Docent / Onderzoeker Bio-informatica

Docent / Onderzoeker Bio-informatica

Geplaatst Deadline Locatie
10 jul 9 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hogeschool Leiden zoekt: Docent / Onderzoeker Bio-informatica (0.8 – 1.0 fte).

Functieomschrijving

Je gaat deel uitmaken van een enthousiast docententeam dat uitvoering en ontwikkeling van het Bio-informatica onderwijs verzorgt. Afhankelijk van je expertise en ervaring kun je ook onderwijs verzorgen voor de opleidingen Informatica, Chemie, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Je treedt afwisselend op als inhoudelijk deskundige, projectbegeleider en/of studieloopbaanbegeleider. Naast de onderwijstaak kun je ook onderzoek doen bij een van de lectoren Innovatieve Moleculaire Diagnostiek, Biodiversiteit of Genome-Based Health. Binnen het LCAB wordt onderwijs ontwikkeld, onderzoek gedaan en aan ondernemerschap gewerkt. NextGen sequencing en Bio-informatica zijn daarbij belangrijke expertisegebieden.

De opleiding is competentiegericht, de student wordt uitgedaagd zich te ontwikkelen tot een zelfbewuste professional.

Specificaties

Hogeschool Leiden

Functie-eisen

Je hebt een HBO-opleiding voltooid en hebt enige jaren relevante werkervaring binnen de Bio-informatica. Je beschikt over expertise op de gebieden analyse van (Next Generation) sequence data, programmeren in Java en/of python, datamining en Systems Biology. Je hebt kennis over RNA analyse en R. Je hebt een collegiale werkhouding en functioneert goed in teamverband. Je hebt een flexibele en ondernemende instelling waarbij je steeds de menselijke maat in het oog houdt. Je beschikt over een didactische aantekening of bent bereid deze te halen. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar.

De CAO-HBO is van toepassing. Er wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Het salaris is afhankelijk van expertise en ervaring minimaal € 2.845,48 en maximaal € 4.307,66 (schaal 10) bruto per maand op basis van een volledig dienstverband.  Avondonderwijs en contractonderwijs kunnen in de taken worden opgenomen.

Werkgever

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectorale hogeschool in het hart van de Randstad.
De hogeschool heeft ongeveer 11.000 studenten en 1100 medewerkers. Het onderwijs wordt gegeven binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor wordt opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal. 

Afdeling

Faculteit Science & Technology (S&T)

De opleidingen van de faculteit Science & Technology (S&T) worden verzorgd door de afdelingen Applied Sciences, ICT, en het Middelbaar Laboratorium Onderwijs. De na- en bijscholing wordt verzorgd door het Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD). In het kader van onderzoek is het Leiden Center of Applied Bio-sciences (LCAB) verbonden aan de faculteit. Het LCAB beschikt over meerdere lectoraten en kenniskringen voor nieuwe kennis en technologie op het gebied genomics en metabolomics.

De afdeling
De afdeling Applied Sciences verzorgt drie opleidingen: Biologie en medisch laboratoriumonderzoek (circa 800 studenten), Bio-informatica (circa 240 studenten) en Chemie (circa 380 studenten). In alle opleidingen is de beroepspraktijk richting- en maatgevend voor het onderwijs; praktijk en theorie zijn zoveel mogelijk geïntegreerd. De faculteit S&T telt circa 230 medewerkers.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; IT; Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid
  • 32—40 uur per week
  • €2845—€4307 per maand
  • HBO+
  • AT 74/2020/S&T

Werkgever

Locatie

Zernikedreef 11, 2333 CK, Leiden

Bekijk op Google Maps