycholoog

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 14 jul Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De sectie Klinische Psychologie van het Leids Universitair Behandel- en Expertise Centrum (LUBEC) zoekt kandidaten voor de functie van Klinisch Psycholoog

Functieomschrijving

De Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden heeft een poliklinisch behandelcentrum, het Leids Universitair Behandel- en Expertisecentrum (LUBEC). Hierin werken samen het ambulatorium orthopedagogiek en drie afdelingen van het Instituut Psychologie, waaronder Klinische Psychologie. In LUBEC worden klinische werkzaamheden geïntegreerd met onderwijs op master- en post-masterniveau en met wetenschappelijk onderzoek. Het LUBEC is volop in ontwikkeling.

Een nieuw zorgaanbod binnen het LUBEC betreft een modulaire behandeling van PTSS gerelateerd aan vroegkinderlijk trauma. In eerste instantie zullen we vooral een intensieve vorm van imaginaire exposure aanbieden. Op termijn verwachten we ons aanbod uit te breiden met andere traumabehandelingen. De afdeling Klinische Psychologie heeft veel onderzoeksexpertise op het gebied van trauma. Wetenschappelijk onderzoek zal dan ook worden geïntegreerd in de behandeling. LUBEC / Klinische Psychologie werkt samen met o.a. de afdeling Psychiatrie van het LUMC.

Wij zoeken een enthousiaste klinisch psycholoog die affiniteit heeft met traumabehandeling en als regiebehandelaar wil meedraaien in het behandelteam. Er zal nauw worden samen gewerkt met een GZ-psycholoog (i.o.), klinisch psychologen (i.o.) en een psychiater. Omdat dit een nieuw project is, is er veel ruimte om mee te denken over optimalisering van de behandeling. Daarnaast zal de klinisch psycholoog inzetbaar zijn voor begeleiding en supervisie van psychologen in opleiding (tot GZ-psycholoog en GZ-psychologen i.o. tot klinisch psycholoog). In overleg is het mogelijk om de functie te combineren met onderwijs aan masterstudenten psychologie of onderzoekstaken in de sectie Klinische Psychologie.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Een BIG registratie als klinisch psycholoog;
 • Affiniteit en ervaring met traumabehandeling;
 • Affiniteit met begeleiding van studenten/opleidingen;
 • Uitstekende samenwerkingsvaardigheden;
 • Communicatief sterk, doortastend en verbindend;
 • Affiniteit met werken in een academische omgeving;
 • Ervaring met klinisch wetenschappelijk onderzoek is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats bij de sectie Klinische Psychologie van het instituut Psychologie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het LUBEC. De aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging en eventueel een vast dienstverband behoren tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 5.190,- en maximaal € 6.317,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 13).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website. 

VOG
In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Pedagogische wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie, Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie en het Centre for Science and Technology Studies. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Zie voor meer informatie de website.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
 • Universitair
 • 20-265

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps