(Medior) onderzoeker/adviseur (0,8 - 1,0 fte)

(Medior) onderzoeker/adviseur (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 20 aug Utrecht
De leerstoelgroep Publiek Management zoekt een nieuwe (medior) onderzoeker/ adviseur.

Functieomschrijving

USBO Advies is onderdeel van het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Binnen het departement worden de kernthema's verantwoording, professionaliteit, public service performance, organisatieverandering, innovatie, duurzaamheid en publiek leiderschap verknoopt met sectoren, zoals onderwijs, zorg, veiligheid, welzijn, financiële dienstverlening, sport en cultuur. Op deze gebieden verzorgt USBO Advies hoogwaardig organisatieadvies en toegepast academisch onderzoek, in samenwerking met andere disciplines, opdrachtgevers en partners. 
Kenmerkend voor de aanpak van USBO Advies is een combinatie van bestuurs- en organisatiewetenschappelijke inzichten, maatschappelijke betrokkenheid en praktische toepasbaarheid. USBO Advies heeft ruime ervaring met opdrachten voor organisaties in het publieke en semipublieke domein en non-profit organisaties. Voor deze organisaties voert UBSO Advies onder meer opdrachtonderzoek uit, met een nadruk op het besturen en organiseren van publieke issues, met een gevoel voor publieke waarden. Daarvoor werken we tevens samen met collegae van andere disciplines van onze universiteit. Deze opdrachten dragen bij aan onze maatschappelijke impact oriëntatie. De adviesopdrachten zijn verbonden met onderzoeksprogramma's en het onderzoek van het departement, alsmede met het onderwijs, zodat kennis en expertise gegarandeerd zijn, en extra impact wordt gegenereerd.

Wij hebben binnen de leerstoelgroep Publiek Management ruimte voor een (medior) onderzoeker/ adviseur. Hij/zij gaat voornamelijk (70% van de tijd) werken op het gebied opdrachtonderzoek in diverse domeinen, waaronder veiligheid, zorg, onderwijs, cultuur en duurzaamheid, waarbij een belangrijk deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd in interdisciplinaire teams, met bijvoorbeeld juristen, sociale wetenschappers, economen, historici en/of geografen. Daarnaast is de (medior) onderzoeker/ adviseur voor 30% van de tijd als docent betrokken bij het onderwijs van het departement. 

De (medior) onderzoeker/ adviseur gaat om te beginnen meewerken en op korte termijn leidinggeven aan een brede schakering van onderzoeks/adviesprojecten. Vanaf aanvang zal hij/zij volledig meedraaien in de verschillende fasen van een project, van acquireren, offreren en uitvoering tot aan het rapporteren. In de rol van projectleider wordt van de (medior) onderzoeker/adviseur verwacht dat hij/zij als meewerkend voorman/vrouw het project trekt. 

Uw taken bestaan uit: het opstellen van onderzoeksvoorstellen, het uitvoeren van diverse onderzoeks- en adviesopdrachten, projectleiderschap van opdrachten, het opstellen van schriftelijke en mondelinge rapportages, het onderhouden van interne en externe contacten. Op termijn bent u in staat acquisitie te plegen en een eigen orderportefeuille op te bouwen. Daarnaast bent u breed inzetbaar voor onderzoek- en adviesprojecten in diverse sectoren.

De onderwijstaken concentreren zich voornamelijk op de bachelorfase van de opleiding, over de breedte van het inhoudelijke domein van de bestuurs- en organisatiewetenschap. U kunt op termijn ook worden ingezet in de master en executive programma's van het departement. U heeft een sterke affiniteit met het verzorgen en ontwikkelen van kleinschalige en intensieve vormen van onderwijs. U bent in staat om zowel inhoudelijke cursussen, vaardighedencursussen als methodeonderwijs te verzorgen in het Nederlands en in het Engels.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

De (medior) onderzoeker/ adviseur die wij op het oog hebben voldoet in ieder geval aan de volgende eisen:
 • een afgeronde Masteropleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap of een daaraan verwante opleiding;
 • bij voorkeur (binnenkort) gepromoveerd in de bestuurs- en organisatiewetenschap, sociale wetenschappen, of aanverwante discipline;
 • goede kennis en ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden;
 • flexibel;
 • analytisch vermogen;
 • schrijf- en spreekvaardig, Nederlands en Engelstalig;
 • gevoel voor verhoudingen;
 • klantgericht;
 • stressbestendig.
 • passie voor het opzetten, vernieuwen en verzorgen van intensief en kleinschalig onderwijs;
 • brede en aantoonbare relevante onderwijservaring en is bij voorkeur in het bezit van een basiskwalificatie onderwijs (BKO) of bereid deze op korte termijn te behalen;
 • aantoonbare ervaring met activerende en intensieve werkvormen, procesbegeleiding en toetsvormen.
In uw onderzoek en werk heeft u laten zien over de grenzen van academische disciplines te kijken en aandacht te besteden aan valorisatie. U heeft kennis van bestuurs- en organisatievraagstukken en heeft minimaal twee jaar ervaring in het uitvoeren van opdrachtonderzoek en advies-opdrachten in het publieke domein. U bent flexibel ingesteld en bovenal bent u sociaal vaardig en communicatief. 

U bent in staat om complexe vraagstellingen van opdrachtgevers te vertalen naar handzame en begrijpelijk onderzoeksvoorstellen. U weet vragen om te vormen naar een heldere aanpak. U bent vertrouwd met diverse wetenschappelijke methoden van onderzoek en advies, de beginselen van projectmanagement en het schrijven van diverse vormen van rapportages. U bezit uitstekende contactuele eigenschappen, beschikt over een netwerk in de relevante sector(en) en bent in staat om te schakelen tussen diverse type opdrachtgevers, wetenschappelijke disciplines en vraagstukken.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 0,8 - 1 fte voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 2.790,- en maximaal € 5.127,- (schaal 10/11, afhankelijk van ervaring en kwalificaties, cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. 
Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 
De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Het departement USBO richt zich op de studie van besturen en organiseren, gericht op publieke vraagstukken en in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Het is nauw verbonden met het strategisch thema Institutions for Open Societies (IOS). USBO medewerkers leveren zowel een bijdrage aan de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (Bachelor, Master, Executive Master), als aan het gemeenschappelijk onderzoeksterrein  en aan de ambities van het departement op het terrein van maatschappelijke impact. Binnen het departement bestaat grote aandacht voor onderwijskwaliteit en de opleidingen worden ook door studenten hoog gewaardeerd. In onderwijs en onderzoek is ruimte voor verschillende disciplines, theoretische perspectieven en onderzoeksmethodes.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Stuur dan uiterlijk woensdag 12 augustus een mail aan Marie-Jeanne Schiffelers (Senior Adviseur USBO Advies), via m.j.w.a.schiffelers@uu.nl en in de cc Paul Adriaanse (Manager USBO Advies): p.adriaanse@uu.nl, met het verzoek om telefonisch contact op te nemen i.v.m. de vacature medior adviseur. Vermeld daarbij het telefoonnummer waarop wij je kunnen bereiken. Je wordt dan op vrijdag 14 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur gebeld.
De eerste ronde van gesprekken met kandidaten vindt plaats op 25 en 27 augustus 2020. Een eventuele tweede ronde wordt gepland medio september 2020.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Postdoc
 • 28—40 uur per week
 • €2790—€5127 per maand
 • Universitair
 • 1114960

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. 
Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. 
Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer uiterlijk op 20 aug. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).