Onderzoeker Online onderwijs

Onderzoeker Online onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
3 sep 17 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je bijdragen aan kennis en inzicht op het terrein van online en blended onderwijs? Wil je deel uitmaken van een inspirerende onderzoeksomgeving in een toonaangevend onderzoeksinstituut?

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen zoekt twee kandidaten voor de functie van Onderzoeker online onderwijs.

Werkzaamheden

Op verzoek van het CvB van de Universiteit van Amsterdam gaat een projectteam, bestaande uit een postdoc, twee junior-onderzoekers en twee hoogleraren, onderzoek doen naar de ervaringen van UvA-docenten en -studenten met online onderwijs tijdens de periode van coronamaatregelen. Welke vormen van digitale didactiek hebben docenten uit uiteenlopende domeinen en disciplines in deze periode ontwikkeld? Hoe hebben studenten het online onderwijs ervaren? We werken daarbij nauw samen met het Teaching Learning Centre. Zo willen we bijgedragen aan verdere ontwikkeling en verbetering van digitale vormen van UvA-onderwijs.

Taken

Uitvoeren van de onderzoekswerkzaamheden in samenwerking met de andere onderzoekers:

 • literatuurstudie;
 • ontwerpen vragenlijst en interviewleidraden;
 • gegevens verzamelen en analyseren (kwantitatief en kwalitatief);
 • rapporteren in beleidsgerichte tussenrapportages en wetenschappelijke publicaties.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je beschikt over:

 • een master in de onderwijswetenschappen, pedagogische wetenschappen, psychologie of sociologie;
 • kennis van het onderzoeksterrein van het project of een van de deelterreinen (bijv. didactiek van het hoger onderwijs, technologie in het onderwijs);
 • ervaring met kwalitatief of kwantitatief empirisch onderzoek;
 • affiniteit met praktijk- en beleidsgericht onderzoek;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheid;
 • goede communicatieve, sociale en organisatorische eigenschappen.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we?

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 38 uur (evt. minimaal 30.4 uur) per week voor de duur van 10 of 11 maanden (afhankelijk van de startdatum; einde aanstelling is 1 september 2021). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €2.790 en maximaal €4.402 bruto per maand bij een volledige aanstelling van 38 uur per week (conform schaal 10, cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen - Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in diverse opleidingen en in het Research Institute of Child Development and Education en Research Priority Area Yield. De onderzoeker zal deel uitmaken van de programmagroep Onderwijskunde.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 20-521

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps