(Junior) onderzoeker/ Datamanager

(Junior) onderzoeker/ Datamanager

Geplaatst Deadline Locatie
30 jun 31 jul Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij het Instituut Strafrecht & Criminologie, is er een vacature binnen de Life in Custody (LIC) study voor een (Junior) onderzoeker/ Datamanager

Functieomschrijving

Heb jij affiniteit met grote datasets en statistische analyses en kun je nauwkeurig en zelfstandig werken? Wil je graag een bijdrage leveren aan een grootschalig onderzoeksproject en ervaring opdoen op verschillende terreinen, zoals datamanagement en analyse? Dan maken we graag kennis met jou!

Op dit moment wordt bij het Instituut Strafrecht & Criminologie de Life in Custody [LIC] study uitgevoerd, een grootschalig landelijk onderzoek in samenwerking met de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit survey-onderzoek beoogt het leefklimaat van de gedetineerden in kaart te brengen, evenals de voorbereiding op hun vrijlating en leven na detentie.

Dit onderzoeksproject valt binnen het onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, Accountability, and Effectivity, één van de onderzoeksprogramma’s van het E.M. Meijers Instituut en vindt zoveel mogelijk aansluiting bij het universitaire profileringsgebied Interaction between Legal Systems.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan onder andere uit datamanagementwerkzaamheden, zoals het opschonen van registratiedatabestanden, het opstellen van codeboeken, het analyseren van onderzoeksgegevens en het leveren van een bijdrage aan onderzoeksrapporten/-artikelen. 

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Een afgeronde universitaire masteropleiding, met in ieder geval uitstekende resultaten op het gebied van methoden en technieken en/of statistiek;
  • Recent afgestudeerd of enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie;
  • Gebleken vaardigheid in het verwerken en analyseren van grote databestanden met SPSS (en syntax);
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
  • Je werkt nauwkeurig en systematisch en beschikt over een sterk analytisch vermogen;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van minimaal 6 maanden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10 of 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving.

De afdeling Criminologie van het instituut voor Strafrecht & Criminologie verzorgt een zelfstandige bacheloropleiding in de criminologie, twee Nederlandstalige en een Engelstalige masteropleiding in de criminologie (Veiligheidsbeleid, Forensische Criminologie en Criminology and Criminal Justice) en participeert in het facultaire onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, Effectivity, and Accountability.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Recht
  • Universitair
  • 20-288

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden

Bekijk op Google Maps