Universitair Docent Ondernemingsrecht en Insolventierecht

Universitair Docent Ondernemingsrecht en Insolventierecht

Geplaatst Deadline Locatie
7 okt 1 nov Amsterdam

Functieomschrijving

De afdeling Privaatrecht is op zoek naar twee Universitaire Docenten voor het onderwijs op het gebied van het Ondernemingsrecht en het Insolventierecht in de Bachelor rechtsgeleerdheid en de masteropleiding Privaatrecht.

Het onderzoek van de leerstoelgroep is ondergebracht in the Amsterdam Center for Transformative Law (ACT).

Werkzaamheden

De Universitaire Docent:

 • coördineert onderwijs in het bachelorvak Ondernemingsrecht of het vak Insolventierecht en Zekerheid, inclusief het leiden en begeleiden van de docentengroep, coördineren van het vak, ontwikkelen van onderwijsmateriaal (docentenhandleidingen, tentamens) en bent contactpersoon voor en naar studenten;
 • verzorgt onderwijs (werkgroepen) in de bachelorvakken/mastervakken op het gebied van het Insolventierecht (Insolventierecht en Zekerheid, Insolventierecht en Corporate Finance, Finance, Security and Insolvency) en/of Ondernemingsrecht (Ondernemingsrecht, Vennootschaps- en rechtspersonenrecht, Fusies & Overnames;
 • begeleidt zowel Nederlandstalige als Engelstalige bachelor- en masterscripties op het gebied van het insolventierecht/ondernemingsrecht ook voor de master Law & Finance;
 • verricht en publiceert zelfstandig hoogwaardig onderzoek op het gebied van Privaatrecht dat past binnen het onderzoek van het ACT of op het terrein van digitalisering, duurzaamheid of grensoverschrijdend en nationaal Insolventierecht en/of Ondernemingsrecht;
 • draagt actief bij aan de onderzoeksgemeenschap van de Faculteit, in het bijzonder het ACT;
 • vraagt zo mogelijk externe fondsen voor onderzoek zoals NWO en ERC aan;
 • verricht bestuurlijke en organisatorische taken voor de leerstoelgroep en faculteit (bijvoorbeeld deelname opleidingscommissies, examencommissie, ondernemingsraad etc.).

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De kandidaat die wij zoeken:

 • is gepromoveerd met een proefschrift in het Privaatrecht, bij voorkeur in het Insolventierecht of Ondernemingsrecht of in de afrondende fase van het manuscript van het proefschrift;
 • heeft uitstekende didactische kwaliteiten blijkend uit onderwijsevaluaties;
 • heeft de Basiskwalificatie Onderwijs of is bereid deze binnen 1 jaar te halen;
 • heeft aantoonbare ervaring met coördinatie van grote bachelor- en mastervakken inclusief het ontwerpen en voorbereiden van onderwijsmateriaal en opstellen van tentamens;
 • heeft aantoonbare ervaring met onderwijs in het Insolventierecht en/of Ondernemingsrecht.
 • heeft aantoonbare ervaring met het begeleiden van bachelor- en masterscripties op het gebied van Insolventierecht en/of Ondernemingsrecht;
 • heeft aantoonbare ervaring met bestuurlijke en organisatorische taken;
 • heeft een uitstekende beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

We bieden een afwisselende en uitdagende baan in een ambitieuze organisatie. Het dienstverband is in eerste instantie tijdelijk voor de duur van twee jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Op deze functie is het UFO-profiel van Universitair docent 2 van toepassing. Het salaris bedraagt minimaal €3.746 en maximaal €5.127 (schaal 11, cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week).

Een tenure track naar Universitair Hoofddocent 2 volgens het zogeheten up or out-principe behoort ook tot de mogelijkheden. In dat geval betreft dit een tijdelijk dienstverband voor zes jaar in de functie van Universitair Docent 2 met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd na vijf jaar als Universitair Hoofddocent 2 indien aan de gestelde voorwaarden is voldaan.

 De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Afdeling Privaatrecht

Met ruim 4000 studenten en 450 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

Additionele informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Specificaties

 • Universitair docent
 • Recht
 • 24—38 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • Gepromoveerd
 • 20-591

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Je kunt je sollicitatie vergezeld van een motivatiebrief en cv indienen via onderstaande link.

Sluitingsdatum is 31 oktober 2020.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Je kunt je sollicitatie vergezeld van een motivatiebrief en cv indienen via onderstaande link.

Sluitingsdatum is 31 oktober 2020.

Solliciteer uiterlijk op 1 nov. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).