Onderzoeker (0,6-0,8 FTE)

Onderzoeker (0,6-0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 2 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een degelijke onderzoeker (zowel ervaring met kwalitatief als kwantitatief onderzoek) en ben je flexibel, analytisch en ondernemend?

Functieomschrijving

Heb je een vlotte pen en zie je jezelf in staat om naast het doen van onderzoek, de resultaten van het onderzoek samen met en voor onze praktijkpartners te vertalen in instrumenten/interventies waarmee zij hun dienstverlening kunnen verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Je maakt onderdeel uit van het lectoraat Armoede Interventies; een onderzoeksgroep waar 20 onderzoekers/docenten werken. Het lectoraat maakt onderdeel uit van het AKMI (Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie), het kenniscentrum van de faculteit Maatschappij en Recht van de Hogeschool van Amsterdam.

Wij houden ons bezig met onderzoek naar vraagstukken rondom armoede(bestrijding), schulden, schuldhulpverlening, werkloosheid en re-integratie. Wij zijn in elk project op zoek om onze opgedane kennis te vertalen in interventies die wij samen met onze praktijkpartners ontwikkelen. Deze interventies hebben altijd als doel om problemen op bovengenoemde terreinen te verminderen dan wel te voorkomen. Daarnaast is een belangrijke taak voor ons en onze partners om de professionele ondersteuning die burgers krijgen te verbeteren.

Het werken binnen ons lectoraat biedt een dynamische werkomgeving waarbij onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk nauw met elkaar verbonden zijn. Het zoeken naar en het leggen van deze verbindingen behoort tot je werkzaamheden. Ook het lesgeven of het begeleiden van studenten bij het doen van onderzoek maakt – op termijn - deel uit van je takenpakket. Bij ons lectoraat krijg je de gelegenheid om in grote mate zelfstandig te werken en je te ontwikkelen.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wij zoeken een onderzoeker met een afgeronde (research) master in de sociale of gedragswetenschappen (bij voorkeur sociologie of psychologie) met:

 • 4-6 jaar ervaring met en kennis van kwalitatief en kwantitatief onderzoek
 • Interesse of ervaring met praktijkgericht onderzoek
 • Aantoonbare goede schrijfvaardigheid
 • Ervaring met het leiden van groepsgesprekken
 • Kennis en ervaring met statistische onderzoeksmethoden en -technieken
 • Kennis van en aantoonbare ervaring met het werken met SPSS na de studie
 • Affiniteit met of kennis over het thema armoede
 • Bereidheid tot inzet in het onderwijs
 • Kennis van het Turks en/of Arabisch is een pre.

Je takenpakket wordt in overleg vastgesteld en je participeert in verschillende onderzoeksteams. Je werkt in ieder geval mee aan het onderzoek Van Schulden Naar Kansen.

Sollicitaties van personen die geen doctoraal of masterdiploma hebben worden niet in de beoordelingen meegenomen.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Wij willen graag dat ons team een afspiegeling is van de rijke en diverse grootstedelijke samenleving van Amsterdam. Wij willen de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruiken om betere resultaten te halen binnen de eigen organisatie en de stad. Dit sluit aan bij het streven van de Hogeschool van Amsterdam om een diverse en inclusieve te organisatie zijn, waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt.

Arbeidsvoorwaarden

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie onderwijs-onderzoekmedewerker 1. Bij deze functie hoort de loonschaal 10 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 4.307,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Mocht je een starter zijn en toch graag willen solliciteren, dan bieden wij in eerste instantie de functie van onderwijs-onderzoekmedewerker 2 (cao hbo) aan. Het maximale salaris bedraagt dan € 3.920,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor in ieder geval zes maanden, met mogelijkheid tot verlenging, afhankelijk van gebleken geschiktheid en formatieruimte.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Afdeling

Maatschappij en Recht

Kijk bij medewerkers aan het woord hoe onze collega’s denken over werken bij de HvA. Voor meer informatie over de lectoraten en de faculteit Maatschappij en Recht ga dan naar: http://www.hva.nl/fmr

Voor de actuele ontwikkelingen binnen het lectoraat: http://www.hva.nl/armoede

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • 24—32 uur per week
 • max. €4307 per maand
 • Universitair
 • SP 1105696

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wibautstraat 3b, 1091 GH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps