Senior onderzoeker Lectoraat Gezonde Samenleving

Senior onderzoeker Lectoraat Gezonde Samenleving

Geplaatst Deadline Locatie
11 sep 27 sep Zwolle

Functieomschrijving

Aan jou de opdracht om praktijkgericht onderzoek dichterbij al onze partners en stakeholders te brengen - of dat nu inwoners, studenten, bedrijven of professionals zijn. Zie jij het voor je? Word senior onderzoeker bij het Lectoraat Gezonde Samenleving en draag bij aan een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft.

Jouw werk
Onze manier van onderzoeken is multidisciplinair, laagdrempelig en samen met de regio. Jij initieert, formuleert en voert praktijkgericht onderzoek uit, samen met de lector. Je werft nieuwe onderzoeksprojecten, en je draagt bij aan de uitvoering hiervan in verbinding met de doelgroep, het werkveld en de opleidingen van Windesheim (in het bijzonder het domein Gezondheid en Welzijn). Samen met de (associate) lector(en) en (docent)onderzoekers van het lectoraat werk je inhoudelijk aan de verdere ontwikkeling van programmalijnen in het onderzoek. De volgende thema’s staan hierbij centraal: onderwijsongelijkheid, laaggeletterdheid, gezondheidsachterstanden, armoede en de regio. Je werkt aan actuele maatschappelijke vraagstukken in het sociaal domein in relatie tot gelijke kansen op een gezonde fysieke en sociale leefomgeving. Preventie en het doorbreken van de intergenerationele overdracht van sociale ongelijkheid heeft hierin een centrale rol. Door middel van publicaties, concrete producten, presentaties en workshops druk jij een stevige stempel op de kennisdeling in relevante netwerken en samenwerkingsverbanden. Je werkgebied is de regio Oost-Nederland.

Jouw team
Een samenleving waarbij iedereen gelijke kansen heeft als het gaat om een gezonde fysieke en sociale leefomgeving. Dat is waar we ons voor inzetten bij het lectoraat Gezonde Samenleving. Samen met jouw collega’s richten we ons op het verkleinen van sociaaleconomische verschillen in gezondheid en welzijn door ons te richten op de oorzaken, en juist gezinnen en individuen in een lagere sociaaleconomische positie te ondersteunen bij het krijgen en pakken van kansen. Door de intergenerationele overdracht van sociale ongelijkheid als overkoepelend thema te hanteren, dragen we bij aan preventie. Met praktijkgericht onderzoek en door het verspreiden van kennis draagt het lectoraat Gezonde Samenleving bij aan het verkleinen van sociaaleconomische verschillen in een gezonde fysieke en sociale leefomgeving op individueel- en gezinsniveau, maar ook op wijk- en maatschappelijk niveau. Als team sparren we regelmatig over elkaars onderzoek, denken graag met elkaar mee en inspireren elkaar. Ons team is multidisciplinair en bestaat uit diverse specialismes.

Specificaties

Hogeschool Windesheim

Functie-eisen

Wat neem je mee?
Ga jij graag op ontdekkingstocht buiten de gebaande onderzoekspaden? Jij hebt een enorme drive, straalt ondernemerschap uit en werkt graag samen met mensen. Wat je verder nog in huis hebt?

 • Je hebt minimaal een afgeronde masteropleiding, een afgeronde promotie op het gebied van sociale wetenschappen is een pre.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het formuleren, opzetten en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.
 • Je bent werkzaam in of in nauwe relatie met het sociale domein en hebt meerdere jaren actuele praktijk- en ervaringskennis.
 • Je bent iemand die in empirisch sociaalwetenschappelijk onderzoek methodisch breed en creatief is, het initiëren en uitvoeren van actieonderzoek behoort tot je vaardigheden.
 • Je hebt actuele kennis en ervaring op het terrein van sociale ongelijkheid, met bijvoorbeeld een expertise op het gebied van onderwijsongelijkheid, laaggeletterdheid, gezondheidsachterstanden of armoede.
 • Je bent een verbinder en beschikt over een actueel en relevant netwerk in het sociaal domein regio Oost-Nederland en kunt makkelijk schakelen tussen diverse doelgroepen.
 • Je hebt een track record op het organiseren van financiering, opzetten van projecten en publicaties en presentaties voor wetenschappelijk en professioneel publiek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar.

Hogeschool Windesheim biedt iedereen die het in z’n mars heeft, de kans om hoger onderwijs te volgen. Dat doen we in samenspraak met bedrijven en instellingen uit de regio’s rond Zwolle en Flevoland. We bieden jongeren en professionals een eigen leerroute zodat je je ontwikkelt op het (vak)gebied dat bij je past. We hebben oog voor elkaar en zijn betrokken bij de samenleving. Wij durven te vernieuwen en het bestaande ter discussie te stellen. Samen zijn we nieuwsgierig hoe het beter kan. Wij delen onze kennis en zijn gericht op samenwerken.

Met ruim 25.000 studenten en cursisten en 2.000 medewerkers in de vestigingsplaatsen Zwolle en Almere zijn we een van de grotere hbo-instellingen in Nederland. Windesheim behoort volgens de Keuzegids Hbo al jaren tot één van de beste hogescholen van Nederland en daar mogen we trots op zijn. De studenttevredenheid en medewerkerstevredenheid is hoog.

Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een eindejaarsuitkering, 53 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, volledige reiskostenvergoeding voor de trein of bus, een verlofregeling en gratis sporten.

Wij bieden een uitdagende functie voor 24 tot 32 uur per week. De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van hogeschooldocent b. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €4.445,- en €5.717,- (conform schaal 12 van de cao hbo). Wij bieden een jaarcontract met kans op een verlenging.

Werkgever

Windesheim

Bij Windesheim in Almere en Zwolle studeren ruim 24.000 studenten, honderden cursisten en werken ruim 2.200 medewerkers. Wij willen actief bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Dat doen wij door het opleiden van waardevolle professionals en door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.

We zien het als onze maatschappelijk opdracht om iedereen die daarvoor het talent heeft, de mogelijkheid te bieden op onze hogeschool hoger onderwijs te volgen. Ongeacht afkomst, vooropleiding, achtergrond of leeftijd. Elke student met talent verdient de kans zich ten volste te ontwikkelen.

Additionele informatie

Goed om te weten
Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Windesheim. Tevens voeren wij een referentiecheck uit.

Contact
Heb je belangstelling voor deze functie? Dr. Natascha Notten, lector Gezonde Samenleving, geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen. Zij is bereikbaar via emailadres n.notten@windesheim.nl of via telefoonnummer 088 - 469 85 54.
Charissa Verhoef, adviseur recruitment, geeft je graag antwoord op overige, procedurele vragen. Ze is bereikbaar via emailadres cc.verhoef@windesheim.nl of via telefoonnummer 088-469 83 88.

Tot slot
Je kunt solliciteren tot en met 27 september.
De eerste ronde sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdagochtend 30 september.
De tweede ronde sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 6 oktober.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur; Recht; Gezondheid
 • 24—32 uur per week
 • €4445—€5717 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT Lectoraat Gezonde Samenleving

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Campus 2, 8017 CA, Zwolle

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool Windesheim). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 27 sep. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).